sunnuntai 20. lokakuuta 2024

Jämälankasukkia lisää

Tänä kesänä ei ollut sellaista sileän neuleen pipoa ohuesta langasta reissuneuleena, ja sitä vähän kaipailinkin. Kaipaan muuten vieläkin sellaista! Sellaista on nimittäin ihan älyttömän helppoa neuloa kaikissa erilaisissa liikkuvissa tilanteissa. Kesäkuun alussa loin silmukat raitasukkiin ja jämälankalapasiin ja ajattelin niitä sellaisiksi reissuneuleiksi. Kyllähän ne toki olivat sellaisia. Ne vain jossain vaiheessa unohtui sitten johonkin projektipussiin.

Nämä tulivat valmiiksi elokuussa ja nyt ne matkaavat jonnekin keräykseen. Inspiroiduin omista palkkiraitasukista sen verran, että halusin neuloa vastaavilla väreillä pienemmät sukat. Näihinkin sai hyvin käytettyä jämälankoja. Nyt alkaa tuntua, että keräyskiintiö on täynnä ja eiköhän näistä saa hyvin pehmeitä paketteja tarvitseville. 

Aina välillä tulee tällaisia neulekeräysspurtteja, kun tekee mieli neuloa sukkia ja lapasia varastoon. Myös jämälankavarastot täyttyvät välillä ja niitä pitää pienentää neuloen jämälankasukkia ja -lapasia. Ehkä jossain vaiheessa pääsen tilanteeseen, kun sellaisia yksittäisiä keriä tai muita 'epämääräisiä' lankoja ei ole. 

Mikä näistä on suosikkisi? Oma suosikkini taitaa olla tuo viimeisin pari, kun miellyin tuohon väriyhdistelmään.

perjantai 18. lokakuuta 2024

Neulo vauvan peitto uudella tavalla!

Tällä viikolla on ollut blogissa vähän vauvamaisia juttuja ja vielä yksi sellainen.

Tämän idean bongasin Neulomuksia sydämestä FB-ryhmästä. En tiedä, onko tämä uusi tapa muille, mutta itselle se oli. Edelleen löytyi sellaisia vanhempia merinolankoja, joista ei oikein voi neuloa sukkia eikä suunnitella neuleita, niin ne on hyvä neuloa vauvan peitoksi. Projekti, joka ei lopu ihan heti kesken. Taisin myös purkaa jotain huivin alkua (tuo keltainen lanka) ja siitähän sitten tuli lisää sitä lankaa neulottavaksi. 

Helppo ohje:

Luo esimerkiksi 5 silmukkaa tai muu itsellesi sopiva määrä. Lisäykset tapahtuu aina joka toinen kerros esimerkiksi aina oikean puolen kerroksella ja molemmissa reunoissa. Sitten vain neulotaan aina oikein ja muistetaan lisätä joka toinen kerros molemmissa reunoissa. Neulotaan niin pitkälle, kun lankaa riittää tai peiton leveys on muu sopiva leveys. Itse neuloin siihen asti, kun ensimmäinen lanka (väri) loppui. Sen jälkeen kavennetaan molemmissa reunoissa joka toinen kerros ja jatketaan aina oikean neulomista. Raidoitin neljän kerroksen välein.

Voiko olla helpompaa tapaa neuloa pieni peitto, joka soveltuu esimerkiksi vauvan peitoksi? Tämä varmaan kävisi myös niihin polvipeitoiksi, joita aina välillä kerätään keräyksissä ja ohjeen peräänkin kysellään.

Kuvassa näkyvien sukkien ohjeet löytyy mm. Ravelrystä.

Tämän peiton koko on noin 60 cm x 60 cm eli sopii hyvin vastasyntyneen vauvan peitoksi. Peiton kokoa saa tehtyä isommaksi, kunhan vain neuloo enemmän lisäyksiä. En laskenut silmukoita, kuinka paljon oli keskikohdassa, kun aloin kaventaa. Neuloin 3,5 mm puikoilla ja lankana oli Adlibriksen jo poistunut merinolanka. Peitto painaa 195 g. Näitähän voi neuloa myös yksivärisenä, kaksivärisenä tai raidallisena näin. Kaksivärisenäkin tulisi kiva, kun valitsisi yhden värin puoliväliin ja toisen värin puolivälistä loppuun. 

Tein reunoihin icordit ja se vähän ehkä veti peiton reunoja kasaan neulomisen aikana. Mutta todella hyvin peitto myös suoristui kastelussa. Kastelin peiton aika hyvin ja pingotin, niin reunat suoristui. Jos peiton neuloo esimerkiksi sileällä neuleella, niin reunoihin voi tehdä aina oikein reunukset.

Oletko sinä neulonut peittoa tällä tavalla?

keskiviikko 16. lokakuuta 2024

Uusi neuleohje: Nuppunen vauvan haalari

Kerroin aiemmissa postauksissa, että olen kaivannut uusia suunnittelutuulia ja uusia juttuja neulesuunnitteluun. Nyt niitä on kuvassa ensimmäinen. Nimittäin vauvan neulottu haalari!

Neuloin jo tätä keväällä, kunnes se jäi vähän muiden juttujen jalkoihin ja taisin jopa purkaa nyt syksyllä sen keväällä aloitetun työn. Onneksi se oli ihan alussa niin ei paljon harmittanut purkaa. Nämä isommat työt vaativat kyllä paljon aikaa. Sitten kun vauhtiin pääsee, niin tulee neulottua melkein parissa päivässä. Niin taisi käydä tämänkin kanssa, että itse neulominen ei vienyt montaa päivää, mutta kaikki muu on sitten enemmän aikaavievää.





Tässä vauvan haalarissa on kolme kokoa: 62/68, 74/80 ja 92/98. Koot ovat isohkoja, varsinkin pituudeltaan, eli kokonumero vastaa enemmän sitä jälkimmäistä kokoa. Ensimmäinen koko on siis enemmän 68 kuin pienempää. Olen kuitenkin yrittänyt kirjoittaa ohjeeseen pieniä, helppoja soveltamisvinkkejä, kuinka voi itse helposti soveltaa saadakseen sopivan koon. Vauvat kun ovat kuitenkin niin erilaisia että melkeinpä vaikeinta oli tässä miettiä nämä koot. Pienimmän koon jätin vähän tarkoituksella pois, mutta koolla 62/68 ja muutamilla soveltamisvinkeillä saatat saada myös sopivan haalarin 0-3 kk:n ikäiselle vauvalle. Vastasyntyneelle tämä haalari taitaa kuitenkin olla iso mutta eipä hätää, vauvat kasvavat ihan hirmu nopeasti :)

Tämä oli iso projekti ja vaati todella paljon aikaa kaikkinensa juttuineen. Mutta olen kyllä tyytyväinen ohjeeseen näin ensikertalaisena ja toivottavasti tekin tykkäätte! Vauvajutut ovat kuitenkin niin ihania suunniteltavia, ettei niitä oikein henno jättää poiskaan. :D 

Ohje löytyy



Lankajengistä (tulossa pian ellei ole jo!)

Ohje on myös alennuksessa 27.10 asti kaikissa myyntikanavissa.

Tykkäätkö neuloa vauvan juttuja?

tiistai 15. lokakuuta 2024

Kiitos!

Koska kiittää ei voi koskaan liikaa, niin päätin tehdä tällaisen kiitos-postauksen tänne bloginkin puolelle! Kaikki lähti oikeastaan Soleado-tuubihuivista, joka ylsi Lankajengissä syyskuussa suosituimpien neuleohjeiden listalle.


Kiitos niin paljon! <3 Jokainen osto, tykkäys, jako merkitsee todella paljon. Vaikka yleensä pyrinkin ajattelemaan, ettei yksittäisillä kuvien tykkäyksillä ole väliä, mutta kyllä niillä on. Se, että saako kuva esimerkiksi 267 vai 183 tykkäystä ei ole merkityksellinen. Mutta se, että tykkäätte kuvistani, ostatte ohjeitani, kommentoitte blogiin, on merkityksellistä. Teen neulesuunnittelua myös oman itseni takia ja siksi, että rakastan sitä ja ideoita tulee ikkunoista ja ovista ja välillä vähän liikaakin. Mutta teen myös neulesuunnittelua siksi, että tykkäätte ohjeistani. <3


Soleado tuubihuivin ohje löytyy mm. Lankajengistä . Soleado sukkien alennus päättyy myös tänään. Vielä ehtii hankkimaan sen ohjeen alennushinnalla.

Neulesuunnittelussa yhdistyy oikeastaan useita eri asioita, mistä pidän. Ei se aina helppoa ole, mutta se lisää myös omaa oppimista, kehittymistä, kärsivällisyyttä, ongelmanratkaisukykyä ja paljon monia, eri asioita. Vaikka olenkin ollut ihan kivoissa ja mielenkiintoisissa työpaikoissa, niin mikään niistä ei vedä vertoja neulesuunnittelulle. Se on työ, jota rakastan kaikista eniten! Se into, innostus, ideointi on jotain, mitä en ole kokenut missään aiemmin vaikka olen kyllä ollut innostunut aiemminkin. On ihan erilaista herätä aamulla siihen, mitä rakastaa täysillä kuin siihen mikä olisi ihan kiva tai semiok. <3 

Joten kiitos! <3 Tästä jatketaan neulematkallani! 

sunnuntai 13. lokakuuta 2024

Neulojan torkkupeitto - Tule mukaan peiton neulomiseen!

Lankajengissä on käynnissä Neulojan torkkupeiton yhteisneulonta. Tässä projektissa on mukana 8 suunnittelijaa ja jokainen suunnittelija on suunnitellut kaksi neulotun palan ohjetta, jotka sitten julkaistaan seuraavien viikkojen sunnuntaina. Parhaiten tiedon saa, kun seuraa Lankajengin Instagram-tiliä tai Facebooktiliä. Siellä kerrotaan, missä palan ohje julkaistaan. Jokainen suunnittelija julkaisee ohjeen omana päivänään omassa valitussa kanavassaan, mitä todennäköisemmin Instagramissa, tai Facebookissa tai omalla kotisivullaan tai blogissaan. Minä julkaisen palojen ohjeet täällä blogissa ja Instagram-tililläni.

Näistä paloista sitten yhdistetään peitto ja palojahan jokainen voi neuloa itselleen sopivan määrän. Kaikki palat ovat noin 10 cm x 10 cm kokoisia. Vähän jännittää, että millaisia paloja muut ovat suunnitelleet ja tuleeko esimerkiksi samanlaisia tai samantyyppisiä paloja. Minulle tuli selkeästi mielikuva, että palat ovat pintaneuletta ja kohtuuhelppoa sellaista. Langoiksi valitsin jämälangoistani neutraalit värit, sillä yhtäänhän ei tiedä, mitä värejä muut ovat valinneet. Nämä värit löytyivät hyvin jämälangoistani. Lisäksi halusin myös, että palat ovat helposti sovellettavia esimerkiksi jos on erilainen käsiala. 

Lankana näissä on 100 g = 200 m eli seiskaveikkavahvuiset langat. Lankaa tarvitset noin 10 g / pala. Minulla tuli 20 silmukalla hyvin 10 x 10 cm kokoinen pala, mutta jos käsialasi on erilainen niin eipä hätää, saat helposti sovellettua ohjeen omalle käsialallesi. Jos käsialasi on tiukempi, neulo kahden silmukan mallikertaa enemmän. Jos löysempi, niin neulo vähemmän.

1. pala. (harmaa)

Luo 20 silmukkaa ja neulo ensimmäinen kerros (np) nurin.

Oikea puoli: Neulo *2 s oikein, 2 s nurin*, toista *-* koko kerros loppuun asti.

Nurja puoli: Neulo *2 s oikein, 2 s nurin* toista *-* koko kerros loppuun asti.

Neulo vielä kerran yllä mainitun tavoin sekä oikean puolen ja nurjan puolen kerrokset. Olet neulonut 4 kerrosta joustinta.

Joustimen jälkeen neulo sileää neuletta 4 kerrosta;

Neulo oikealla puolella silmukat oikein, nurjalla puolella silmukat nurin.

Sileän neuleen jälkeen toista joustimen 4 kerrosta ja tämän jälkeen vielä 4 kerrosta sileää neuletta.

Neulo vielä 4 kerrosta joustinta ja 4 krs:sta sileää neuletta.  Neulo lopuksi 4 kerrosta joustinta. Jos palan korkeus ei ole vielä 10 cm, neulo vielä 4 kerrosta sileää neuletta.

Kun palan korkeus on 10 cm, päättele silmukat.

Tässä vielä kuvamuotoinen ohje. Toista kerroksia 1-8 sen verran että palan korkeus on 10 cm.

Kaaviota luetaan (op) oikealta vasemmalle ja (np) vasemmalta oikealle.

2. pala (ruskea)

Luo 20 silmukkaa ja neulo ensimmäinen kerros (np) nurin.

1. krs (op): Neulo *1 s nurin, 3 s oikein*, toista tämä vielä neljä kertaa

2. krs (np): Neulo 2 s nurin, *1 s oikein, 3 s nurin* toista *-* vielä kolme kertaa ja neulo 1 s oikein, 1 s nurin.

3. krs (op): Neulo samoin kuin 1. krs.

4. krs (np): Neulo samoin kuin 2. krs.

Toista kerroksia 1-4 kunnes palan korkeus on 10 cm. Kun korkeus on 10 cm, päättele silmukat.

Tässä vielä kaaviomuotoinen ohje. Toista kerrokset 1-4 kunnes palan korkeus on 10 cm.

Kaaviota luetaan (op) oikealta vasemmalle ja (np) vasemmalta oikealle.

Merkkien selitykset:
   tyhjä ruutu     = op: neulo oikein, np: neulo nurin
musta piste = op: neulo nurin, np: neulo oikein

Tässä oli minun palaohjeeni ja seuraava palaohje tulee seuraavalta suunnittelijalta ensi sunnuntaina. Seuraa siis Lankajengin tiliä Instagramissa ja/tai Facebookissa, niin saat infot sieltä.

Oletko mukana vai seuraatko vierestä?

lauantai 12. lokakuuta 2024

Neulo helppo vauvan peitto

Nyt on paljon peittojuttuja tällä viikolla blogissa, mutta ei anneta sen haitata.

Kaikenlaisia lankoja sitä erehtyy jemmaamaan vuosien varrella. Tämä peitto on neulottu Novitan Baby wool ja merino dk -langoista. Tuntuu, ettei noista langoista ole vielä kovin kauan, mutta ne ovat jo poistuneet Novitalta. Varsinkin tuo merino dk lanka taisi tulla jopa 2020 -luvulla (tai sitten muistan väärin). Näistä on varmaan pitänyt tulla alunperin jotain muuta, mutta nyt halusin oikeastaan vain neuloa niitä pois. Ne kuluivat aika hyvin tähän peittoon, peitto painaa 295 g eli aika monta kerää peittoon meni. Tämä peitto valmistui elokuussa.

Peiton koko on noin 56 cm x 80 cm. Vielä olisi ollut muutamia keriä, mutta en halunnut neuloa pidemmäksi, kun sitten ei välttämättä olisi ollut mittasuhteiltaan kivankokoinen. Tein peitosta pika-ohjeen Instagramin reelsien puolelle. Loin 120 silmukkaa, neuloin aina oikein, raidoitin neljän kerroksen välein ja reunoissa on icord-reunus. Päättelyn taisin myös hoitaa icord-päättelyllä. Tästä tuli kyllä minusta ihan kiva peitto ja värit ovat neutraalin pastelliset. Peitto menee mahdollisesti johonkin keräykseen, ellei sitten ilmene jotain vauvaperhettä, jolle voisi peiton antaa. 

Peiton voisi neuloa ihan hyvin myös Dropsin merino extra fine langasta, on suunnilleen samanvahvuista. Tällä hetkellä vauvan peitto keräyksiä on mm. Neulomuksia sydämestä ryhmässä, joten jos sinullakin on ylimääräisiä vauvan peittoja tai tykkäät neuloa niitä, niin lahjoita ihmeessä tuon ryhmän kautta. Vauvan peitot ovat kyllä niin suloista neulottavaa, ja niiden kautta tulee aina hyvä mieli. Eihän kukaan voi neuloa nimittäin ikäviä silmukoita vauvan peittoihin :D Itselle tämä oli helppo välityö ja niihin hetkiin, kun kaipaa helppoa neulottavaa. Siksi päädyin neuloa ihan vain aina oikein neuletta. Monen mielestä se voisi olla tylsää neulottavaa, mutta itse tykkään aina välillä neuloa helppojakin neuleita. Niitä tarvitaan varsinkin omien suunnitteluiden välille. Välillä on kiva myös neuloa tällaisia suurempia töitä, niin ei tarvitse koko ajan olla miettimässä, mitä helppoa sitä seuraavaksi neuloisi :D

Löytyykö sinulta iänikuista lankaa, jolle et ole keksinyt mitään neulomista?

perjantai 11. lokakuuta 2024

Pieni muistutus ja neulekuulumisia

Ihan vaan sellaista tulin kertomaan, että Lankajengissä on muuten meneillään Isänpäiväkampanja. Koko perheen mistelisukat ovat kampanjassa mukana. Kun ostat sen ohjeen, niin saat yllätysohjeen kaupan päälle. Koko perheen mistelisukissa on neljä kokoa: kaksi lasten kokoa, naisen koko ja miehen koko. Miesten sukista mulla ei ole enää kuvaa, kun sukat ovat olleet jo käytössä tovin saajallaan.

Kirjoneule mistelisukissa ei ole vaikeata. Jos minä pystyin siihen, niin siihen pystyy kuka vain :D Nämä sukat ovat kivat joulusukat koko perheelle. Helppouden takia halusin jättää jalkaosan ihan sileäksi neuleeksi ja minusta sukista tuli oikein kivat. Lisäksi värivaihtelulla saa neulottua erilaiset koko perheelle. Miesten sukat muistaakseni neuloin harmaalla.


Käy myös katsomassa, mitä muita ohjeita on mukana kampanjassa!

Tästä Lankajengiin !

Lisäksi sellaistakin muistutan, että Soleado sukat ovat vielä alennuksessa 15.10 asti.


Pitiköhän muistuttaa vielä jotain muutakin :) Lisäilin muuten tuohon sivupalkkiin tulevia neuleohjeita kategorian eli jos haluat tietää, mitä on tulossa, niin pidä sitä silmällä! Piakkoin luvassa vauvajuttuja ;) Nuppunen vauvan haalari on viimeistelypöydällä. Ihan siksi, koska vauvaneuleet ovat hirmusöpöjä! 

Tuntuu, että lokakuukin menee hujauksessa ihan ohi. Omat lokakuun lapaset odottelevat vielä puikoille pääsyä. En ole päättänyt mallia enkä oikeastaan väriäkään. Ensin ajattelin lilaa, ehkä pysyn siinä! Lisäksi ajattelin osallistua Kässäkaffit sukkien yhteisneulontaan. Valitsin jo värinkin, mutten ole niitäkään saanut puikoille. Yhden asian, jonka olen saanut tehtyä, niin olen lajitellut hyväntekeväisyysneuleita ja enää puuttuu toimitus. Kaikkea muutakin uutta kivaa on ollut mielessä!

Lokakuu tuntuu oikein kivalta, kun keskittyy kivoihin asioihin ja neulomiseen! Syksy on neulojan parasta aikaa! 

Huomenna luvassa helppo vauvan peiton ohje ja sunnuntaina Lankajengin peittoyhteisneulonta!

Miltä sinun lokakuusi on vaikuttanut?

torstai 10. lokakuuta 2024

Neulojan torkkupeitto Lankajengissä

Lankajengissä alkoi viime sunnuntaina kiva yhteisneulonta. Ihailen Katjan ideointikykyä, kun tulee aina tällaisia kivoja neuleprojekteja ja useinmiten olen niissä aina mukana. Nimittäin neulojan torkkupeiton yhteisneulonta!

Mukana on kahdeksan suunnittelijaa, jotka ovat suunnitelleet kaksi neulotun palan ohjetta. Minun palojen ohjeet julkaistaan 13.10 ja viime sunnuntaina on julkaistu ensimmäisten palojen ohjeet.

Parastahan tässä on se, että voi soveltaa itse vaikka kuinka paljon. Ensinnäkin, voit neuloa paloja enemmän, jolloin peitosta tulee suurempi. Toisekseen, voit neuloa kaikki palat tai osan paloista ja tehdä niistä peiton. Kolmanneksi, voit tehdä myös esimerkiksi palatyynyjä ja muita juttuja, jos peittoprojekti on liian iso projekti. En paljasta vielä omien palojen ohjeita, sillä ne julkaistaan vasta 13.10, mutta ne ovat pintaneuletta ja helppoa sellaista. Vähän kyllä jännittää, että millaisia paloja muut ovat suunnitelleet, ovatko ne samankaltaisia (sillä monesti ideat myös vähän risteilevät neulesuunnittelijoiden kesken ja siksi voi olla joskus samankaltaisia neuleohjeita) ja millainen peitto tulee.

Lisäksi voit ottaa langat omista varastoista ja valita itse langan ja värit. Ohjeen lankasuositus on 100 g = 200 m vahvuiset langat.  Yksi pala taitaa painaa 10 g, jos sitäkään. Tästä saa myös vaikka kivan vauvan peiton. 

Tästä eteenpäin siis jokainen sunnuntai julkaistaan palojen ohjeet ja vikat palat marraskuussa. Seuraa Lankajengin Instagramia, sillä siellä kerrotaan, mistä löytyy palojen ohjeet. Ne löytyvät nimittäin mahdollisesti hieman eri paikoista eri suunnittelijoilta. Yleisimmin varmaan Instagramin puolelta. Julkaisen omat palat täällä blogissa ja Instagramissani.

Tule mukaan neulomaan neulojan torkkupeitto! 

tiistai 8. lokakuuta 2024

Mitä neuloin syyskuussa?

Elo- ja syyskuu on ollut hieman etsimistä neuleiden ja neuleflown (varsinkin elokuu) osalta ja nyt tiedän, miksi. Olen halunnut suunnitella ja neuloa uusia juttuja. Ei hätää, lapas- ja sukkaohjeitakin tulee, mutta tämä on neulomisessa juuri parasta, että voi neuloa ihan mitä vain. Jos kyllästyy sukkiin, niin puikoille voi ottaa muuta. Sama pätee myös neulesuunnitteluun. Syyskuu oli neuleiden kanssa aika kiireinen ja neulottua tuli sukkia, lapasia, huivi, peittoja ja yksi vauvan haalari. Erittäin monipuolinen syyskuu!

Kulutus: 1508 g

Ostot: 1700 g

Syksy on todellakin tullut, kun kulutuskin on aika suurta. Myös on tullut ostettua lankoja, koska oli ideoita ja tarjouksia. Cittareissa oli Kaupunkilangan langat tarjouksessa syyskuussa ja kolme kerää 9 €, halvempi kuin seiskaveikkalangat. Ne puolestaan oli 9,50€ kolme kerää Tokmannilla. Kaupunkilangat jäävät itselle mutta seiskaveikkatarjouksesta pari kerää meni lahjaksi ja niitä en laskenut tähän, koska eivät jääneet itselle. Lisäksi oli kässämessut netissä ja tilasin Freija Yarnin lankaa ja on tässä vielä joku muukin tilaus. Langat tulee aina käytetyksi eivätkä ne vanhene joten lankojen ostoista ei tarvitse kantaa syyllisyyttä.

Syyskuussa halusin myös neuloa pienen pieniä jämiä, koska jämälankarasia ei mahdu kiinni. Näitä jämälankasukkia ja -lapasia tulee esittelyyn myöhemmin syksyllä. Innostuin myös neulomaan lisää barbien mekkoja lapsille. Syksy on myös neulehyväntekeväisyyden aikaa ja olen alkanut katsoa jo lahjoitettavia neuleita, koska tarvitsen lisää tilaa omille malleilleni :D 

Mitä uutta syyskuussa?

Melkein unohdin tämän kategorian! Mutta uusia juttuja on ainakin vauvan haalari, kaksi juttua, joita en vielä paljasta, mutta ovat sellaisia, joita en ole aiemmin suunnitellut, ja uudella tapaa vauvan peiton neulominen. Jossain fb-ryhmässä muutama ihminen kertoi, miten neuloo vauvan peittoja ja pakkohan se oli kokeilla. Se työ on kyllä edelleen vielä kesken, joten siitä kerron sitten, kun valmistuu. Aloitin sen siksi, koska edelleen oli jotain epämääräisiä merinolankakeriä, jotka haluan neuloa pois, niin sopivat juuri hyvin vauvan peitoksi.

Yksi huiviohje on tulossa loka/marraskuussa, sillä en nimittäin osaa neuloa lahjaksi ohjeista. Otin puikoille helpon huivin, jonka suunnittelin neulomismatkan varrella. Siitä syntyi So Basic huivi. Huivi on mennyt jo lahjaksi, ja siitä lisää sitten, kun ohje on julki. Lisäksi mietin tässä yhtä huivilahjaa jouluksi, se pitäisi aloittaa nyt, jos mielii antaa sen jouluksi. Tuleekohan siitäkin sitten joku oma ohje, kun ohjeista on niin vaikea neuloa... ? :D

Aika neulepitoinen syyskuu, mutta syksy on neulojan parasta aikaa! 

Miten sinun syyskuu meni? Tuliko ostoja, pääsitkö jo neuloosiin, koitko jotain uutta?

sunnuntai 6. lokakuuta 2024

Neuleohje: Pitsineulesukat, Soleado sukat

Soleado tuoteperhe saa vielä jatkoa sukkien muodossa. Näiden idea oli jo elokuulta, mutta nyt Socktoberin eli lokakuun sukkakuukauden alussa on hyvä julkaista niiden neuleohje. Jos tykkäät pitsistä, tykkäät näistäkin sukista. Lisäksi sukat neuloontuu nopeasti, sillä pitsiä ei ole koko sukissa. Myös pieniä jämälankoja voi käyttää näihin sukkiin juuri pitsiosioihin.

Soleado sukissa on kaksi kokoa, noin 26-28 koko ja aikuisen 38-39 koko, lisäksi jalkaosuutta saa neulottua hyvin pidemmäksi, aina kokoon 40/41 asti. 

Ohje löytyy 

Ravelrystä

Verkkokaupastani

Lankajengistä (tulossa pian ellei ole jo!)

Ohje on alennuksessa aina lokakuun 15.10 asti, sillä onhan lokakuu kunnon sukkakuukausi eli socktober. Alennuskoodeja et tarvitse, alennus näkyy ravelryssä kassalla ja verkkokaupan hinta on suoraan alennushinta. Tämä keltainen väri on minusta kiva syksylle ja sopii syksyyn tosi hyvin.

Näihin sukkiin voit muuten hyödyntää jämälankoja hyvin! Pitsiraidat eivät vaadi kuin noin 20-30 g lankaa. Sukat neuloontuvat myös nopeasti, vaikka ovatkin ohuesta langasta. 

Muista myös Soleado tuubihuivi, joka oli Lankajengin top12 ostetuimpien ohjeiden joukossa syyskuussa! Kiitos siitä kaikille neulojille! <3 

Millaiset fiilikset sinulla on lokakuusta? Millä väreillä sinä neuloisit nämä sukat tai tuubihuivin?

lauantai 5. lokakuuta 2024

Kuvahaaste: L niin kuin lokakuu - 3 sanaa

L-kirjaimet tulivat oikeastaan aika helposti. Kerrankin tajusin sellaisia juuri sopivia L-sanoja koska nehän kuvaa juuri hyvin tätä lokakuuta ja tätä blogiakin. Oikeastaan voisi sanoa, että sanat ovat kuin 100 % minua :D

Lapaset

L niin kuin lapaset tietenkin. Tämä vuosi on vähän niinkuin all about the mittens. Tässä on tämänhetkiset Lapasboksin lapaset. Aika kirjoneulepainotteinen ja värikäs setti. Näistä kolme on omaa malliani, kolme muiden ohjeella tehtyä ja kahdet ihan peruslapaset. Lokakuun lapaset odottelevat vielä neulomista.

Luonto

Luonto maadoittaa, luonto rauhoittaa ja lisäksi luonnostaa saa kaikkea syötävää satokaudella. En ole aina ollut esimerkiksi mökki-ihminen, mutta nykyisin lähes parasta on mennä mökille ja luontoon. Onneksi toki luontoa on myös kaupungissa, sillä aina ei nyt vain pääse mökille. Luonto on myös todella kaunis ja aivan ihmeellisiä ihanuuksia luonto tarjoilee meille. Kuva napattu syyskuussa.


Lanka

Mikäpä muukaan kuin lanka. Langat ovat ihania ja niiden omistamisesta ei tarvitse kantaa yhtään syyllisyyttä. Mulla on aika iso lankavarasto mutta en koe yhtään syyllisyyttä siitä. Kerran yritin laskea sitä, mutta aika työlästä olisi laskea koko lankavarasto. Mielenkiintoista kylläkin, mutta työlästä. Joten lankavaraston laskeminen saa odottaa vielä. Langat ovat ihania ja niitä on ihana hypistellä, tutkia ja miettiä, mitä niistä neuloisi. Viimeisin lankatilaus syyskuulta. Aivan ihania herkkuvärejä!

Nämä sanat tulivat helposti, vaikka viimeisenä tajusin langan. Mitään muita sanoja en sitten edes enää näiden jälkeen miettinyt, koska kuvaavat niin hyvin. Tosin vaikka niitä ei mieti, niin ne tulevat kuitenkin mieleen alitajuntamaisesti. Yksi sellainen sana oli loma. Niin ja lauantai.

Jään odottamaan mielenkiinnolla muiden L-sanoja. 

Tykkäätkö neuloa lapasia? Jos et, niin minkä asian koet vaikeaksi lapasten neulomisessa?

Kuka ei tykkäisi luonnosta?

Mitä lankaa sinulla on puikoilla tällä hetkellä?

tiistai 1. lokakuuta 2024

Lapasboksi2024: Lokakuun teema

Syyskuu oli vielä todella lämmin, mutta ehkäpä nyt lokakuussa se syksy tulee kunnolla. Vai siirrytäänkö suoraan talveen? Joka tapauksessa lokakuun teema on syksyn värit. Mitä värejä syksy edustaa sinulle?


Lokakuussa lisäjuttuna on Instagramin puolella arvonta. Pistettiin @hannemaridesign:in kanssa hynttyyn yhteen lokakuun ajaksi ja arvotaan molemmat kaksi voittajaa. Ensimmäinen saa 6 lapasohjetta ja toinen 4 ohjetta. Puolet ohjeista tulee Hannemarilta ja puolet minun ohjeista. Hannemarin ohjeet ovat Sinä&minä, Valma ja Lellabella, kurkkaa ne Hannemarin Ravelrystä, minulta ohjeet ovat Jade, Loiste ja Hiutale-lapaset. Arvonta on siis Instagramin puolella, kommentoi feedissä arvontakuvaa @sweetsandsocks -tililläni ja myös @hannemaridesign :in tilillä. Tässä tulee huima annos lapasinspiraatiota. Arvonta on voimassa tämän viikon sunnuntaihin asti 6.10.


Omat lokakuun lapaset ovat neulomatta. Aika on mennyt nyt syyskuussa muissa neulomuksissa. Olin kyllä kerran jo tekemässä yksiä lapasia, josta ajattelin lokakuun lapasia, mutta toinen on vielä tekemättä. Teen ehkä ne lokakuun lapasiksi tai sitten jotkut muut.

Enää jäljellä on marras- ja joulukuu! Vain kaksi kuukautta! Minne tämä vuosi meni? Loppuvuoden teemat ovat selkeitä ja voisin taas sanoa että myös helppoja. Omat marraskuun lapaset ovat jo valmiina, koska halusin marraskuun teeman yhteyteen ne jo valmiiksi. Joulukuulle voisi vielä mahtua jotain extraa mutta katsotaan ja mietitään! 

Mitkä värit ovat sinulle syksyn värejä? Millä vär(e)illä ajattelit neuloa lokakuun lapaset?

maanantai 30. syyskuuta 2024

Mitä luin syyskuussa?

Elokuussa tuli jo enemmän sellainen romaani-fiilis ja vähän koin haikeutta, kun sain Hildurin luettua. Ei mennyt kovin montaa päivää, kun bongasin kirjaston neulekirjahyllyltä Kate Jacobsin Lankakaupan talvi ja muitakin neulekirjoja. Nappasin kirjan ja lainasin. Olen kuullut kyllä näistä Jacobsin kirjoista, mutta en tiennyt, että niitä on muitakin kuin se ensimmäinen Pieni lankakauppa. En ole lukenut mitään näistä, ja ihan kronologisessa järjestyksessä ei nyt menty, mutta eipä se haitannut. Toisen kirjan bongasin jostain neulekanavalta ja laitoin varaukseen. 

Kate Jacobs: Lankakaupan talvi - 5/5

Tämä oli kiva ja ihana kirja ja tykkäsin paljon. Kirjan kannen kuvitus on myös aika ihana ja sopiva teemaan. Tulen kyllä lukemaan ne muutkin Jacobsin kirjat. Kirja on juuri sopivaa ja viihdyttävää lukemista, jossa saa muut ajatukset pois ja voi keskittyä kirjan sisältöön. Moni voi tietenkin ajatella kirjaa tylsäksi, mutta tykkään juuri tällaisista rennoista ja kevyistä kirjoista. Näitä tarvitaan ja näitä on ihana lukea. Tuli kyllä melkein kiire kirjan kanssa että sai luettua syyskuun loppuun mennessä ja juuri ja juuri ehdinkin.


Laura Honkasalo: Kotikutoista - 2/5

Tämä kirja oli sitten hieman erilainen kirja. Tämän bongasin ennen edellistä kirjaa ja jäi edellisen jalkoihin. Kirjassa kerrotaan käsitöistä yleensä ja vähän silleen käsitöiden historiaa tyylillä. Koin kirjan vähän tylsäksi lukea ja niinpä se ei edennyt kovinkaan paljon. Lisäksi teksti oli jotenkin todella hidasta lukea sen koon vuoksi. En tiedä, onko näitä kirjoja kovakantisina mutta pokkariversioina ne eivät oikein houkuttele lukemaan. Jos näistä kahdesta kirjasta pitäisi valita, kumpaa lukee, niin ehdottomasti Jacobsin kirja. Riippuu tietenkin, mitä hakee kirjalta, mutta tämä kirja oli itselleni vähän tylsähkö enkä oikein jaksanut lukea sitä. Yleensä en ole tykännyt mistään historiakirjoista, ja niinpä tämäkään ei tehnyt poikkeusta, vaikka käsitöistä kertoikin. Koska kirjaa en osaa jättää kesken, niin luen tämän kyllä loppuun asti. Vielä se ei ole lopussa, mutta yli puolenvälin olen jo.

Kaikki muut kirjat ovat saaneet kyllä nyt väistyä, kun on ollut romaanifiilis ja muut asiapitoisemmat kirjat eivät nyt ole oikein innostaneet. Olenkin joutunut uusimaan niitä monesti, mutta kyllä ne varmasti tulevat vielä luetuksi jossain vaiheessa. 

Oletko sinä lukenut näitä kirjoja? Mitä pidit? 

PS: Huomenna Lapasboksin uusi teema!

sunnuntai 29. syyskuuta 2024

Syyskuun lapaset - Piirakkalapaset

Syyskuun lapaset valmistuivat syyskuussa. Oma ideani näihin oli ensin jotain muuta, sitten sain toisen idean ja oliko vielä kolmaskin idea, mutta loppujen lopulta sitten piirakkalapaset tulivat syyskuun lapasiksi. Se, että miten nämä liittyvät nyt teemaan eli kodista inspiroitumiseen, niin on ehkä vähän mysteeri. Mutta jos vaikka tykkään leipoa erilaisia piirakoita, niin silloinhan se liittyy teemaan :D (En tosin tiedä, tykkäänkö leipoa karjalanpiirakoita, mutta kaikki piirakat lasketaan... )

Mulla oli nimittäin tällainen vajaa 100 g kerä pinkkiä lankaa ja aikuisten sukkia ei näistä saa yksinään, mutta lapaset saa, joten tämä kerä oli ideoitu lapasiksi. Piirakkalapasissa mulla on aina jokin juttu, että ne eivät vain luonnistu ensimmäisellä eikä välttämättä toisella tai kolmannellakaan kerralla. Sama juttu edelleen. Purin alussa varmaan kaksi tai kolme kertaa, kun aina tuli jotain. Ilmeisesti mun pitää soveltaa ohjetta ja silloin tulee hyvät. :D Novitan sivuilla on näiden piirakkalapasten ohje, mutta se on paksummalle langalle eli Isoveli-langalle. Ensimmäisissä piirakkalapasissa neuloin langankierrot tavallisesti oikein, mutta sen jälkeen huomasin, että ne olisi pitänyt neuloa kiertäen oikein, jolloin reikää ei muodostu. Mutta mulla kuvio näytti oudolta siten, en tiedä, teinkö jotain muuta väärin, mutta päädyin neulomaan ne tavallisesti oikein kuten ensimmäisissäkin piirakkalapasissa. 

Malli on kiva, vaikka koenkin siinä aina useampaa haastetta ja joudun purkamaan. En tiedä, yritetäänkö siinä sanoa, että älä enää neulo näitä vai selätä vastoinkäymiset :D Malli on ehkä sen verran kiva, että päädyn vastoinkäymisista huolimatta aina neulomaan niitä. :D

Resorin jälkeen olen tykännyt neuloa useamman kerroksen ennen kiilan aloittamista, sillä silloin minusta lapaset näyttää paremmilta. Näissä en tainnut neuloa kuin kaksi kerrosta, mutta enemmänkin olisi voinut. Näillä osallistun vielä Riikan järjestämään yhteisneulontaan ja nämä tulevat osaksi omaa lapasboksia. Lokakuussa laitan muuten kuvan oman lapasboksini lapasista, sillä on aina mielenkiintoista nähdä, millaisia lapasia on tullut neulottua. Haastan myös muut laittamaan kuvan koko lapasboksista! :)

Missä vaiheessa sinun syyskuun lapaset ovat? Pian uusi teema! 

torstai 26. syyskuuta 2024

Halloween etkot Lankajengissä syyskuun loppuun asti

Tällä viikolla Lankajengissä on alkanut Halloween etkot alennuskampanja, joka on voimassa aina syyskuun loppuun asti. Minulla ja muilla neulesuunnittelijoilla on ohjeita alennuksella. 

Minulla on alennuksessa seuraavat neuleohjeet:

** Trio-lapaset

** Ghostie sukat

** Edena ja Elli villasukat

Lasten sukkia neulovia hemmotellaan oikein urakalla, sillä laitoin Edena ja Elli villasukat alennukseen ja Ghostie sukat. 


Lisäksi Trio-lapassetti on alennuksella, saat kolme neuleohjetta kerralla! Näistä voi neuloa vaikkapa Lapasboksiin lapaset. 

Katso Lankajengiin sekä kurkkaa myös muiden suunnittelijoiden neuleohjealennukset. Veikkaan, että kaikille löytyy jotain, sillä aika moni neulesuunnittelija lähti mukaan kivaan alennuskampanjaan.

Mikä näistä on suosikkisi?

tiistai 24. syyskuuta 2024

Värihaaste: Oranssi

Mielenkiintoinen väri, sillä sen liittää sellaiseen kirkkaanoranssiin ja siitä tulee tunne, ettei se ole oma värini. Ne olivat ensireaktiot oranssista väristä. Värihaaste löytyy täältä blogista . Hyppäsin tähän mukaan vähän silleen takavasemmalta ja suurimpaa osaa väreistä en ole tehnyt. Mutta koska on kiva alkaa miettiä tiettyjä värejä, niin loppuvuoden olen mukana. Ensimmäinen tunne oli, ettei meillä ole oranssia, koska tämä ei ole silleen oma värini. Oikeastaan ihan ensimmäisenä tuli mieleen vajaa kirkkaanoranssi lankakerä, joka on pyörinyt lankakorissa jo tovin. Ostin sen taannoin Fazer x Novita karkkilehden sukkiin ja sieltä tuli neulottua Ässä Mix sukat. Oranssi ei niin kauheen usein ole myöskään puikoilla. Vai onko?

Oranssilla kuten muillakin väreillä on miljoona eri sävyä - no jos ei miljoonaa niin kuitenkin aika monta. Oranssi vivahtelee myös ruskeaan ja missä sitten menee niiden kahden välinen ero. Se ero taitaa olla häilyvä. Mutta nyt kuitenkin niihin oransseihin juttuihin. Pari oranssiin vivahtavaa juttua meni myös hylkäykseen, sillä olivat liian keltaista ja liian ruskeaa. Oranssia löytyy aina muumimukeista ja langoista, joten ne kannattaa ensin tsekata.

Oransseja muumimukeja meillä taitaa olla kolme. Toki niissä on aina muuta väriä, mutta pohjaväri tai suurin osa väristä on oranssia. Tällaisesta vaaleanoranssista väristä tykkään.

Oranssi frisbee meiltä löytyi myös. Mistä lie sitten tullut, mutta tällainen löytyi parvekkeelta. Eipähän huku ulos.

Oikeanpuoleinen on se, joka on pyörinyt lankakorissa vähän liian kauan. Vasemmanpuoleinen lanka on muuten ihan kivanväristä oranssia. Tästä tosin meni yksittäinen sukka purkuun, sillä se ei saanut tähän mennessä ikinä paria. 

Neulelaatikosta löytyi myös Pisarat-kämmekkäät, jonka ohjeen julkaisin viime vuonna. Lankana tässä on Freija Yarnin merinoa ja tykkään tästä väristä ja mallista. Ohje näihin löytyy mm. Ravelrystä. 

Ketut kuuluu neuloa aina oranssilla ja oranssi sopii kyllä muiden värien kanssa. Liekö sitten pitäisi neuloa enemmän kettuja, niin pääsee noista edellisistä oransseista langoista eroon. Näihin kettulapasiin löytyy ohje myös Syysketut kettuboksista Lankajengistä . 


Nämä sukat valmistui syyskuussa ja ne on neulottu vain minivyyhdeillä. Keksin viimein oransseille minivyyhdeille käyttökohteen tummansinisten minien kanssa. Näistä lisää omassa postauksessa myöhemmin. Oranssi väri toimii minusta hyvin näin esimerkiksi tummanvärin kaverina. 

Vielä yhdet villasukat. Auringonlaskun aikaan sukat saivat nimensä langan väristä. Aika räikeä yhdistelmä ja vähän itsekin yllätyin, kuinka räikeä tuo on. Mutta eikös me tarvita värejä tulevana pimeimpänä aikana :D Auringonlaskuun aikaan sukat löytyvät mm. Ravelrystä .

Pokemon hahmoista löytyi myös oranssia ja pokemonkorttien tulikortti on oranssi.

Tästä vyyhdistä oli pakko napata myös kuva, sillä Freija Yarnin Jenna on aivan mahtava värjäri. Miten yhteen vyyhtiin saa näin monta väriä? Aivan ihana pieni minivyyhti! Freija Yarnin väriyhdistelmät on todella hienoja. Tämä pieni mini oli viime vuoden joulukalenterista. (Tämä oli puolestaan ihan ilmainen mainos Freija Yarnin väreille.)

Ai, miten meni niinkuin että "en neulo oranssilla". Taidan mä silti neuloa, ainakin vähäsen :D Mutta kuten sanottu oranssilla on eri sävyjä ja osa on tosi kivoja. Kuten minusta tuo kämmekkäiden väri. Tähän nyt tuli aika paljon neulejuttuja, sillä eniten oranssia löytyi niistä. 

Lisäksi oranssia löytyi myös lapsen leluista, legoista, pehmoeläimistä, vaatteista yksi toppi. Näitä en kuitenkaan lähtenyt kuvailemaan, sillä niistä tuskin saa pahemmin mitään inspiraatiota. Yksi kangaskassikin löytyi oranssina. Porkkanatkin jäivät nyt jalkoihin, vaikka niitä syödään kyllä ainakin viikottain. Appelsiineista en ole oikein koskaan tykännyt, ja niitä meillä on harvoin. Appelsiineista saa kuitenkin ihanaa tuoretta mehua mehulingolla ja se on hyvä esimerkiksi inkiväärin ja vihanneksien kanssa. Luonnosta kannatta nyt katsoa pihlajanmarjat ja jotkut toiset marjat, jotka ovat oransseja. Ai niin, ja ruusunmarjat lienevät myös oranssinvärisiä. 

Jos on oma kasvimaa, niin ehkä sieltä löytyy kurpitsaa oranssina. 

Tällaista oranssia minulta löytyi. Kiitos taas haasteesta Repolainen blogi ! 

Onko oranssi sinun värisi ja neulotko oranssilla?

sunnuntai 22. syyskuuta 2024

Vielä yhdet palkkiraitasukat

Elokuu ja syyskuu ovat pyörineet jämälankojen ympärillä ja osan jämälangoista olen neulonut palkkiraitasukkiin. Yleensä olen tottunut ottamaan valkoisen, harmaan, beigen tai muun neutraalin värin yhdistäväksi tekijäksi. Nyt ei kuitenkaan ollut sellaista sopivaa väriä, ja piti ottaa tuo vaaleankeltainen väri. Näissä sukissa saa aina vähän miettiä, että mihin värit riittävät ja riittävätkö kaikkiin raitoihin. 

Mutta näihin sukkiin riitti ja tuli aika kivat pastelliset sukat. Jalkaosaan piti ottaa vähän tummempia värejä, kun ei sitten ollut pastelleja enempää. Tuo jalkaosan ensimmäinen väri on muuten sellainen marjapuuronvärinen pinkki, kuvassa näyttää ehkä joltain muulta. Tykästyin neulomaan palkkiraitasukkia enemmän kuin perusraitasukkia. Jokseenkin helpommat päättelyt näin, kun ei ole jokainen ohut raita eri värillä :D Näissä taisin kysellä enemmistön mielipiteen IG tarinoiden puolella, että kummat aloitan: ohuet raitasukat vai palkkiraitasukat. Enemmistö oli myös palkkiraitojen puolella, vaikka taisi se äänestys mennä aika tiukille.

Näiden sukkien opetus oli itselle, että tehosteväriksi voi valita välillä jonkin muunkin kuin valkoisen, harmaan tai beigen.

Palkkiraitasukat vai ohuet raidat? Kummasta tykkäät enemmän; vai neulotko molempia?

perjantai 20. syyskuuta 2024

Neuleohje: Mabel huivi

Neulemuodissa taitaa olla tällä hetkellä sellaiset pienet huivit, jotka menevät takin alle. Tai en tiedä, onko se nyt muotia vai ei mutta tasaiseen tahtiin sellaisia näkee esimerkiksi Instagramissa. Päädyin vähän vahingossa suunnittelemaan sellaisen, kun oli kaksi eriväristä kerää ja pyörittelin niitä edessäni. Värit olivat sellaiset että sopivat yhteen ja en voinut olla neulomatta niitä huiviksi. Mulla oli tässä lankana merinolanka. Suosittelen, että olisi kaksi 50 gramman kerää, mutta toki tämä varmaan onnistuu yhdellä 100 gramman kerälläkin. Myös jämälangat käyvät tähän hyvin, kunhan niitä on se 50 g.

Näissä väreissä on jotain suloisen suklaista ja herkullista :)

Ohje löytyy

Ravelrystä

Verkkokaupastani

Lankajengistä (Tulossa pian ellei ole jo!)

Ohje on alennuksessa tämän kuukauden loppuun asti. Huivi on helppo ja sopii myös aloittelijoille. Huivista löytyy pientä palmikkoa ja raitaa ja muutoin se onkin helppoa aina oikein neuletta. 

Semmoinen jännä juttu, että syyskuussa on tullut neulottua yksi huivi ja mietin tässä että pitäisiköhän se kirjoittaa myös ohjeeksi. Muuten sen kummempia huiviohjeita ei ole tiedossa/tulossa. Olisihan sitä mielessä ehkä jotain pitsistäkin huivia, ehkäpä ensi vuoden puolelle ne ideat.

Onko sinulla puikoilla tällä hetkellä huiveja?

keskiviikko 18. syyskuuta 2024

Neulotut barbin vaatteet - jämälankoja hyötykäyttöön

Alkukesällä innostuin jo toiseen kertaan neulotuista barbien vaatteista ja halusin neuloa pienen pieniä jämiä pois. Ensimmäinen kerta taisi olla keväällä lapsen kaverin synttärilahjaan, mutta jostain se innostus taas palasi näihin. Meillä ei oikein ole näitä barbeilla leikkijöitä niin ajattelin lahjoittaa nämä pois hyväntekeväisyyteen, päiväkotiin tai jollekin muulle sopivalle taholle. Toivottavasti joku lapsi ilahtuu näistä ja saa uusia vaatteita barbeille. Jos ompelisin, niin olisi kiva ommella myös barbien vaatteita. Varsinkin kun kaupassa olevat barbien vaatteet ovat jotenkin tosi huonolaatuisia: langanpäitä siellä täällä ja todella ohutta kangasta ja hinta korkea. 

Ohjeena näissä käytin omaa tekemään ohjetta, joka löytyy Ravelrystä ilmaisena.

Hyvää näissä oli se, että pienen pienet jämät tuli neulottua kokonaisuudessaan eikä ollut sen suurempia päättelyitäkään. Ylhäältä alaspäin neulotut mekot ovat siitä käteviä, kun voi neuloa siihen asti, kun lankaa riittää. Osa mekoista on kyllä aika lyhyitä, mutta kun lanka sitten loppui kesken. Joihinkin lisäsin sopivaa väriä, mutta kaikkeen ei löytynyt sopivaa. No, ei anneta sen häiritä, että osa mekoista on aika lyhyitä. Tasapainona sitten muutama pidempi mekko.

Lisäksi muuten noin 3-vuotiaan on helppo pukea barbeille tällaiset mekot vrt. housut, paidat.

Nyt on jo muuten kolmas setti näitä barbien mekkoja tulossa, kun näitä on vaan niin kiva ja helppo neuloa. Laitoin paikalliseen Fb-ryhmään viestin ja yllättävän moni päiväkodin työntekijä oli kiinnostunut näistä lasten leikkeihin. Siispä mekkotehdas käyntiin ja haluan lahjoittaa näitä päiväkodeille lasten leikkeihin. Koen jotenkin suurta mielihyvää ja suurta merkitystä, kun saan annettua näitä lapsille. <3 Kuvassa näkyvät mekot ovat jo annettu eteenpäin.

Mihin sinä neulot sellaiset pienen pienet jämälangat, jotka eivät ole sukkalankaa? 

sunnuntai 15. syyskuuta 2024

Värihaaste: Musta

Mulla oli vahva intuitio siitä, että tämän kuun värihaaste on musta. Nimittäin mietin etukäteen, mikä on seuraava väri ja musta tuli heti ekana mieleen, enkä osannut enää muita värejä miettiä. 

Ensimmäinen ajatus oli, että musta on vaikea kuvattava neuletöissä ja vaatteissa ja en yleensä neulo pelkkää mustaa. Tykkään kuitenkin mustasta väristä ja mulla on aika paljon mustia vaatteita, mutta en kuitenkaan pukeudu pelkkään mustaan tai kokonaan mustaan. Tykkään sinänsä, että kokonaisuus on hillitty mutta kuitenkin väriäkin on. Tykkään mustista mekoista (ja mustista farkuista) ja ne on (ainakin olleet) luottovaatteita. Ei tule mitään asukriisejä kun voi laittaa kaapista mustan mekon tai mustan alaosan aamulla. Mustan kaveriksi voi sitten ottaa värikkäitä yläosia, pipoja, lapasia, huiveja, paitoja, laukkuja ja minusta kokonaisuus ei välttämättä ole liian synkkä tai tumma vaan hyvän tyylikäs ja hillitty. Yleensä kyllä mun mustissa mekoissa on myös jotain muuta väriä, ja kaikki mekot eivät ole täysin mustia. Musta ei kuulemma sovi monellekaan, mutta koska tykkään siitä, niin käytän sitä, eikä se omasta mielestä näytä itselläni niin pahalta. Toki mulla on yleensä jotain muuta väriä mustan rinnalle, joten minusta kokonaisuus ei ole liian synkkä. Luotan siihen, että musta sopii jollain tavalla itselleni esimerkiksi juuri värien kaverina, sillä se on jotenkin niin osa luontaista pukeutumista ja tulee vähän niinkuin itsestään. Oma sisäinen intuitio, ääni, tai millä nimellä sitä haluaa kutsuvan, ei kuitenkaan voi olla yleensä (kovin paljon) väärässä.

Täysin mustista mekoista tulee varmaan kaikille mieleen hautajaiset, muuten en kyllä ole tainnut ikinä pukeutua kokonaan mustaan - kuin siellä hautajaisissa. Mustassa värissä ei myöskään näy suurimmat tahrat (riippuen ehkä tahrojen väristä?) , paitsi kissankarvat ja yksittäiset hiukset. 

Ihan kokonaan mustaan en halua pukeutua ja tykkään piristää esimerkiksi ulkolookkia asusteiden väreillä. Tässä tuleekin sitten se pienoinen haaste marraskuussa, ettei kokonaisuus ole liian synkkä, jos on musta takki. Tykkään mustista laukuista, sillä ne ovat jotenkin niin klassisen tyylikkäitä ja muu pukeutuminen voi sitten olla värikästä, jos laukku on musta. Musta laukku sopii myös paremmin useisiin, eri asukokonaisuuksiin. Toki mulla on kyllä myös värikkäitä laukkujakin ja käytän niitäkin.

Urheiluvaatteet, varsinkin treenitrikoot/juoksuhousut ovat mulla yleensä mustia, mutta sitten on taas värillisiä yläosia niin kokonaisuus ei ole kokonaan musta. Urheiluvaatteita en kuitenkaan alkanut myöskään kuvata tähän. Nykyisin on muuten myös musta uimapuku. Se on tosin valikoitunut ihan kivan mallin takia, ei värin. 

Tällaisia mustia juttuja meiltä löytyi. En myöskään kuvaillut niitä mustia mekkoja.

Mustaa väriä on kyllä neuletöissä, mutta yleensä muiden värien kaverina. Ghostie- ja kissasukkien ohjeet löytyy mm. Ravelrystä . 

Kuvittele tähän oikea mustavalkokissa. Koska sellaista omaa, oikeaa kissaa ei ole, pehmokissa korvaa sen. Mustavalkokissat ovat kyllä omia lemppareita, vaikka toki kaikille kissoille sykkii sydämeni. Mustavalkokissat ovat niin kauniita ja jotenkin sellaisia ihanan tavallisia maatiaiskissoja (ja nyt tuntuu pahalta muiden kissojen puolesta, koska edellinen pätee kyllä myös kaikkiin kissoihin :D ). 

Musta väri on meillä aika yleinen väri myös kangaskasseissa, mutta nekään eivät ole pelkkiä mustia kasseja. Tykkään mustasta aika monessa asiassa juurikin näin, että siinä on muita värejä mukana. Muuten se varmaan olisi liian synkkää itelle. Lankareissukassina toimii myös yleensä Novitan musta kassi, jossa lukee jotain neulomisesta. Se on tarpeeksi iso sisältääkseen useita keriä.

Myös tällainen Ihan musta neulekirja löytyi sopivasti tähän teemaa. Kirja on Jonna Kalliomäen ja todella kiva. En ole ehtinyt neuloa kirjasta vielä mitään, mutta onneksi neulekirjat eivät vanhene.

Yleensä myös lompakko on musta. Tosin tämänhetkinen lompakko ja korttikotelo eivät ole mustia vaan värillisiä. Nämä asusteet kuten laukut ja lompakot ovat kyllä ajattomia ja tyylikkäistä mustina ja tykkään niistä.

Lisäksi mustaa löytyy kodinkoneista, puhelimista, keittiövälineistä, paistinpannuista, mutta niitä en alkanut kuvailla. 

Aika paljon mustaa, mutta yleensä jonkin muun värin kaverina. Musta itsessään on tosi synkkä, mutta tykkään siitä juurikin näin, että muiden värien kaverina pukeutumisessa tai muuten kuten neuletöissä. Mustalla värillä saa hillittyä hyvin muuten värikästä kokonaisuutta. 

Kiitos taas värihaasteesta Repolainen - tätä haastetta on ollut kiva miettiä. Ensin ajattelin, ettei meiltä kyllä löydy mitään mustaa, mutta on se musta kuitenkin oma värini näin muiden värien kaverina, koska sitä mustaa kuitenkin löytyy paljonkin. Täytyy suunnata katse jo seuraavaan väriin, josko osaisin senkin aavistella intuitiivisesti... :D

Millainen suhde sinulla on mustaan? Neulotko mustalla värillä?

PS: Jade-lapaset ovat vielä alennuksessa kaikissa myyntikanavissa! 

keskiviikko 11. syyskuuta 2024

Neuleohje: Jade-lapaset, pitsineulelapaset

En olekaan aiemmin julkaissut pitsineulelapasten ohjetta, sillä olen jotenkin ajatellut, että lapaset ja pitsi eivät sovi yhteen. Nämä lapaset saivat suuren suosion Instagramin puolella jo testineulonnan tienoilla ja vähän kuten heinäkuussa uumoilin, niin kirjoitin ohjeen niihin. Nämä lapaset olivat myös omat heinäkuun lapaset lapasboksissa. En ilmeisesti osaa neuloa lapasia siten, etten tekisi niistä ohjetta :D elleivät lapaset ole raitalapaset tai muut helpot lapaset. 

Nimekseen lapaset saivat Jade-lapaset, sillä se nyt vain jotenkin sopi näihin ja tuli ensimmäisenä mieleen, kun mietin nimiä. Nyt on taas pieniä vaikeuksia keksiä nimiä neuleohjeille, ei kaikille, mutta osalle. 

Ohje löytyy

Ravelrystä

Verkkokaupasta

Lankajengistä (Tulossa ellei ole jo!)

Lapaset ovat alennuksessa 19.9 mennessä. Et tarvitse alennuskoodia Ravelryssä ja alennus näkyy kassalla, verkkokaupan hinta on puolestaan suoraan alennushinta. Kieltämättä tuntuu vieläkin hassulta julkaista näillä lämpötiloilla lapasten ohje, mutta näin se nyt vain on. Kyllä niitä lapasia taas tarvitaan joskus marras/joulukuussa joten nyt on hyvä hetki neuloa niitä. 

Onko lapasten neulominen sinulla mielessä näillä lämpötiloilla vai oletko vielä kesätunnelmissa?

tiistai 10. syyskuuta 2024

Kesällä neulottuja sukkia ja lapaset

Heinäkuussa oli jossain vaiheessa sellainen helppojen neuletöiden kausi. Halusin aloittaa jotain helppoa neuletyötä ja ehkäpä jämälangoista. Tällöin mun valinta on aina raitasukat. Näitä palkkiraitasukkia neuloin mm. sup-laudalla, mikä oli ihan älyttömän kivaa. Kaikkia värejä en ottanut laudalle, vaan neuloin resoria ja ensimmäistä raitaa / jotain muuta raitaa. Myös mieli kaipasi kesällä helppoa neulottavaa ja siksi mm. neulesuunnittelut jäivät heinäkuulta pois. 

Nämä kaikki kolme neuletyötä on menossa johonkin keräykseen, todennäköisesti Lankavan tai jos ilmenee jokin muu kiva ja lähempänä oleva niin sitten sinne. Neuloin nämä lapaset yhdestä jämäkerästä, joka on 100 % villaa ja sukiksi sitä ei voinut neuloa. Mietin jotain helppoa palmikkolapasten ohjetta ja jotenkin sitä sitten päätyy aina luomaan uuden ohjeen, jolla neuloa. Se on ilmeisesti mahdotonta neuloa ohjeista :D Näistä ei tule ohjetta, en ainakaan kirjoittanut mitään ylös, mutta voihan se olla että joskus jokin vastaava palmikkolapasten ohje on tulossa. 

Pitkästä aikaa oli kiva neuloa näitä palkkiraitasukkia ja väritkin ovat täysin mieluisat itselle. Tekisi mieli jättää sukat itselle, mutta ehkäpä ne menevät kuitenkin lahjaksi tai keräykseen. Palkkiraitainnostuksen sain muuten jostain neulekanavalta, kun siellä myös joku oli neulonut kivat palkkiraitasukat. Näin ne neulekanavat inspiroi :D

Nyt kun se neulehyväntekeväisyys tuli (taas) mainittua, niin huomasin muuten, että Novita oli koonnut  aktiivisia keräyksiä heidän sivuilleen. Kurkkaa siis tänne Novitan sivuille, jos varastot pursuavat ylimääräisistä villasukista. 

Mikä näistä on suosikkisi?

sunnuntai 8. syyskuuta 2024

Kuvahaaste: Syyskuu - 3 sanaa

Näitä mietin oikeastaan siitä lähtien, kun elokuun sanat olivat valmiina ja julkaistu. S:llä alkavia sanoja keksi hyvin, mutta toisaalta osa oli sellaisia, että ne eivät täysin iskeneet omaan syyskuuhun ja/tai osa oli todella helppoja kuten esimerkiksi sade ja jostain syystä en halunnut ihan niin helppoja. Lopulta niitä tuli keksittyä paljon ja sitten oli vain valittava kolme.

Satokausi

Syksy on satokauden aikaa. Tuntuu, että satokausi alkaa nykyisin jo heinäkuussa, sillä silloin löydettiin ekat kanttarellit. Jokseenkin niin outoa, että silloin olisi sieniä, mutta näin se vain nykyisin sitten on. Marjojen poimiminen on nykyisin todella kivaa. Kun tietää, että saa omasta/tutusta pihasta talven marjat (ainakin osan niistä), niin se on kuin lottovoitto. Toisaalta en tykkää marjojen poimimisesta, jos joutuu kävellä metsässä etsien hyviä marjapaikkoja. Se on vähän kuin hukkaan heitettyä aikaa, varsinkin jos ei löydä lopulta mitään satoa. :D Suurempi kuin lottovoitto on se, kun marja-apajat on mökin pihassa eikä tarvitse etsiä niitä. Silloin marjojen poimiminen on ihanaa ja voittaa muuten neulomisen ja se on jo itselle paljon. :D Noin kaksi litraa puolukoita tuli poimittua mökin pihasta. Luonnon parasta ja ihanaa superfoodia. 

Sukkakausi, Soleado-sukat

Ilmeisesti nämä kuvahaasteet eivät ole ilman neuletöitä. Syksyllä alkaa monilla neulojilla taas sukkakausi. Soleado tuoteperhe sai ensijulkaisun heinäkuussa/elokuussa mutta saa myös jatkoa tulevaisuudessa ainakin sukkien myötä. Soleado tuoteperheessä on jo pitsitoppi, tuubihuivi ja sukat aivan pian. Tämä sukkaidea oli mielessä jo pidempään ja se piti laittaa toteutukseen kesällä. Sukkia en käytä toukokuusta syyskuuhun (paitsi urheillessa) mutta niitä on kuitenkin kiva neuloa myös läpi kesän, jos sukatuttaa. Vieläkin on muuten niin lämmintä, ettei mitään sukkia tarvitse käyttää. Tykkään kyllä näistä lämpimistä syyskuista, sillä eiköhän me saada niitä kylmiä kuukausia aivan tarpeeksi, joten nautitaan vielä hetki!

Sattuma

Sattumaa vai kaikella on tarkoituksensa. Kumoavatko nämä toisensa vai ovatko ne tavallaan samaa tarkoittavaa asiaa? Jostain syystä sattumasta tuli mieleen neliapilat ja kuinkakohan moni on sellaisen löytänyt joskus?

Uskon, että kaikella on tarkoituksensa ja sen kun oivaltaa, niin oivaltaa jo paljon. Ikävissä asioissa on vaikea uskoa tarkoitukseen, mutta yleensä se selviää ennemmin (miksi niin tapahtui) tai myöhemmin ja johdattaa meitä niin paljon, kun sen oivaltaa. Tähän voisin lisätä monia hyviä esimerkkejä, mutta ehkä ne olisi liian henkilökohtaisia jaettavaksi. Kerron tähän kuitenkin yhden tarinan, kuinka kaikella on tarkoituksella eräästä somevaikuttajasta / sisällöntuottajasta. Hän on siis jakanut tämän avoimesti omassa somessa, enkä mainitse nimiä. Heidän lapsi tippui kohtuukorkealta (oli kiivennyt seinää pitkin, miten se edes on mahdollista kiivetä seinää pitkin) ja kävivät sairaalassa. Onni onnettomuudessa, mitään vakavaa ei tuossa tapaturmassa tapahtunut, mutta samalla kertaa oli löytynyt jokin sivulöydös. Sinänsä kamala tapaturma, ne aina koskettavat, kun lapsi on kyseessä, mutta haluan uskoa, että tuossakin tuolla tippumisella on ollut tarkoitus, sillä muuten sivulöydöstä ei olisi (mahdollisesti) löydetty. Mitään oireita eikä muutakaan ei kuulemma ollut. Tällaisissa tilanteissa kaikki on epäonnista (vai onnellista?) sattumaa ja kaikella on loppuviimein tarkoituksensa.

S-alkuisia sanoja keksin hyvin ja niitä oikeastaan tuli mieleen kokoajan. Tällaisia tuli keksittyä: 

sadepisara, sumu, seesteinen, simpukka, suklaakeksit, sieni, soitin, Suomi, some, sisällöntuottaja, silmälasit, silmä, sähköpotkulauta, sunnuntai

Seuraavaksi vuorossa L ja tulee mieleen vain lihaton lokakuu (se on aika hyvin markkinoitu, kun muistaa näin hyvin). Mutta jännä nähä, mitä sinne tulee keksittyä.

Tykkäätkö satokaudesta?

Onko sukkakausi jo alkanut?

Uskotko, että kaikella on tarkoituksensa?