keskiviikko 27. maaliskuuta 2024

Neuleohje: Kevätsilmut kämmekkäät

Kyllä se kevät on täällä pian ellei ole jo. Viime viikonloppuna oli ihana ottaa ohuempi takki käyttöön, vaikka pipo ja lapaset ovat olleet vielä käytössä. Jostain syystä en ole käyttänyt ollenkaan pantoja vaan pipolla on menty koko talvi tähän asti. Pipo on myös hyvä turvavaate, kun tukka on likainen :D Mutta kohta se pitää jättää kokonaan pois kuten myös lapaset. Silloin voi toki siirtyä kämmekkäisiin. Tästä päästään hyvänä aasinsiltana uuteen neuleohjeeseen. Viime vuonna olin vähän innoissani kämmekkäiden suunnittelusta, ja suunnittelinkin kolmet, kun halusin palmikkoa ja pintaneuletta kämmekkäisiin. Tänä vuonna halusin pitsineuletta ja siitä syntyi Kevätsilmut kämmekkäät. 

 
lanka saatu neulesuunnitteluun

Näille oli muuten vaikea keksiä nimeä. Kämmekkäät olivat valmiit ja mitään nimeä ei vain tullut mieleen. Tässä vaiheessa yleensä turvaudun teidän ihanien seuraajien apuun ja kysyn Instagramissa teiltä mielipiteitä. Näissä muistaakseni pidin kaksi galluppia. Oli tunne, että halusin kevät sanan näihin ja sitten se jostain vain tuli kevätsilmut. Mielestäni se kuvaa näitä hyvin. Näihin halusin myös kiilapeukalon, sillä aiemmissa kämmekkäissä on aukkopeukalot. Muita kämmekkäiden ohjeita ei ole luvassa tälle keväälle. 

Kevätsilmut kämmekkäät ovat pitsikämmekkäät, joiden ohje sopii myös aloittelijoillekin. Pintakuvio saattaa näyttää vaikealle, mutta loppujen lopuksi on toistuva, vaikka useita elementtejä kämmekkäissä on. Ohjeessa on myös kaavio täysin kokonaisuudessaan eikä niin että "toista kerroksia xx". Ohje on jokseenkin muokattavissa pituuden suhteen, mutta ei välttämättä kovin paljon. Itselle oli tarkkaa se, että halusin, että kämmekäs loppuu tiettyyn kerrokseen, ja tästä johtuu, ettei ehkä pysty paljon muokata, jos on tarkka siitä. Mutta jonkin verran pystyy muokata kuitenkin. Ohjeeseen on kyllä kirjoitettu, että mihin kerrokseen kannattaa lopettaa, jos haluaa tietyn kerroksen olevan viimeinen.

Ohje löytyy

Ravelrystä

verkkokaupasta

Lankajengistä

Kämmekkäistä takaisin lapasiin. Huhtikuun lapasboksin teema on tulossa piakkoin. En ole unohtanut lapasten neulomista, vaikka en ole niitä neulonut nyt hetkeen. Yritin suunnitella kevät- ja kesäkuukausille helpot teemat, jotta lapasten neulominen ei jäisi keväällä tai kesälläkään. Näille kuukausille ei ole myöskään valmista ohjetta tulossa, niitä sitten enemmän syksyllä.

Neulotko sinä lapasia keväällä ja/tai kesällä? Vai onko lapasten neulominen helpompaa talvella ja syksyllä? 

2 kommenttia:

  1. Kämmeköissä on kauniin hempeä kevään väri ja kivan näköinen pintaneule.
    Minä olen niin hidas neuloja, että vuodenajat vaihtuvat nopeammin kuin minun työni valmistuvat, joten en edes yritä pysyä tahdissa mukana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tämä väri on kyllä jotenkin keväinen ja sopii minustakin näihin. Onneksi aina tulee seuraava syksy, talvi, kevät ja kesä niin seuraaville valmistuu viimeistään :D

      Poista