tiistai 22. lokakuuta 2024

Värihaaste: Harmaa

Lokakuun värihaasteen väri on harmaa, joka tuntui ensifiilikseltä vaikealta, sillä mielestäni meillä ei ole harmaata :D . Mutta näpyttelenhän mä tässä koko ajan harmaata läppäriäkin, joten kyllä sitä harmaata täytyy löytyä. Kaiken a ja o on ilmeisesti balanssi, sillä tykkään väreistä, mutta pukeudun kuitenkin neutraaleihin väreihin ja myös siihen harmaaseen. Tiedän, että vaatteista löytyy ainakin harmaata, mutta en lähde kuvaamaan harmaita vaatteita. Harmaat täytyy löytyä muualta kuin vaatekaapista. 

Ainakin olin lähes varma, ettei meillä ole kyllä harmaita astioita, mutta kuinkas sitten kävikään?

Harmaat neulomukset loistivat mielessä poissaolollaan, mutta miten kävi?

Nämä Feel good lapaset suunnittelin helmikuussa, kun helmikuu tuntui todella harmaalta. Niiden ohje löytyy mm. Lankajengistä. Helmikuussa oli ilmeisesti aika harmaa kausi neuletöissä, sillä silloin julkaisin myös Sydänsade lapasten ohjeen, joka löytyykin muuten vain Ravelrystä ja verkkokaupastani.


Neulon kyllä harvoin harmaalla, mutta viime aikoina ehkä vähän enemmän. Sanotaan, että neuleiden mallikappaleet pitäisi olla neutraaleissa väreissä, jolloin ihmiset voisi itse suunnitella sen värin ja moni ei osaa ajatella x neuleasiaa tietyn värisenä, jos sen näkee esimerkiksi pinkkinä. Tavallaan kyllä ymmärrän, mutta itselle vaan se neutraalilla värillä neulominen on hankalaa. Tykkään väreistä ja musta harmaalla neulominen on jotenkin hirveen tylsää. :D Täytyy jatkossa yrittää kuitenkin neuloa enemmän neutraaleilla, vaikka se vähän hankalaa olisikin.

Olen sanonut, että tässä haasteessa löytyy aina langoista niitä mainittuja värejä. Kävin myös lankavarastollani. Todiste, että harmaalla on neulottu, kun jämiäkin on jäänyt. :D

Uusin lankaostos. Lanka, jossa on vähän glitteriä, sitä ei voi koskaan vastustaa. Saas nähdä, mitä tästä tulee. Mietin ostaessani, että mitä neuloisin tästä, mutta en tullut siellä mihinkään varmaan tulokseen.
 
Saa ehdottaa kommenteissa, että mitä kivaa tällaisesta kimaltavasta monisävyisestä langasta voisi neuloa!

Joskus harmittelin, kun ei ollut mustaa lankaa ja musta väri on Jonsukissa aika yleinen. Keksin sitten neuloa mustat osuudet harmaalla. Minusta tuli ihan kivat Valentina-sukat. Nämä taisi muuten olla ensimmäiset pitkät kirjoneulesukat, vaikka joskus vannoin, etten ole kirjoneuleneuloja, varsinkaan pitkien sukkien. Mutta näitä oli kiva tehdä ja jäi suorastaan koukkuun ja varsi tuli lähes yhdeltä istumalta. Minusta JonSukat- mallit ovat myös hyviä malleja kirjoneulealoittelijoille. Tosin lankaa saa varata aika paljon pitkiin kirjoneulesukkiin, mutta on Jonsukissa myös lyhyempivartisia ja myös lapasia.

Lasten Iltavilli -villahousujen ohje on tulossa, toivottavasti vielä tänä vuonna. Keksin suunnitella lasten villahousumallin, jonka nimesin Iltavilliksi. Sopii jotenkin täysin hyvin yhteen. Tämän mallikappaleen neuloin myös harmaalla, sillä en halunnut mallikappaleeksi tytön enkä pojan väriä, joten harmaa on sopivan keskellä. 

Muita kahvikuppeja ei harmaana löytynyt kuin tämä, joka onkin täydellinen motivaatiomuki. Näitä horoskooppimukeja löytyy Fazerin vierailukeskuksesta kaikissa horoskooppimerkeissä. 

En tiedä, onko kannessa harmaata, mutta nimessä on, niin otin kirjan mukaan, koska sopii hyvin tuon mukin jatkoksi. Luen kirjaa parhaillaan ja onpa muuten mielenkiintoinen. Kirjassa on mielenkiintoisesti kerrottu omaelämäkertamaisesti self help asiaa. Etenen kirjaa todella hitaasti, sillä tekstiä on aika paljon eikä ylimääräisiä tyhjiä sivuja, mutta hitaasti hyvä tulee. Ensin siis kirjoittaja kertoo asioita omasta elämästä ja lopussa on aina haaste jokaiselle. Mielenkiintoinen kirja! Kirjan alku oli myös vähän raaka, sillä siinä kuvataan väkivaltatilanteita ja pientä kiroiluakin kirjassa on, josta en tykkää. Mutta ilmeisesti kiroilu kirjoissa on tyylikeinoja. Joudun palauttamaan kirjan kohta mutta täytyy laittaa uudelleen varaukseen, jotta voi jatkaa lukemista. En nimittäin ehdi lukea kuukaudessa mitenkään ja epäilen että varauksia tähän kirjaan on.

Harmaa on myös kohtuuyleinen väri kodinkoneissa ja kahvikoneesta löytyi harmaata sekä mehulingosta. Lisäksi varmasti olisi löytynyt harmaita pehmoleluja lapselta, mutta niitäkään en kuvannut, koska olisi tullut vain kissakuume. :D 

Laitan loppuun vielä kuvan harmaasta taivaasta, mutta ainakin on hieno kontrasti kun ihania värejä vielä puissa. 

Tämä värihaaste on kyllä kiva ja näitä tulee kait ilmeisesti joka kuukausi (?) eli kaksi väriä on vielä jäljellä. Tässä tulee pohdittua samalla hyvin omia värimieltymyksiä. 

Neulotko sinä harmaalla?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti