lauantai 4. heinäkuuta 2020

Kuiskaus -villasukat Kaupunkilangan Kivijalasta

Nyt esittelyvuorossa on Kuiskaus -villasukat sekä kokemuksia Kaupunkilangan langoista. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun neuloin Kaupunkilangan langoista. Mietin hetken, että minkä langan valitsen Kaupunkilangalta ensikokeiluun. Entinen minä olisi varmaan valinnut kimaltavan Pyynikin, mutta halusin mennä kuitenkin vähemmän kimaltavalla linjalla ja valitsin perinteisen Kivijalan. Silloin ei ollut vielä tullut uusinta Pulteri-lankaa, jossa on siis 25 % tenceliä. Olisin varmaan valinnut sen tämän sijasta, sillä sitä haluaisin kokeilla kaikista eniten. Koska aikaisempaa kokemusta ei ollut Kaupunkilangan langoista, niin en lähtenyt soveltamaan mitään omaa ohjetta, vaan ohjeeksi valitsin Kaupunkilangan sivuilla olevan Kuiskaus-villasukkien ohjeen. Kivijalka vastaa minusta Novitan seiskaveikkaa. Nämä tuli siis tehtyä jo keväällä, mutta kaikkien muiden kiireiden vuoksi ehdin vasta esittelemään ne nyt täällä blogissa.


Nämä villasukat tulivat neulottua suhteellisen nopeasti, sillä ohje on helppo ja siinä ei tarvitse kuin oikeita ja nurin silmukoita. Aika pienellä jutulla sai kivannäköisen pinnan villasukkiin. Mallikuvio oli myös helppo oppia, vaikka itse tykkään tarkistaa sitä välillä, että se menee oikein. Näin vältän purkamisen, jos jossain tulisikin virhe :D Näitä sukkia oli kyllä kiva neuloa ja lanka oli oikein kiva. Jotain erilaista siinä on verrattuna Novitan seiskaveikkaan, mutta paksuudeltaan vastaa siis suunnilleen seiskaveikkaa. Tämä ohje oli muuten siitäkin kiva, että varsi on minusta kivan lyhyt ja sopivat kesän viileämpiin päiviin. Tätä lankaa voisin kokeilla seuraavaksi joihinkin kivoihin palmikkosukkiin. Kaupunkilangan langoissa on muuten kivoja värejä ja tiesittekö, että kaupunkilangan lankoja voi tilata heidän omasta verkkokaupasta täältä. Itseäni houkuttelisi tällä hetkellä keltainen ja vihreän eri sävyt. 



Näiden sukkien väriksi muodostui tietenkin pinkki. Jos en muuta väriä osaa päättää, niin musta tuntuu, että päädyn sitten pinkkiin. :D Ikuiselle lankojen kokeilulistalle menee myös tuon uutuuslanka Pulterin kokeilu. Siinä on siis pieni osa villasta korvattu ekologisella puukuidulla ja tencel parantaa siis langan neulottavuutta, lisää sen pehmeyttä ja vahvistaa väriä. Kiva, että lankoihinkin tulee tällaista uutta ja ekologisuutta. 

Oletko sinä kokeillut Kaupunkilangan lankoja ja mitä neuloit niistä?

4 kommenttia:

  1. Kiva sukat! Oletko jo pessyt sukkia? Mietin kestääkö tuo lanka 40 asteen pesun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! En itse asiassa ole vielä. Vyötteessä on 30 astetta siliävät. Pesisin varmaan villapesuohjelmalla ja 30 astetta.

      Poista
  2. Itselläni huopui kaupunkilangan kivijalasta neulotut sukat ihan pilalle 40c pesussa ja näin tapahtui kahdelle parille. Oli melkoinen pettymys. Samassa pesussa olleet seiskaveikasta neulotut pysyi moitteettomina. :/

    VastaaPoista