lauantai 12. lokakuuta 2024

Neulo helppo vauvan peitto

Nyt on paljon peittojuttuja tällä viikolla blogissa, mutta ei anneta sen haitata.

Kaikenlaisia lankoja sitä erehtyy jemmaamaan vuosien varrella. Tämä peitto on neulottu Novitan Baby wool ja merino dk -langoista. Tuntuu, ettei noista langoista ole vielä kovin kauan, mutta ne ovat jo poistuneet Novitalta. Varsinkin tuo merino dk lanka taisi tulla jopa 2020 -luvulla (tai sitten muistan väärin). Näistä on varmaan pitänyt tulla alunperin jotain muuta, mutta nyt halusin oikeastaan vain neuloa niitä pois. Ne kuluivat aika hyvin tähän peittoon, peitto painaa 295 g eli aika monta kerää peittoon meni. Tämä peitto valmistui elokuussa.

Peiton koko on noin 56 cm x 80 cm. Vielä olisi ollut muutamia keriä, mutta en halunnut neuloa pidemmäksi, kun sitten ei välttämättä olisi ollut mittasuhteiltaan kivankokoinen. Tein peitosta pika-ohjeen Instagramin reelsien puolelle. Loin 120 silmukkaa, neuloin aina oikein, raidoitin neljän kerroksen välein ja reunoissa on icord-reunus. Päättelyn taisin myös hoitaa icord-päättelyllä. Tästä tuli kyllä minusta ihan kiva peitto ja värit ovat neutraalin pastelliset. Peitto menee mahdollisesti johonkin keräykseen, ellei sitten ilmene jotain vauvaperhettä, jolle voisi peiton antaa. 

Peiton voisi neuloa ihan hyvin myös Dropsin merino extra fine langasta, on suunnilleen samanvahvuista. Tällä hetkellä vauvan peitto keräyksiä on mm. Neulomuksia sydämestä ryhmässä, joten jos sinullakin on ylimääräisiä vauvan peittoja tai tykkäät neuloa niitä, niin lahjoita ihmeessä tuon ryhmän kautta. Vauvan peitot ovat kyllä niin suloista neulottavaa, ja niiden kautta tulee aina hyvä mieli. Eihän kukaan voi neuloa nimittäin ikäviä silmukoita vauvan peittoihin :D Itselle tämä oli helppo välityö ja niihin hetkiin, kun kaipaa helppoa neulottavaa. Siksi päädyin neuloa ihan vain aina oikein neuletta. Monen mielestä se voisi olla tylsää neulottavaa, mutta itse tykkään aina välillä neuloa helppojakin neuleita. Niitä tarvitaan varsinkin omien suunnitteluiden välille. Välillä on kiva myös neuloa tällaisia suurempia töitä, niin ei tarvitse koko ajan olla miettimässä, mitä helppoa sitä seuraavaksi neuloisi :D

Löytyykö sinulta iänikuista lankaa, jolle et ole keksinyt mitään neulomista?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti