sunnuntai 17. maaliskuuta 2024

Kuvahaaste: Kolme m:llä alkavaa asiaa

Tähän mennessä maaliskuun kolme m:llä alkavaa juttua on ollut kaikista haasteellisin, vaikka hyvinhän nämä keksi loppujen lopuksi. Mikä siinä onkin, kun miettimällä miettii niin mieleen ei tule yhtään mitään m:llä alkavaa. Jossain vaiheessa tuli nimittäin mieleen mansikat, mutta niitä en oikein saanut sopimaan omaan maaliskuuhun, niin en valinnut niitä. Sitä paitsi vielä ei ole mansikka-aika, niin iloitaan niistä vasta sitten kesällä. 

Munat, makeiset

Kinder-suklaa on suklaa, jota tulee joskus ostettua, koska se vain on parasta! Siksi tähän koosteeseen nyt tuli m:llä alkavaksi munat tai makeiset. Onhan nyt toki myös pääsiäinen jo maaliskuussa, joten sallittakoon nyt syödä Kinder-suklaatakin. Ja onneksi Kinder-suklaata saa myös pelkkänä suklaana niin ei tarvitse niitä pieniä leluja sietää. Vaikka meillä on kyllä myös leikitty niillä pienillä leluillakin, mutta ehkäpä pelkät Kinder-suklaat ovat paremmat aikuiseen makuun.

Musta

Neulon harvemmin mustalla, mutta tässä hiljattain oli mustat kerät mielessä, kun sommittelin värejä yhteen. Omaan lapasboksiini tuli maaliskuun lapasiksi lapaset, joissa on mustaa. Voisi kuvitella, että haluaisi nyt keväällä neuloa pastelliväreillä, mutta nähtävästi sitä oli musta väri mielessä. Musta kaipasi rinnalle vähän neonvärejä ja muuta pinkkiä. Näistä tuli aika kivat lapaset ja tekisi mieli kirjoittaa ohjekin, mutta ehkä maltan mieleni, sillä kuviot ovat aika helppoja ja pallolapasia tässä maailmassa riittää. Vai mahtuuko vielä yksien pallolapasten ohje tänne?

Minivyyhdit

Minivyyhdit ovat olleet koko alkuvuoden mielessä ja milloin olen suunnitellut (lähinnä päässäni ja mielessäni) niistä sukkia ja/tai huiveja, mutta en ole kuitenkaan vielä ottanut puikoille näitä kuvan vyyhtejä. Syksyllä tuli tilattua Saga woolin Halloween setti ja yksi Freija yarnin minivyyhti sopisi settiin mukaan. 120 grammasta saisi ihan kivan huivinkin jo, mutta aika värikäs olisi. Tykkään suunnitella näistä huiveja, sillä silloin niistä ei jää yhtään jämiä, ja niitä en haluaisi jäävän näistäkään.


Freija yarnin minivyyhti on tuo kolmas vasemmalta, vaikka on aika samankaltainen tuon oikeanpuoleisen kanssa. Nyt innostaisi yhdistää nämä tummanharmaaseen niin ei tulisi liian värikästä. 
Seuraavan kuukauden sanat alkaisi h:lla ja tässäkin oli alussa taas sama mielessä kuin helmikuussa ettei muka keksisi. Mutta kyllähän niitä keksii. Taidan ehkä pitää ne, jotka ovat tulleet jo mieleen.

Millaisia asioita sinä koit maaliskuussa? Oliko helppo vai vaikea keksiä m-alkuisia juttuja?

8 kommenttia:

  1. Ihanan värikkäät kuvat! Minun mielestäni m-sanoja oli aika helppokin keksiä. Huhtikuussa voi tulla vaikeampi tehtävä kun H-sanoja on jo kerran aikaisemmin käytetty.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Hyvin näitä alkoi tulla mieleen kun alkuun pääsi. Taidan pitää ainakin pari jo keksittyä h-sanaa, koska ne sopii kuitenkin nyt elämään ja näihin hetkiin. Joo, ja vielä olisi heinäkuukin h-kirjaimessa.

      Poista
  2. Hyviä m-asioita! M-kirjain on aika tavallinen suomenkielessä ja sillä alkavia sanojakin riittää. Harmi, että tulossa on vain marraskuu, jolloin sitä pääsee taas käyttämään. H on jo mielessä, vaikka siitä juuri päästiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Jep, vielä olisi marraskuukin ja täytyy katsoa mitä silloin syksyllä on mielessä m-kirjaimeen liittyen. Huhtikuulle on myös täällä keksitty jo sanat ja varmaan pari niistä pidän koska sopivat näihin hetkiin.

      Poista
  3. Sinulla on kauniit, värikkäät, makeat m-kuvat. Ehkä oli helppo löytääkin. Ainakin minun mielestäni maaliskuun m-kuvia oli jopa valita asti.
    Kysyit maaliskuun kuulumisia - olen hiihtänyt, on hyvät hiihtokelit, pilkillä käynyt myös, sekä yksi teatterireissu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Joo, kyllä nämä oli kuitenkin aika helppo keksiä. Kivoja juttuja olet tehnyt :)

      Poista
  4. Kinder on kyllä parasta :) Söin tässä kuussa ihanan Kinder -tuorejuustokakun palan kahvilassa. Tuollaisia sydänKindereitä en olekaan nähnyt missään.
    Minivyyhdit näyttää ihanilta! Harmaa varmaan tasaisi niitä kivasti, tai sitten vaan vappumeininki käyntiin ja kirkasta kehiin ;)
    Minä lähdin M-kirjaimiin kuva edellä ja keksin niihin sanan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kinder on herkkua. Aijaa, ihan tavallisista ruokakaupoista olen noita sydän-Kindereitä ostanut (siis Prisma, Cittari, K-supermarket...).
      Sinulla on myös hyvät m-sanat, kurkkasin!

      Poista