maanantai 25. maaliskuuta 2024

Neulemaratonin Onko sulla -haaste ?

Woolmeoncefibers järjestää tällä viikolla neulemaratonin ja siihen on kaikkea oheisjuttua. Yksi niistä oheisjutuista on tällainen Onko sulla -haaste, johon ajattelin vastata näin blogipostauksella. 

1. Yli vuoden vanha keskeneräinen työ

-- On! Reettaknitsin Alsta liivi. Näitä neulottiin vuonna 2020 todella paljon ja itsekin sen silloin aloitin ja tilasin langat. Mutta sitten se jäi siihen kohtaan kun pitäisi tehdä pääntiereunus. Olen aiemminkin maininnut tästä, mutta jotta sen saisi siistiksi, niin en oikein ehkä osaa, ja siihen se on sitten jäänyt. Toinen asia, mikä on tullut mieleen tässä liivissä, on se, että ohjeessa ei muistaakseni mainita, että mille kerrokselle jää ennen kuin aloitetaan reunus. Minusta siinä on vain se ero, jääkö palmikkokerroksen jälkeen, ennen vai mihin. Tätäkään en oikein osaa päättää, että mille jättäisi ennen kuin aloittaa reunuksen. Paljon siis mietittävää, ennen kuin jatkaa.


2. Yli kolme vuotta hillottua lankaa

-- On! Eli aiemmin kuin vuonna 2021 ostettua, veikkaan että sellaista löytyy kyllä, vaikka tähän en kuvaa sellaista laita.

3. Silmukkakaapelit

-- Mokku yarnin joulukalenterissa tuli extraluukkuna silmukkakaapelit.

4. Pariton sukkaprojekti

-- Olin sanomassa että ei ole. Mutta on kuitenkin. Viime vuonna sukkalaatikon maaliskuun sukka on edelleen yksinäisenä. En nyt sinänsä tiedä, miksi en saa aikaiseksi tälle paria. Ehkä se ajan puute? Ei huvita tehdä toista sukkaa?


5. Avattavia silmukkamerkkejä

-- On! 

6. Käsinvärjättyä lankaa

-- Löytyy! Juuri viime viikolla järjestelin lankoja ja kyllähän niitä löytyi useampi vyyhti. Jostain syystä näitäkin on kertynyt, vaikka aina jotenkin kuvittelen, etten neulo käsinvärjätyistä. Tällä hetkellä olen katsellut kaikkia näitä käsinvärjättyjä vyyhtejä sillä silmällä, että mistä saisi toteutettua yhden huivi-idean. Vaatisi ehkä kaksi vyyhtiä, joita ei taida olla, siis kahta samanlaista. Freija yarn on yksi suosikeistani, ne vyyhdit on niin ihania, ettei niitä oikein raaski neuloa. :D


7. Reissumuistolankaostoksia

-- Löytyy! Esimerkiksi tämä vihreä lanka on ostettu Hämeenlinnasta viime kesänä. Ostan aika usein jotain matkamuistolankaa jostain paikasta, kaupungista tai muualta. Huivia olen miettinyt tästä vihreästä vyyhdistä, mutta näitä on vain yksi vai pitäisikö vain yrittää saada idea one skein wonderiksi.


8. Jokin mysteerineuleena neulottu työ

-- Tätä piti miettiä ja mielestäni ei ole. 

9. Kesken jokin työ, jolla osallistut johonkin kaliin eli yhteisneulontaan

-- Yhteisneulontoja on paljon tälläkin hetkellä ja en tiedä, onko sellaista työtä kesken, joka sopisi johonkin. Veikkaan, ettei tällä hetkellä ole sellaista työtä vai lasketaanko lapasboksin lapaset. Tosin yhtään lapasia ei ole kesken.

10. Neuleohjekirja, josta et ole vielä neulonut mitään

-- Näitä löytyy. Esimerkiksi Niina Laitisen uusin kirja. Sieltä en ole aloittanut vieläkään mitään. Myös Sari Nordlundin Softly ja Kutovakikan Knit this ovat kirjoja, joista en ole aloittanut mitään. Sarin kirjasta olen kyllä aloittanut kahtakin työtä, mutta purkanut sitten samantien, kun en ole ymmärtänyt ohjeesta jotain. En ole vielä luovuttanut näiden kirjojen suhteen. Vaatii enemmän ohjeiden lukemista, että saa puikoille jotain. Alku on aina itselle hankalaa ohjeissa.

11. Päättelemätön työ

-- On! Yhdet raitasukat, joissa langanpätkiä on joku miljoona ja yhtään ei huvita päätellä niitä. Yleensä tällaisissa tilanteissa teen suunnitelman päättelylle eli päättelen esim. viisi langanpäätä per päivä tai toisen sukan varren tai toisen sukan jalkaosan. Pienillä askelilla ne sukat tulee pääteltyä ja koskaan ei ole yksikään sukka jäänyt päättelemättä. Mutta myönnän kyllä, että näitä raitasukkia ei huvita yhtään päätellä. Ehkä ei kannata tehdä monivärisiä raitasukkia ja pitäytyy vain kahdessa tai kolmessa värissä.

12. Paita tai takki, josta puuttuu hihat

-- Löytyy! Yksi hiha puuttuu yhdestä paidasta, mutta ei siitä sen enempää. Jotain uutta luvassa ;)

13. Työ, jonka kanssa ei mennyt  ihan niinkuin Strömsössä

-- Hmm... En osaa sanoa? Ehkä ei? Ehkä tähän sopii moni neuletyö, mutta nyt ei kyllä tule mieleen yhtään.

14. Purettua lankaa

-- Löytyy! Olen purkanut jotain omia malleja viime vuodelta, jotka eivät koskaan nähneet päivänvaloa ja niistä jäi purkulankaa. Osa on kyllä neulottukin, mutta purkulankaa on kuitenkin. Nämä langat ovat yhdessä pienessä kenkälaatikossa, josta niitä on helppoa neuloa johonkin. Ne neuloontuvat mahdollisesti lämpötilasukkiin, sillä siellä on sopivasti ainakin keltaista.

15. Nappikokoelma

-- En keräile nappeja mitenkään erityisesti, mutta joskus olen ottanut ylimääräisiä nappeja esimerkiksi takeista ja laittanut niitä ompelutarvikelaatikkoon. Lasketaanko nämä nappikokoelmaksi? Ehkä ne ovat sellaisia. En myöskään ole tarvinnut nappeja neulomisen yhteydessä tai muutenkaan. Joskus jonkin yksittäisen johonkin ja silloin olen ottanut tuolta ompelutarvikelaatikosta.

Ota tästä kiva haaste ja vastaa omassa blogissasi! Olisi kiva lukea muiden vastauksia. 

PS: Spring vibes huivi alennuksessa vielä tämän viikon: Katso Lankajengiin .

2 kommenttia:

  1. Tämä oli niin kiva haaste, että tein sen omaan blogiini 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin oli, kiva että osallistuit, täytyypä käydä kurkkaamassa!

      Poista