Viime vai toissavuonna ihastuin omatekemiin jäätelöihin ja niitä sitten tehtiin enemmän kuin mitä ehdittiin syödä. Joskin se innostus sitten vähän laantui oman ravitsemuskiinnostuksen myötä, ja ihan hyväkin niin. Mutta nyt ajattelin jakaa helpon ja herkullinen (parempi kuin se valmis) geishajäätelön. Tämä resepti on myös hyvä kaikille joulusta jääneille suklaille.
Valmista geishajäätelöä saa toki myös kaupoista mutta olenko puolueellinen vai en mutta tällä reseptillä tehty jäätelö on parempaa ja paljon geishamaisempaa. Joskus vuosia sitten kun geishajäätelö tuli markkinoille ja maistoin niin siinä ei minusta maistunut edes geisha pahemmin. Lisäksi tämä itsetehty on helppo ja siihen tarvitaan vain kolme ainesosaa. Me tehtiin tämä syömättä jääneistä joulugeishakarkeista. Hyvä tapa päästä eroon joulukarkeista. Lisäksi tästä saa isomman kuin ne kaupan pienet purkit ja sanoinko jo että on paljon parempaa ja geishamaisempaa. :D
RESEPTI
3 dl kerma (käytin Maitokolmion lisäaineetonta ja karrageenitonta kermaa)
1 purkki Dovgan kondensoitu maito (toki muut merkit käy myös, tässä on 397 g tai laktoositon versio 370 g) mutta sellainen metallipurkki, ei karamellisoitu)
100 - 200 g geishasuklaata (oman maun mukaan, riippuen siitä, kuinka geishanmakuista haluat, me laitettiin reilusti mutta en punninnut. Ei ole väliä, onko suklaalevynä vai yksittäisinä)
Sulata suklaa vesihauteessa tai muutoin. Vatkaa kerma. Yhdistä kondensoitu maito vatkattuun kermaan. Yhdistä lopuksi sulatetut suklaat. Sekoita hyvin ja laita astioihin ja astiat pakastimeen yön yli.
Näin yksinkertaista! En mitannut kerman määrää mutta noin puolet 5 dl:n kermapurkista. Mitä enemmän kermaa niin sitä kovempaa jäätelöä siitä tulee. Itse tykkään yleensä noin 2,5 - 3 dl määrästä.
VINKKI! Vaihda geishasuklaat esimerkiksi fazerinoihin niin saat fazerina jäätelöä. Suklaan tilalle voi siis laittaa lähes ihan minkä vain suklaan. Meillä olisi vielä jotain joululta jääneitä Brunbergin suklaita, joista pitäisi päästä eroon niin taidan niistä myös tehdä jossain vaiheessa jäätelöä.
Eihän tämäkään jäätelö mikään terveellinen versio välttämättä ole mutta verrattuna kaupan jäätelöihin niin väittäisin, että on terveellisempi vaihtoehto, kun ei ole niitä kaikkia kaupan jäätelön lisäaineita mm. karrageeni. (Tässä kannattaa käyttää karrageenitonta kermaa). Jos haluaa mahdollisimman terveellisen version niin valitse tumma suklaa (vähintään 80 %) tai sellainen suklaa, jossa on mahdollisimman vähän lisäaineita ja muita e-koodeja.
Ehdottomasti parempi versio kuin kaupan geishajäätelöt. Veikkaan myös, että tulee halvemmaksi näin. Ainakin saa enemmän jäätelöä kuin valmiit purkit.
Oletko kokeillut geishajäätelöä? Meneekö testiin?
🌸 Vau, upea resepti ja herkullisen näköinen lopputulos!
VastaaPoistaPidin erityisesti siitä, miten loit herkullisen tasapainon suklaan ja täytteen välillä – kotitekoisen Geishan rakenne lämpimän pehmeä ja maut huolella mietityt. Lyhyet ja selkeät ohjeet tekevät reseptistä helposti lähestyttävän myös aloittelijoille, ja kuvat tukevat tekstiä käytännöllisesti.
Erityisen hyvin onnistui sävyttää jälleen kerran reseptin kotiin tuomaa tunnelmaa – maistuu varmasti yhtä hyvältä juhlakahvien kuin arjen herkutteluhetken sellaisena. Jään odottamaan jo seuraavia ideoitasi – pikku vinkkinä havahduin miettimään, toimiiko tämä myös vaikkapa pienenä lahjana tai osana makeaa tarjottavaa juhlissa? 😊
Kiitos paljon! Tykkään helpoista resepteistä ja jossain vaiheessa löysin nämä itsetehdyt jäätelöt. Niihin ei tarvitse kuin muutama ainesosa. Lahjana miksei - toki kannattaa ottaa huomioon jäätelön sulaminen ja miksei näitä voisi tarjota juhlissakin esim. jätskibuffana tms.
PoistaJännältä kuulostaa. En ole ikinä maistanut itsetehtyä jäätelöä. Ehkä pitäisi.
VastaaPoistaAina kannattaa maistaa ja kokeilla. :)
PoistaUuuuh, nami! Kiitos vinkistä! :)
VastaaPoistaOleppa hyvä! Pakko varmaan itsekin vielä kokeilla fazerina versiota!
Poista