maanantai 30. syyskuuta 2024

Mitä luin syyskuussa?

Elokuussa tuli jo enemmän sellainen romaani-fiilis ja vähän koin haikeutta, kun sain Hildurin luettua. Ei mennyt kovin montaa päivää, kun bongasin kirjaston neulekirjahyllyltä Kate Jacobsin Lankakaupan talvi ja muitakin neulekirjoja. Nappasin kirjan ja lainasin. Olen kuullut kyllä näistä Jacobsin kirjoista, mutta en tiennyt, että niitä on muitakin kuin se ensimmäinen Pieni lankakauppa. En ole lukenut mitään näistä, ja ihan kronologisessa järjestyksessä ei nyt menty, mutta eipä se haitannut. Toisen kirjan bongasin jostain neulekanavalta ja laitoin varaukseen. 

Kate Jacobs: Lankakaupan talvi - 5/5

Tämä oli kiva ja ihana kirja ja tykkäsin paljon. Kirjan kannen kuvitus on myös aika ihana ja sopiva teemaan. Tulen kyllä lukemaan ne muutkin Jacobsin kirjat. Kirja on juuri sopivaa ja viihdyttävää lukemista, jossa saa muut ajatukset pois ja voi keskittyä kirjan sisältöön. Moni voi tietenkin ajatella kirjaa tylsäksi, mutta tykkään juuri tällaisista rennoista ja kevyistä kirjoista. Näitä tarvitaan ja näitä on ihana lukea. Tuli kyllä melkein kiire kirjan kanssa että sai luettua syyskuun loppuun mennessä ja juuri ja juuri ehdinkin.


Laura Honkasalo: Kotikutoista - 2/5

Tämä kirja oli sitten hieman erilainen kirja. Tämän bongasin ennen edellistä kirjaa ja jäi edellisen jalkoihin. Kirjassa kerrotaan käsitöistä yleensä ja vähän silleen käsitöiden historiaa tyylillä. Koin kirjan vähän tylsäksi lukea ja niinpä se ei edennyt kovinkaan paljon. Lisäksi teksti oli jotenkin todella hidasta lukea sen koon vuoksi. En tiedä, onko näitä kirjoja kovakantisina mutta pokkariversioina ne eivät oikein houkuttele lukemaan. Jos näistä kahdesta kirjasta pitäisi valita, kumpaa lukee, niin ehdottomasti Jacobsin kirja. Riippuu tietenkin, mitä hakee kirjalta, mutta tämä kirja oli itselleni vähän tylsähkö enkä oikein jaksanut lukea sitä. Yleensä en ole tykännyt mistään historiakirjoista, ja niinpä tämäkään ei tehnyt poikkeusta, vaikka käsitöistä kertoikin. Koska kirjaa en osaa jättää kesken, niin luen tämän kyllä loppuun asti. Vielä se ei ole lopussa, mutta yli puolenvälin olen jo.

Kaikki muut kirjat ovat saaneet kyllä nyt väistyä, kun on ollut romaanifiilis ja muut asiapitoisemmat kirjat eivät nyt ole oikein innostaneet. Olenkin joutunut uusimaan niitä monesti, mutta kyllä ne varmasti tulevat vielä luetuksi jossain vaiheessa. 

Oletko sinä lukenut näitä kirjoja? Mitä pidit? 

PS: Huomenna Lapasboksin uusi teema!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti