sunnuntai 20. lokakuuta 2024

Jämälankasukkia lisää

Tänä kesänä ei ollut sellaista sileän neuleen pipoa ohuesta langasta reissuneuleena, ja sitä vähän kaipailinkin. Kaipaan muuten vieläkin sellaista! Sellaista on nimittäin ihan älyttömän helppoa neuloa kaikissa erilaisissa liikkuvissa tilanteissa. Kesäkuun alussa loin silmukat raitasukkiin ja jämälankalapasiin ja ajattelin niitä sellaisiksi reissuneuleiksi. Kyllähän ne toki olivat sellaisia. Ne vain jossain vaiheessa unohtui sitten johonkin projektipussiin.

Nämä tulivat valmiiksi elokuussa ja nyt ne matkaavat jonnekin keräykseen. Inspiroiduin omista palkkiraitasukista sen verran, että halusin neuloa vastaavilla väreillä pienemmät sukat. Näihinkin sai hyvin käytettyä jämälankoja. Nyt alkaa tuntua, että keräyskiintiö on täynnä ja eiköhän näistä saa hyvin pehmeitä paketteja tarvitseville. 

Aina välillä tulee tällaisia neulekeräysspurtteja, kun tekee mieli neuloa sukkia ja lapasia varastoon. Myös jämälankavarastot täyttyvät välillä ja niitä pitää pienentää neuloen jämälankasukkia ja -lapasia. Ehkä jossain vaiheessa pääsen tilanteeseen, kun sellaisia yksittäisiä keriä tai muita 'epämääräisiä' lankoja ei ole. 

Mikä näistä on suosikkisi? Oma suosikkini taitaa olla tuo viimeisin pari, kun miellyin tuohon väriyhdistelmään.

perjantai 18. lokakuuta 2024

Neulo vauvan peitto uudella tavalla!

Tällä viikolla on ollut blogissa vähän vauvamaisia juttuja ja vielä yksi sellainen.

Tämän idean bongasin Neulomuksia sydämestä FB-ryhmästä. En tiedä, onko tämä uusi tapa muille, mutta itselle se oli. Edelleen löytyi sellaisia vanhempia merinolankoja, joista ei oikein voi neuloa sukkia eikä suunnitella neuleita, niin ne on hyvä neuloa vauvan peitoksi. Projekti, joka ei lopu ihan heti kesken. Taisin myös purkaa jotain huivin alkua (tuo keltainen lanka) ja siitähän sitten tuli lisää sitä lankaa neulottavaksi. 

Helppo ohje:

Luo esimerkiksi 5 silmukkaa tai muu itsellesi sopiva määrä. Lisäykset tapahtuu aina joka toinen kerros esimerkiksi aina oikean puolen kerroksella ja molemmissa reunoissa. Sitten vain neulotaan aina oikein ja muistetaan lisätä joka toinen kerros molemmissa reunoissa. Neulotaan niin pitkälle, kun lankaa riittää tai peiton leveys on muu sopiva leveys. Itse neuloin siihen asti, kun ensimmäinen lanka (väri) loppui. Sen jälkeen kavennetaan molemmissa reunoissa joka toinen kerros ja jatketaan aina oikean neulomista. Raidoitin neljän kerroksen välein.

Voiko olla helpompaa tapaa neuloa pieni peitto, joka soveltuu esimerkiksi vauvan peitoksi? Tämä varmaan kävisi myös niihin polvipeitoiksi, joita aina välillä kerätään keräyksissä ja ohjeen peräänkin kysellään.

Kuvassa näkyvien sukkien ohjeet löytyy mm. Ravelrystä.

Tämän peiton koko on noin 60 cm x 60 cm eli sopii hyvin vastasyntyneen vauvan peitoksi. Peiton kokoa saa tehtyä isommaksi, kunhan vain neuloo enemmän lisäyksiä. En laskenut silmukoita, kuinka paljon oli keskikohdassa, kun aloin kaventaa. Neuloin 3,5 mm puikoilla ja lankana oli Adlibriksen jo poistunut merinolanka. Peitto painaa 195 g. Näitähän voi neuloa myös yksivärisenä, kaksivärisenä tai raidallisena näin. Kaksivärisenäkin tulisi kiva, kun valitsisi yhden värin puoliväliin ja toisen värin puolivälistä loppuun. 

Tein reunoihin icordit ja se vähän ehkä veti peiton reunoja kasaan neulomisen aikana. Mutta todella hyvin peitto myös suoristui kastelussa. Kastelin peiton aika hyvin ja pingotin, niin reunat suoristui. Jos peiton neuloo esimerkiksi sileällä neuleella, niin reunoihin voi tehdä aina oikein reunukset.

Oletko sinä neulonut peittoa tällä tavalla?

keskiviikko 16. lokakuuta 2024

Uusi neuleohje: Nuppunen vauvan haalari

Kerroin aiemmissa postauksissa, että olen kaivannut uusia suunnittelutuulia ja uusia juttuja neulesuunnitteluun. Nyt niitä on kuvassa ensimmäinen. Nimittäin vauvan neulottu haalari!

Neuloin jo tätä keväällä, kunnes se jäi vähän muiden juttujen jalkoihin ja taisin jopa purkaa nyt syksyllä sen keväällä aloitetun työn. Onneksi se oli ihan alussa niin ei paljon harmittanut purkaa. Nämä isommat työt vaativat kyllä paljon aikaa. Sitten kun vauhtiin pääsee, niin tulee neulottua melkein parissa päivässä. Niin taisi käydä tämänkin kanssa, että itse neulominen ei vienyt montaa päivää, mutta kaikki muu on sitten enemmän aikaavievää.





Tässä vauvan haalarissa on kolme kokoa: 62/68, 74/80 ja 92/98. Koot ovat isohkoja, varsinkin pituudeltaan, eli kokonumero vastaa enemmän sitä jälkimmäistä kokoa. Ensimmäinen koko on siis enemmän 68 kuin pienempää. Olen kuitenkin yrittänyt kirjoittaa ohjeeseen pieniä, helppoja soveltamisvinkkejä, kuinka voi itse helposti soveltaa saadakseen sopivan koon. Vauvat kun ovat kuitenkin niin erilaisia että melkeinpä vaikeinta oli tässä miettiä nämä koot. Pienimmän koon jätin vähän tarkoituksella pois, mutta koolla 62/68 ja muutamilla soveltamisvinkeillä saatat saada myös sopivan haalarin 0-3 kk:n ikäiselle vauvalle. Vastasyntyneelle tämä haalari taitaa kuitenkin olla iso mutta eipä hätää, vauvat kasvavat ihan hirmu nopeasti :)

Tämä oli iso projekti ja vaati todella paljon aikaa kaikkinensa juttuineen. Mutta olen kyllä tyytyväinen ohjeeseen näin ensikertalaisena ja toivottavasti tekin tykkäätte! Vauvajutut ovat kuitenkin niin ihania suunniteltavia, ettei niitä oikein henno jättää poiskaan. :D 

Ohje löytyy



Lankajengistä (tulossa pian ellei ole jo!)

Ohje on myös alennuksessa 27.10 asti kaikissa myyntikanavissa.

Tykkäätkö neuloa vauvan juttuja?

tiistai 15. lokakuuta 2024

Kiitos!

Koska kiittää ei voi koskaan liikaa, niin päätin tehdä tällaisen kiitos-postauksen tänne bloginkin puolelle! Kaikki lähti oikeastaan Soleado-tuubihuivista, joka ylsi Lankajengissä syyskuussa suosituimpien neuleohjeiden listalle.


Kiitos niin paljon! <3 Jokainen osto, tykkäys, jako merkitsee todella paljon. Vaikka yleensä pyrinkin ajattelemaan, ettei yksittäisillä kuvien tykkäyksillä ole väliä, mutta kyllä niillä on. Se, että saako kuva esimerkiksi 267 vai 183 tykkäystä ei ole merkityksellinen. Mutta se, että tykkäätte kuvistani, ostatte ohjeitani, kommentoitte blogiin, on merkityksellistä. Teen neulesuunnittelua myös oman itseni takia ja siksi, että rakastan sitä ja ideoita tulee ikkunoista ja ovista ja välillä vähän liikaakin. Mutta teen myös neulesuunnittelua siksi, että tykkäätte ohjeistani. <3


Soleado tuubihuivin ohje löytyy mm. Lankajengistä . Soleado sukkien alennus päättyy myös tänään. Vielä ehtii hankkimaan sen ohjeen alennushinnalla.

Neulesuunnittelussa yhdistyy oikeastaan useita eri asioita, mistä pidän. Ei se aina helppoa ole, mutta se lisää myös omaa oppimista, kehittymistä, kärsivällisyyttä, ongelmanratkaisukykyä ja paljon monia, eri asioita. Vaikka olenkin ollut ihan kivoissa ja mielenkiintoisissa työpaikoissa, niin mikään niistä ei vedä vertoja neulesuunnittelulle. Se on työ, jota rakastan kaikista eniten! Se into, innostus, ideointi on jotain, mitä en ole kokenut missään aiemmin vaikka olen kyllä ollut innostunut aiemminkin. On ihan erilaista herätä aamulla siihen, mitä rakastaa täysillä kuin siihen mikä olisi ihan kiva tai semiok. <3 

Joten kiitos! <3 Tästä jatketaan neulematkallani! 

sunnuntai 13. lokakuuta 2024

Neulojan torkkupeitto - Tule mukaan peiton neulomiseen!

Lankajengissä on käynnissä Neulojan torkkupeiton yhteisneulonta. Tässä projektissa on mukana 8 suunnittelijaa ja jokainen suunnittelija on suunnitellut kaksi neulotun palan ohjetta, jotka sitten julkaistaan seuraavien viikkojen sunnuntaina. Parhaiten tiedon saa, kun seuraa Lankajengin Instagram-tiliä tai Facebooktiliä. Siellä kerrotaan, missä palan ohje julkaistaan. Jokainen suunnittelija julkaisee ohjeen omana päivänään omassa valitussa kanavassaan, mitä todennäköisemmin Instagramissa, tai Facebookissa tai omalla kotisivullaan tai blogissaan. Minä julkaisen palojen ohjeet täällä blogissa ja Instagram-tililläni.

Näistä paloista sitten yhdistetään peitto ja palojahan jokainen voi neuloa itselleen sopivan määrän. Kaikki palat ovat noin 10 cm x 10 cm kokoisia. Vähän jännittää, että millaisia paloja muut ovat suunnitelleet ja tuleeko esimerkiksi samanlaisia tai samantyyppisiä paloja. Minulle tuli selkeästi mielikuva, että palat ovat pintaneuletta ja kohtuuhelppoa sellaista. Langoiksi valitsin jämälangoistani neutraalit värit, sillä yhtäänhän ei tiedä, mitä värejä muut ovat valinneet. Nämä värit löytyivät hyvin jämälangoistani. Lisäksi halusin myös, että palat ovat helposti sovellettavia esimerkiksi jos on erilainen käsiala. 

Lankana näissä on 100 g = 200 m eli seiskaveikkavahvuiset langat. Lankaa tarvitset noin 10 g / pala. Minulla tuli 20 silmukalla hyvin 10 x 10 cm kokoinen pala, mutta jos käsialasi on erilainen niin eipä hätää, saat helposti sovellettua ohjeen omalle käsialallesi. Jos käsialasi on tiukempi, neulo kahden silmukan mallikertaa enemmän. Jos löysempi, niin neulo vähemmän.

1. pala. (harmaa)

Luo 20 silmukkaa ja neulo ensimmäinen kerros (np) nurin.

Oikea puoli: Neulo *2 s oikein, 2 s nurin*, toista *-* koko kerros loppuun asti.

Nurja puoli: Neulo *2 s oikein, 2 s nurin* toista *-* koko kerros loppuun asti.

Neulo vielä kerran yllä mainitun tavoin sekä oikean puolen ja nurjan puolen kerrokset. Olet neulonut 4 kerrosta joustinta.

Joustimen jälkeen neulo sileää neuletta 4 kerrosta;

Neulo oikealla puolella silmukat oikein, nurjalla puolella silmukat nurin.

Sileän neuleen jälkeen toista joustimen 4 kerrosta ja tämän jälkeen vielä 4 kerrosta sileää neuletta.

Neulo vielä 4 kerrosta joustinta ja 4 krs:sta sileää neuletta.  Neulo lopuksi 4 kerrosta joustinta. Jos palan korkeus ei ole vielä 10 cm, neulo vielä 4 kerrosta sileää neuletta.

Kun palan korkeus on 10 cm, päättele silmukat.

Tässä vielä kuvamuotoinen ohje. Toista kerroksia 1-8 sen verran että palan korkeus on 10 cm.

Kaaviota luetaan (op) oikealta vasemmalle ja (np) vasemmalta oikealle.

2. pala (ruskea)

Luo 20 silmukkaa ja neulo ensimmäinen kerros (np) nurin.

1. krs (op): Neulo *1 s nurin, 3 s oikein*, toista tämä vielä neljä kertaa

2. krs (np): Neulo 2 s nurin, *1 s oikein, 3 s nurin* toista *-* vielä kolme kertaa ja neulo 1 s oikein, 1 s nurin.

3. krs (op): Neulo samoin kuin 1. krs.

4. krs (np): Neulo samoin kuin 2. krs.

Toista kerroksia 1-4 kunnes palan korkeus on 10 cm. Kun korkeus on 10 cm, päättele silmukat.

Tässä vielä kaaviomuotoinen ohje. Toista kerrokset 1-4 kunnes palan korkeus on 10 cm.

Kaaviota luetaan (op) oikealta vasemmalle ja (np) vasemmalta oikealle.

Merkkien selitykset:
   tyhjä ruutu     = op: neulo oikein, np: neulo nurin
musta piste = op: neulo nurin, np: neulo oikein

Tässä oli minun palaohjeeni ja seuraava palaohje tulee seuraavalta suunnittelijalta ensi sunnuntaina. Seuraa siis Lankajengin tiliä Instagramissa ja/tai Facebookissa, niin saat infot sieltä.

Oletko mukana vai seuraatko vierestä?

lauantai 12. lokakuuta 2024

Neulo helppo vauvan peitto

Nyt on paljon peittojuttuja tällä viikolla blogissa, mutta ei anneta sen haitata.

Kaikenlaisia lankoja sitä erehtyy jemmaamaan vuosien varrella. Tämä peitto on neulottu Novitan Baby wool ja merino dk -langoista. Tuntuu, ettei noista langoista ole vielä kovin kauan, mutta ne ovat jo poistuneet Novitalta. Varsinkin tuo merino dk lanka taisi tulla jopa 2020 -luvulla (tai sitten muistan väärin). Näistä on varmaan pitänyt tulla alunperin jotain muuta, mutta nyt halusin oikeastaan vain neuloa niitä pois. Ne kuluivat aika hyvin tähän peittoon, peitto painaa 295 g eli aika monta kerää peittoon meni. Tämä peitto valmistui elokuussa.

Peiton koko on noin 56 cm x 80 cm. Vielä olisi ollut muutamia keriä, mutta en halunnut neuloa pidemmäksi, kun sitten ei välttämättä olisi ollut mittasuhteiltaan kivankokoinen. Tein peitosta pika-ohjeen Instagramin reelsien puolelle. Loin 120 silmukkaa, neuloin aina oikein, raidoitin neljän kerroksen välein ja reunoissa on icord-reunus. Päättelyn taisin myös hoitaa icord-päättelyllä. Tästä tuli kyllä minusta ihan kiva peitto ja värit ovat neutraalin pastelliset. Peitto menee mahdollisesti johonkin keräykseen, ellei sitten ilmene jotain vauvaperhettä, jolle voisi peiton antaa. 

Peiton voisi neuloa ihan hyvin myös Dropsin merino extra fine langasta, on suunnilleen samanvahvuista. Tällä hetkellä vauvan peitto keräyksiä on mm. Neulomuksia sydämestä ryhmässä, joten jos sinullakin on ylimääräisiä vauvan peittoja tai tykkäät neuloa niitä, niin lahjoita ihmeessä tuon ryhmän kautta. Vauvan peitot ovat kyllä niin suloista neulottavaa, ja niiden kautta tulee aina hyvä mieli. Eihän kukaan voi neuloa nimittäin ikäviä silmukoita vauvan peittoihin :D Itselle tämä oli helppo välityö ja niihin hetkiin, kun kaipaa helppoa neulottavaa. Siksi päädyin neuloa ihan vain aina oikein neuletta. Monen mielestä se voisi olla tylsää neulottavaa, mutta itse tykkään aina välillä neuloa helppojakin neuleita. Niitä tarvitaan varsinkin omien suunnitteluiden välille. Välillä on kiva myös neuloa tällaisia suurempia töitä, niin ei tarvitse koko ajan olla miettimässä, mitä helppoa sitä seuraavaksi neuloisi :D

Löytyykö sinulta iänikuista lankaa, jolle et ole keksinyt mitään neulomista?

perjantai 11. lokakuuta 2024

Pieni muistutus ja neulekuulumisia

Ihan vaan sellaista tulin kertomaan, että Lankajengissä on muuten meneillään Isänpäiväkampanja. Koko perheen mistelisukat ovat kampanjassa mukana. Kun ostat sen ohjeen, niin saat yllätysohjeen kaupan päälle. Koko perheen mistelisukissa on neljä kokoa: kaksi lasten kokoa, naisen koko ja miehen koko. Miesten sukista mulla ei ole enää kuvaa, kun sukat ovat olleet jo käytössä tovin saajallaan.

Kirjoneule mistelisukissa ei ole vaikeata. Jos minä pystyin siihen, niin siihen pystyy kuka vain :D Nämä sukat ovat kivat joulusukat koko perheelle. Helppouden takia halusin jättää jalkaosan ihan sileäksi neuleeksi ja minusta sukista tuli oikein kivat. Lisäksi värivaihtelulla saa neulottua erilaiset koko perheelle. Miesten sukat muistaakseni neuloin harmaalla.


Käy myös katsomassa, mitä muita ohjeita on mukana kampanjassa!

Tästä Lankajengiin !

Lisäksi sellaistakin muistutan, että Soleado sukat ovat vielä alennuksessa 15.10 asti.


Pitiköhän muistuttaa vielä jotain muutakin :) Lisäilin muuten tuohon sivupalkkiin tulevia neuleohjeita kategorian eli jos haluat tietää, mitä on tulossa, niin pidä sitä silmällä! Piakkoin luvassa vauvajuttuja ;) Nuppunen vauvan haalari on viimeistelypöydällä. Ihan siksi, koska vauvaneuleet ovat hirmusöpöjä! 

Tuntuu, että lokakuukin menee hujauksessa ihan ohi. Omat lokakuun lapaset odottelevat vielä puikoille pääsyä. En ole päättänyt mallia enkä oikeastaan väriäkään. Ensin ajattelin lilaa, ehkä pysyn siinä! Lisäksi ajattelin osallistua Kässäkaffit sukkien yhteisneulontaan. Valitsin jo värinkin, mutten ole niitäkään saanut puikoille. Yhden asian, jonka olen saanut tehtyä, niin olen lajitellut hyväntekeväisyysneuleita ja enää puuttuu toimitus. Kaikkea muutakin uutta kivaa on ollut mielessä!

Lokakuu tuntuu oikein kivalta, kun keskittyy kivoihin asioihin ja neulomiseen! Syksy on neulojan parasta aikaa! 

Huomenna luvassa helppo vauvan peiton ohje ja sunnuntaina Lankajengin peittoyhteisneulonta!

Miltä sinun lokakuusi on vaikuttanut?

torstai 10. lokakuuta 2024

Neulojan torkkupeitto Lankajengissä

Lankajengissä alkoi viime sunnuntaina kiva yhteisneulonta. Ihailen Katjan ideointikykyä, kun tulee aina tällaisia kivoja neuleprojekteja ja useinmiten olen niissä aina mukana. Nimittäin neulojan torkkupeiton yhteisneulonta!

Mukana on kahdeksan suunnittelijaa, jotka ovat suunnitelleet kaksi neulotun palan ohjetta. Minun palojen ohjeet julkaistaan 13.10 ja viime sunnuntaina on julkaistu ensimmäisten palojen ohjeet.

Parastahan tässä on se, että voi soveltaa itse vaikka kuinka paljon. Ensinnäkin, voit neuloa paloja enemmän, jolloin peitosta tulee suurempi. Toisekseen, voit neuloa kaikki palat tai osan paloista ja tehdä niistä peiton. Kolmanneksi, voit tehdä myös esimerkiksi palatyynyjä ja muita juttuja, jos peittoprojekti on liian iso projekti. En paljasta vielä omien palojen ohjeita, sillä ne julkaistaan vasta 13.10, mutta ne ovat pintaneuletta ja helppoa sellaista. Vähän kyllä jännittää, että millaisia paloja muut ovat suunnitelleet, ovatko ne samankaltaisia (sillä monesti ideat myös vähän risteilevät neulesuunnittelijoiden kesken ja siksi voi olla joskus samankaltaisia neuleohjeita) ja millainen peitto tulee.

Lisäksi voit ottaa langat omista varastoista ja valita itse langan ja värit. Ohjeen lankasuositus on 100 g = 200 m vahvuiset langat.  Yksi pala taitaa painaa 10 g, jos sitäkään. Tästä saa myös vaikka kivan vauvan peiton. 

Tästä eteenpäin siis jokainen sunnuntai julkaistaan palojen ohjeet ja vikat palat marraskuussa. Seuraa Lankajengin Instagramia, sillä siellä kerrotaan, mistä löytyy palojen ohjeet. Ne löytyvät nimittäin mahdollisesti hieman eri paikoista eri suunnittelijoilta. Yleisimmin varmaan Instagramin puolelta. Julkaisen omat palat täällä blogissa ja Instagramissani.

Tule mukaan neulomaan neulojan torkkupeitto! 

tiistai 8. lokakuuta 2024

Mitä neuloin syyskuussa?

Elo- ja syyskuu on ollut hieman etsimistä neuleiden ja neuleflown (varsinkin elokuu) osalta ja nyt tiedän, miksi. Olen halunnut suunnitella ja neuloa uusia juttuja. Ei hätää, lapas- ja sukkaohjeitakin tulee, mutta tämä on neulomisessa juuri parasta, että voi neuloa ihan mitä vain. Jos kyllästyy sukkiin, niin puikoille voi ottaa muuta. Sama pätee myös neulesuunnitteluun. Syyskuu oli neuleiden kanssa aika kiireinen ja neulottua tuli sukkia, lapasia, huivi, peittoja ja yksi vauvan haalari. Erittäin monipuolinen syyskuu!

Kulutus: 1508 g

Ostot: 1700 g

Syksy on todellakin tullut, kun kulutuskin on aika suurta. Myös on tullut ostettua lankoja, koska oli ideoita ja tarjouksia. Cittareissa oli Kaupunkilangan langat tarjouksessa syyskuussa ja kolme kerää 9 €, halvempi kuin seiskaveikkalangat. Ne puolestaan oli 9,50€ kolme kerää Tokmannilla. Kaupunkilangat jäävät itselle mutta seiskaveikkatarjouksesta pari kerää meni lahjaksi ja niitä en laskenut tähän, koska eivät jääneet itselle. Lisäksi oli kässämessut netissä ja tilasin Freija Yarnin lankaa ja on tässä vielä joku muukin tilaus. Langat tulee aina käytetyksi eivätkä ne vanhene joten lankojen ostoista ei tarvitse kantaa syyllisyyttä.

Syyskuussa halusin myös neuloa pienen pieniä jämiä, koska jämälankarasia ei mahdu kiinni. Näitä jämälankasukkia ja -lapasia tulee esittelyyn myöhemmin syksyllä. Innostuin myös neulomaan lisää barbien mekkoja lapsille. Syksy on myös neulehyväntekeväisyyden aikaa ja olen alkanut katsoa jo lahjoitettavia neuleita, koska tarvitsen lisää tilaa omille malleilleni :D 

Mitä uutta syyskuussa?

Melkein unohdin tämän kategorian! Mutta uusia juttuja on ainakin vauvan haalari, kaksi juttua, joita en vielä paljasta, mutta ovat sellaisia, joita en ole aiemmin suunnitellut, ja uudella tapaa vauvan peiton neulominen. Jossain fb-ryhmässä muutama ihminen kertoi, miten neuloo vauvan peittoja ja pakkohan se oli kokeilla. Se työ on kyllä edelleen vielä kesken, joten siitä kerron sitten, kun valmistuu. Aloitin sen siksi, koska edelleen oli jotain epämääräisiä merinolankakeriä, jotka haluan neuloa pois, niin sopivat juuri hyvin vauvan peitoksi.

Yksi huiviohje on tulossa loka/marraskuussa, sillä en nimittäin osaa neuloa lahjaksi ohjeista. Otin puikoille helpon huivin, jonka suunnittelin neulomismatkan varrella. Siitä syntyi So Basic huivi. Huivi on mennyt jo lahjaksi, ja siitä lisää sitten, kun ohje on julki. Lisäksi mietin tässä yhtä huivilahjaa jouluksi, se pitäisi aloittaa nyt, jos mielii antaa sen jouluksi. Tuleekohan siitäkin sitten joku oma ohje, kun ohjeista on niin vaikea neuloa... ? :D

Aika neulepitoinen syyskuu, mutta syksy on neulojan parasta aikaa! 

Miten sinun syyskuu meni? Tuliko ostoja, pääsitkö jo neuloosiin, koitko jotain uutta?

sunnuntai 6. lokakuuta 2024

Neuleohje: Pitsineulesukat, Soleado sukat

Soleado tuoteperhe saa vielä jatkoa sukkien muodossa. Näiden idea oli jo elokuulta, mutta nyt Socktoberin eli lokakuun sukkakuukauden alussa on hyvä julkaista niiden neuleohje. Jos tykkäät pitsistä, tykkäät näistäkin sukista. Lisäksi sukat neuloontuu nopeasti, sillä pitsiä ei ole koko sukissa. Myös pieniä jämälankoja voi käyttää näihin sukkiin juuri pitsiosioihin.

Soleado sukissa on kaksi kokoa, noin 26-28 koko ja aikuisen 38-39 koko, lisäksi jalkaosuutta saa neulottua hyvin pidemmäksi, aina kokoon 40/41 asti. 

Ohje löytyy 

Ravelrystä

Verkkokaupastani

Lankajengistä (tulossa pian ellei ole jo!)

Ohje on alennuksessa aina lokakuun 15.10 asti, sillä onhan lokakuu kunnon sukkakuukausi eli socktober. Alennuskoodeja et tarvitse, alennus näkyy ravelryssä kassalla ja verkkokaupan hinta on suoraan alennushinta. Tämä keltainen väri on minusta kiva syksylle ja sopii syksyyn tosi hyvin.

Näihin sukkiin voit muuten hyödyntää jämälankoja hyvin! Pitsiraidat eivät vaadi kuin noin 20-30 g lankaa. Sukat neuloontuvat myös nopeasti, vaikka ovatkin ohuesta langasta. 

Muista myös Soleado tuubihuivi, joka oli Lankajengin top12 ostetuimpien ohjeiden joukossa syyskuussa! Kiitos siitä kaikille neulojille! <3 

Millaiset fiilikset sinulla on lokakuusta? Millä väreillä sinä neuloisit nämä sukat tai tuubihuivin?

lauantai 5. lokakuuta 2024

Kuvahaaste: L niin kuin lokakuu - 3 sanaa

L-kirjaimet tulivat oikeastaan aika helposti. Kerrankin tajusin sellaisia juuri sopivia L-sanoja koska nehän kuvaa juuri hyvin tätä lokakuuta ja tätä blogiakin. Oikeastaan voisi sanoa, että sanat ovat kuin 100 % minua :D

Lapaset

L niin kuin lapaset tietenkin. Tämä vuosi on vähän niinkuin all about the mittens. Tässä on tämänhetkiset Lapasboksin lapaset. Aika kirjoneulepainotteinen ja värikäs setti. Näistä kolme on omaa malliani, kolme muiden ohjeella tehtyä ja kahdet ihan peruslapaset. Lokakuun lapaset odottelevat vielä neulomista.

Luonto

Luonto maadoittaa, luonto rauhoittaa ja lisäksi luonnostaa saa kaikkea syötävää satokaudella. En ole aina ollut esimerkiksi mökki-ihminen, mutta nykyisin lähes parasta on mennä mökille ja luontoon. Onneksi toki luontoa on myös kaupungissa, sillä aina ei nyt vain pääse mökille. Luonto on myös todella kaunis ja aivan ihmeellisiä ihanuuksia luonto tarjoilee meille. Kuva napattu syyskuussa.


Lanka

Mikäpä muukaan kuin lanka. Langat ovat ihania ja niiden omistamisesta ei tarvitse kantaa yhtään syyllisyyttä. Mulla on aika iso lankavarasto mutta en koe yhtään syyllisyyttä siitä. Kerran yritin laskea sitä, mutta aika työlästä olisi laskea koko lankavarasto. Mielenkiintoista kylläkin, mutta työlästä. Joten lankavaraston laskeminen saa odottaa vielä. Langat ovat ihania ja niitä on ihana hypistellä, tutkia ja miettiä, mitä niistä neuloisi. Viimeisin lankatilaus syyskuulta. Aivan ihania herkkuvärejä!

Nämä sanat tulivat helposti, vaikka viimeisenä tajusin langan. Mitään muita sanoja en sitten edes enää näiden jälkeen miettinyt, koska kuvaavat niin hyvin. Tosin vaikka niitä ei mieti, niin ne tulevat kuitenkin mieleen alitajuntamaisesti. Yksi sellainen sana oli loma. Niin ja lauantai.

Jään odottamaan mielenkiinnolla muiden L-sanoja. 

Tykkäätkö neuloa lapasia? Jos et, niin minkä asian koet vaikeaksi lapasten neulomisessa?

Kuka ei tykkäisi luonnosta?

Mitä lankaa sinulla on puikoilla tällä hetkellä?

tiistai 1. lokakuuta 2024

Lapasboksi2024: Lokakuun teema

Syyskuu oli vielä todella lämmin, mutta ehkäpä nyt lokakuussa se syksy tulee kunnolla. Vai siirrytäänkö suoraan talveen? Joka tapauksessa lokakuun teema on syksyn värit. Mitä värejä syksy edustaa sinulle?


Lokakuussa lisäjuttuna on Instagramin puolella arvonta. Pistettiin @hannemaridesign:in kanssa hynttyyn yhteen lokakuun ajaksi ja arvotaan molemmat kaksi voittajaa. Ensimmäinen saa 6 lapasohjetta ja toinen 4 ohjetta. Puolet ohjeista tulee Hannemarilta ja puolet minun ohjeista. Hannemarin ohjeet ovat Sinä&minä, Valma ja Lellabella, kurkkaa ne Hannemarin Ravelrystä, minulta ohjeet ovat Jade, Loiste ja Hiutale-lapaset. Arvonta on siis Instagramin puolella, kommentoi feedissä arvontakuvaa @sweetsandsocks -tililläni ja myös @hannemaridesign :in tilillä. Tässä tulee huima annos lapasinspiraatiota. Arvonta on voimassa tämän viikon sunnuntaihin asti 6.10.


Omat lokakuun lapaset ovat neulomatta. Aika on mennyt nyt syyskuussa muissa neulomuksissa. Olin kyllä kerran jo tekemässä yksiä lapasia, josta ajattelin lokakuun lapasia, mutta toinen on vielä tekemättä. Teen ehkä ne lokakuun lapasiksi tai sitten jotkut muut.

Enää jäljellä on marras- ja joulukuu! Vain kaksi kuukautta! Minne tämä vuosi meni? Loppuvuoden teemat ovat selkeitä ja voisin taas sanoa että myös helppoja. Omat marraskuun lapaset ovat jo valmiina, koska halusin marraskuun teeman yhteyteen ne jo valmiiksi. Joulukuulle voisi vielä mahtua jotain extraa mutta katsotaan ja mietitään! 

Mitkä värit ovat sinulle syksyn värejä? Millä vär(e)illä ajattelit neuloa lokakuun lapaset?