sunnuntai 19. heinäkuuta 2020

Sukkalaatikko2020: Heinäkuun sukkapari

Heinäkuu on jo näin pitkällä ja nyt vasta ehdin esittelemään heinäkuun sukkaparin. Olen tykännyt esitellä näitä aina siinä kuussa, minkä kuun sukkapari on kyseessä, vaikka nämäkin tuli tehtyä toukokuussa. Silloin oli sellainen sukkalaatikkofiilis ja taisin neuloa kesä- ja heinäkuun sukkaparit siltä istumalta. Silloin oli myös valkovuokkosesonki käynnissä ja kuvat tulivat otettua valkovuokkojen kera. Ne sopivat niin hyvin tämän värin kanssa yhteen ja pitsikuviokin on vähän kukkamainen. Tällä hetkellä on jo elokuun sukkaparikin tehty, mutta ei sen pidemmälle. Odottelen ideoita syksyn sukkapareihin. Mutta nyt siis heinäkuun sukkapariin.



Nämä sukat on neulottu Novitan Artesaanista. Sain oikeastaan muita ideoita, joita sitten testailin, ja siinä samalla päädyin neulomaan nämä sukat. Sukat ovat jotenkin niin kesäiset kukkakuvion johdosta ja päätin, että näistä tulee heinäkuun sukkapari. Tykkään edelleen tuosta artesaanilangasta, vaikka se on vain kampanjatuote, eikä sitä saa jatkuvasti. Sukista tuli hieman kevyemmät kuin esimerkiksi seiskaveikasta ja mukavan pehmeät. Ne sopivat hyvin siis kesään. Ei nyt ehkä kuumalle hellepäivälle, mutta viileämmille tai sitten viimeistään syksyn mökkireissuille.



Nämä sukat on neulottu 3,5 puikoilla, vaikka puikkosuositus tälle langalle taitaa olla 4-5. Kokeilin kuitenkin hieman pienempää puikkokokoa ja mielestäni tuli hyvät, sopivat pehmeät mutta kuitenkin tiukahkot. Silmukkamääränä käytin 48 ja tuon kukkakuvionkin neuloo helposti. Sillä sai kuitenkin pientä näyttävyyttä sukkiin, vaikka muuten ovatkin aika simppelit ja helpot sukat. Ai niin ja pienen pieni vinkki Novitan artesaanista, sitä saa Novitan tehtaanmyymälästä Korialta ilmeisesti ympäri vuoden(?) eli jos ajelee sen ohi niin kannattaa poiketa. Ainakin itse olen nähnyt sitä siellä aina, kun ollaan pysähdytty.

Tällainen oli heinäkuun sukkapari. Elokuun sukkaparissa saattaa olla jotain samaa, mutta kuitenkin aika paljon erilaista. Mielessä on ollut myös syksyn sukkaparit, ja ainakin yksi niistä tulee olemaan maanläheinen väri, mutta malli vielä mietinnässä.

Missä vaiheessa sinä olet sukkalaatikkoprojektin kanssa?

2 kommenttia:

  1. Voi onpa ihanan kesäiset sukat! :)

    https://redeliinanrojukoppa.blogspot.com/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Nämä ovat kyllä aika pirteän kesäiset!

      Poista