tiistai 28. kesäkuuta 2022

Resepti: Maailman paras itsetehty kahvijäätelö

Siinä, missä joskus intoilin fariinikekseistä, niin nyt intoilen itsetehdyistä jäätelöistä ja erityisesti kahvijäätelöstä. :D Edelleen se Valion mokkapalajäätelö on paras, mutta hyvänä kakkosena on Kolmen kaverin kahvijäätelö. Siitä lähtien kun löysin tuon Kolmen kaverin kahvijäätelön, en ole saanut pois mielestäni itsetehtyä kahvijäätelöä. Tämän reseptin keksimiseen meni hetki, jos toinenkin, mutta kaupan kassajonossa sen keksin. Jäätelöjutuilla siis jatketaan! Lupaan, että piakkoin on taas käsityöjuttujakin!

Resepti on kaikille kahvin ystäville ja ei-kahvin ystävät tai lapset tästä tuskin tykkäävät.


Helppo, itsetehty kahvijäätelö

1 purkki kondensoitu maitoa

4 dl kermaa

2-3 rkl pikakahvia

Appelsiinin puolikkaasta puristettua mehua

Vatkaa kerma ja yhdistä kondensoitu maito siihen. Laita noin 2-3 rkl pikakahvia kuppiin ja purista siihen puolikkaan appelsiinin mehu. Sekoita mehu ja pikakahvi sekaisin. Ei tarvitse välttämättä koko puolikasta puristaa, minulla tuli (noin) alle puoli desiä puristettua mehua. Sekoita mehu+kahvi yhdistelmä kerman ja kondensoidun maidon joukkoon. Tämän voi laittaa pienen siivilän läpi, jos epäilee, että kahvimurut eivät olisi sekoittuneet. Sekoita koko seos ja laita pakkaseen vähintään vuorokaudeksi. 

Nauti seuraavana päivänä auringossa kahvin kanssa tai ilman! :)

Omia huomioita:

Minusta kahvi sekoittui hyvin ja en ensimmäisessä seoksessa huomannut kahvin muruja valmiissa jäätelössä. Toisella kerralla laitoin siivilän läpi ja aika vähän siihen jäi mitään. Appelsiini ei maistu valmiissa jäätelössä ollenkaan. Toki pikakahvin voi sekoittaa muuhunkin, mutta suosisin kuitenkin ei-vedellisiä nesteitä  ja puhdasta mehua tms. En lähtisi valmiisiin mehuihin sekoittamaan tai veteen, sillä seoksesta voi tulla rakeista. Jonkin toisen hedelmän mehuun sen voi varmaankin sekoittaa, jos on esimerkiksi appelsiinille allerginen. Kahvin vahvuutta kannattaa säätää oman maun mukaan. Omaan makuun tuli ihan hyvä kahvinmaku yllä mainituilla määrillä, mutta halutessaan voi laittaa enemmän  / vähemmän. Tässä toisella kertaa laitoin muuten 4 dl kermaa, joka on aika yleisin määrä itsetehdyissä jäätelöresepteissä. Aiemmin laitoin 2 dl. Tällä kerman määrälläkin on muuten vaikutus. Melkein sanoisin, että parempi tulee pienemmällä kermamäärällä (eli yksi purkki, 2 dl) mutta kyllä tämäkin oli hyvää. Ehkä seuraavalla kerralla teen taas 2 dl kermalla tätä jäätelöä. Lisäksi jäätelö oli hitusen kovempaa isommalla kermamäärällä, ts. ei sulanut niin helposti. 2 dl:n kermamäärästä tehtyä jäätelöstä sai hyvin pyöriteltyä pallot, mutta tästä 4 dl:n kermalla tehdystä jäätelöstä ei niin hyvin. Eli jos tykkäät pehmeämmästä, niin laita vain 2 dl. Jos kovemmasta, laita 4 dl.

Ensimmäisellä kerralla lisäsin myös rouhittua suklaata, mutta toisella en. Halusin aika simppeliä kahvijäätelöä, joten kaikki ylimääräiset rouheet yms jäivät pois. Suklaa sopi ihan hyvin mukaan, mutta en kokenut sitä tarpeelliseksi toisella kertaa. 

Tämmöinen resepti tällä kertaa. Uskallatko kokeilla vai valitsetko kaupan jäätelöt? :)

4 kommenttia:

 1. Hyvä ja perusteellinen ohje.Voisin toki kokeilla.Aiemmin tuli tehtyä jäätelökoneilla itse jäätelöt mutta nyt se on taas jäänyt. Pitänee ryhdistäytyä :-).Kahvijäätelö ainakin kuulostaa hyvältä !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tämä oli kyllä hyvää. Onhan tässä näitä kokeiluja tehty joten se aina vähän vaatii sen useamman kokeilun, mikä on itselle hyvää. Seuraavan kahvijäätelön taidan tosiaan tehdä 2 dl kermalla (tai max 3 dl).

   Poista
 2. Joskus tehtiin puolison kanssa kondensoidusta maidosta mansikka- ja mustikkajäätelöä, mutta toimii myös pelkällä kermalla. Suosittelen ehdottomasti omatekoista jäätelöä ja laitan tämän reseptisi muistiin ;) Kahvi ja jäätelö on jotain aivan ihanaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No todellakin! Yllätyin kun tästä tuli niin hyvää. Toivottavasti tykkäät myös!

   Poista