maanantai 22. tammikuuta 2018

Helppo vauvan palmikkopeitto

Viikonloppuna sain jo ensimmäisen työn valmiiksi. Tai niitä töitähän on tällä hetkellä kesken ainakin neljä, että en tiedä, mikä näistä nyt on ensimmäinen. :D Mutta valmiiksi tuli siis vauvan peitto. Idea lähti siitä, kun vuoden alussa alkoi tulla enemmän pakkasta, ja halusin jonkin paksun peiton vauvalle rattaisiin. Yhtään en kiistä lämpöpussin korvaamattomuutta, mutta en halunnut kuitenkaan tuhlata useampaa kymppiä niihin. Lämpöpussit ovat muuten yllättävän kalliita, vaikka varmaankin hintansa väärtejä. Toiseksi halusin neuloa pitkästä aikaa jotakin helppoa ja rentouttavaa. Ei siis mitään sellaista, jossa joudun ohjetta vilkuilemaan joka sekuntti vaan todella helppoa. Vauvan peittoja on tullut neulottua aikoinaan hyvinkin paljon, ja nyt halusin siihen jotain twistia. Silloin muistin palmikot. Pienen googlettelun ja muistin virkityksen jälkeen palmikon teko on helppoa ja päätin, että peittoon tulee kaksi palmikkoa. Ohje on siis ihan päästä keksitty ja mitat muokkaantui hieman rattaiden mukaan. Halusin, että peitto on suunnilleen yhtä leveä kuin rattaatkin tai ettei sitä peittoa tarvitse kääntää leveyssuunnassa. Pituudessa peiton saa käännettyä puolittain, jonka totesin hyväksi. Saa helposti peiton käännettyä kun laittaa sen puoliksi. 

Peiton mitat on leveys noin 67 cm ja pituus noin 74 cm. 


Yksi asia, jossa on itsellä vielä todella paljon parantamisen varaa tämän blogin suhteen. Nimittäin kuvaaminen ja kuvat. Valokuvaus on tavistasolla kyllä tuttua, mutta ei mitenkään blogitasolla. Joten antakaa anteeksi vielä huonot kuvat. 


Sitten siihen ohjeeseen. Silmukoita loin muistaakseni noin 80 ja lankana oli Novitan Story. Halusin paksuhkon peiton ja tuo lanka osoittautui hyväksi paksuudeltaan. Puikot oli muistaakseni 6. Hyvä puoli näissä paksuissa langoissa on, että työt tulevat valmiiksi alta aikayksikön. Niin nopeita ne on neuloa! Peittoon meni aika lailla tasan kolme kerää. Pitsineuletta (1n 1o 1n) neuloin reunoihin sekä ja alussa että lopussa. Alussa ja lopussa neuloin muistaakseni 3 - 5 kerrosta. Pitsineuleen jälkeen tuli oikeita silmukoita 10. Koska palmikot erottuvat paremmin nurjilta silmukoilta niin niitä tuli 6 n. Palmikot ovat kahdeksan silmukan mittaisia (neljä x neljä). Keskellä on 20 silmukkaa oikein. Tajusikohan kukaan tästä ohjeesta mitään? Kaikki lähti itsellä suunnittelusta. Ensin päätin silmukkamäärän ja jaoin reunasilmukoihin ja palmikoihin ja loput silmukat keskellä. Pitsineulesilmukat eivät ole muuten mukana kokonaissilmukkamäärässä. 

Peiton saa näyttävämmän näköiseksi, jos sitä vähän höyryttää ja pingottaa niin se ei käpristy. Itse en sitä tehnyt, sillä nappasin vaan kuvat kun peitto oli valmis. Peitto tulee heti käyttöön, kun lähdemme ulos ja katsotaan mitä pikkukaveri on siitä mieltä. Uskon, että se kyllä lämmittää, sillä lanka on paksu ja kaksinkertaisena se on todella lämmin. Ainakin mulla on reidet nyt todella lämpimät, kun peitto on ollut sylissä, kun kirjoitin tätä ohjetta. Kokonaisuudessaan tää oli todella helppo ja sellainen välipalatyö. Aikaa mulla meni varmaan about viikko tai vähän yli. Tein aina vähän silloin tällöin joka päivä. Ajatukset narikkaan ja neulomaan! Mitähän sitä sitten seuraavaksi... ?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti