sunnuntai 8. lokakuuta 2023

Kauneimmat Käsityöt: Pohjoiset neuleet

Nämä on aina niitä jännittävämpiä hetkiä, kun näkee oman neuleohjeen lehdessä. Se on muuten niin, että se, mikä jännittää eniten, niin ne asiat ovat niitä tärkeimpiä asioita itselle. <3 Ainakin itse käyn läpi neulesuunnittelussa koko tunteiden kirjon, ja jännitys on varmasti jokaisen ohjeen julkaisussa mukana. Suunnittelin lehteen neulepannan, lapaset ja säärystimet. Tuntuu ihan hurjalta, että oma(t) neuleohje(et) on lehdessä. Samalta kuin taannoinen Fazer x Novita -lehti, vaikka siinä jännitystä lisäsi myös pr-tilaisuus. Tuossa lehdessä on niin upeita malleja eri suunnittelijoilta, että välillä on vähän sellainen kuka ei kuulu joukkoon fiilis. :D

Lehtiin suunnitteleminen on iso haave itselläni (no ni, nyt se on sanottu ääneen :D). Lehden julkaisua enemmän mua aina jännittää myös saatu palaute niistä. Siinä, missä muut ohjeet tapahtuu sydämen ja intuition mukaan, niin nämä lehtiohjeet on haastavampia, vaikkakin ihania. Sovitun teeman ympärille suunnitteleminen vie vielä aikaa itselläni, ja silloin mm. se inspis pitää hakea (mahdollisesti) erikseen. Muuten suunnittelen aika oman inspiksen kautta, niin välttämättä se teema ja inspis ei kohtaa aluksi lehtiin suunnittelussa. Haluan kuitenkin pitää oman inspiraation mukana neulesuunnittelussa, koska en usko, että muuten olisin innoissani jokaisesta neuleohjeesta. Se oma neuleohje kertoo nimittäin aika paljonkin asioita. Siitä tulee mieleen mm. sen hetken tunnetilat, ajatukset, mielialat ja vaikka mitä muuta. Näiden muiden asioiden takia on myös jäänyt jonkin verran omia neulesuunnitelmia julkaisematta ja tekemättäkin. Näissä molemmissa (siis lehtiin suunnittelussa ja muussa suunnittelussa) on puolensa ja tykkään kyllä molemmista. Lehtiin suunnitteleminen haastaa itseä niin paljon, että niitä on jo senkin takia kiva tehdä.

Iso kiitos siis Kauneimmat Käsityöt tiimille, kun otitte mut mukaan lehteen. <3 

PS: Novitalla on muuten taas menossa tällä hetkellä suunnittelukilpailu, jossa etsitään siis kauneimpia sukkia ja klassikkosukkia. Teema on minusta todella haastava, varsinkin kun itselle "kaunein" ja "klassikoin" on vähän eri asia. Tavallaan rinnastavat kyllä toisiaan, mutta näen ne myös erillisinä asioina. Mutta ehkä tämäkin suunnittelukilpailu haastaa itseä ja tekee sen sen takia mielenkiintoiseksi. En tiedä vielä, lähetänkö kilpailuun mitään, mutta aika näyttää senkin. Yllättävän vähän lehteen päätyy tuon kilpailun kautta, nimittäin vain 5. Lisätietoa: Novitan sivuilla .

6 kommenttia:

  1. Onnea! Upea juttu, että olet saanut ohjeesi lehteen. Olen jo aiemmin osatanut pannan ohjeen ma minulla alkaa kohta sen neulominen. Sopivaa lankaa ei juuri nyt ole, mutta ehkä yhdistelemällä löytyy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ja voi kiitos, toivottavasti tykkäät ja eiköhän sopiva lankakin löydy, pannoissa se sama lanka ei välttämättä ole niin tarkkaa.

      Poista
  2. Onnea tuhannesti, kun sait ohjeesi lehteen! Minähän kävin tuon lehden heti ostamassa. Monesti miettinytkin, että miten se oikein menee noissa teemoissa, että saako itse valita vai ilmoittaako lehti, mitä haluavat. Voipi olla, että minulla olisi samoja haasteita kuin sinulla tuon inspiksen löytymisessä, kun ei se mitään helppoa ole silloin, kun pitää jonkin mukaan tehdä. Jos ei satu pöytälaatikossa olemaan;)
    Ja samat fiilikset tuon Novitan kilpailun kanssa; en tiedä vielä lähetänkö. Ja mistä sen tietää, mistä klassikko tulee; ei mistään😅😅t. Irkku

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos paljon! No sinänsä oli kyllä aika vapaat kädet teeman suhteen tähän lehteen mutta silleen kuitenkin ettei nyt ihan mitään pinkkejä rusettisukkia voi suunnitella :D Näihin tuli kyllä aika hyvin inspis, kun teema oli aika laaja ja sehän varmasti vaihtelee lehtien välillä kuinka tarkasti/laajasti määrittelevät teeman.

      Mä kyllä näkisin tuossa Novitan julkaisussa sun suunnittelemat jotkut ihanat kirjoneulesukat ;) Sinulla on nimittäin aika ihania kauniita kirjoneulesukkia joten vielähän ehtii ;)

      Poista
  3. Vau, Onnittelut! Varmasti hieno fiilis saada lehteen omat ohjeet :)

    VastaaPoista