tiistai 21. tammikuuta 2020

DIY: Ihana kierrepanta nopeasti yhdessä illassa

Hei lukijani, kurkkaa uusimmat neuleohjeeni verkkokaupassani: täällä . Sieltä löydät mm. pipojen ja pantojen neuleohjeita.


Tässäpä olisi taas aika nopea ja helppo ohje. Tammikuu on meneillään parhaillaan ja talvi on aina pipojen ja pantojen käsityöaikaa. Olen viime aikoina tehnyt ehkä enemmän pipoja kuin pantoja, mutta ihan yhtä lailla ne pannatkin ovat olleet mielessä. Ja mikä parasta, niitä tekee nopeasti ja jopa yhdessä illassa. Pannat ovat myös ponnarityttöjen suosikkeja, sillä pipon alla ei niin kovin hyvin voi korkea ponnari olla. Niinpä pannat ovat ratkaisu tähän ongelmaan. 


Olin jo pidempään ihastellut näitä ihania kierrepantoja. Kerranhan jo olin tekemässä tällaista, mutta lopputulos oli kuitenkin erilainen :D Palataan siihen tarinaan myöhemmin, sillä nyt on luvassa tämän pannan esittely ja ohje. Näitä on näkynyt todella paljon kaikkialla blogeissa ja siksipä ajattelin linkata tähän myös muiden versioita pannoista:Itseasiassa käytin itsekin apuna Nelliinan ohjetta tuon kierteen tekoon. Se on mielestäni kerrottu aloittajaystävällisesti.

Tässä pannassa käytin vaaleanpunaisen Isoveli-langan jämiä, sillä palmikkopiposta jäi sitä jonkin verran yli. Luo 22 silmukkaa suorille puikoille ja aloita helmineule. Voit myös luoda silmukoita enemmän tai vähemmän, riippuen haluatko ohuemman tai paksumman pannan. Helmineule neulotaan 1 o 1 n -tyyppisesti;
1.krs: 1o 1n
2.krs: 1n 1o

Jatka näitä kerroksia kunnes olet neulonut noin 20 cm tai kunnes olet noin neuletyön puolivälissä. Jos tekee itselle niin kannattaa aina välillä mittailla omaan päähän. Sen jälkeen tee kierre. Nelliinan blogissa tuo kierre on tehty ihan kuvin ja todella hyvin, joten suosittelen katsomaan sen sieltä. Itsekin katsoin sen moneen otteeseen sieltä. Kierteen jälkeen jatka sitten toiset 20 cm tai sopiva määrä helmineuletta. Kun panta on sopivan kokoinen, päättele silmukat ja ompele alkupää ja lopetuspää yhteen. Tadaa, ja panta on valmis! Veikkaan, että tämän tekee yhdessä illassa. Itse taisin tehdä tämän joululoman aikana parissa päivässä, mutta en neulonutkaan kokonaisia päiviä.


Kahdesta Novitan Isoveli -kerästä saat siis palmikkopipon ja pannan. Aika hyvin käytetyt kerät, sanoisin.

Miten on; tykkäätkö neuloa pantoja?


8 kommenttia:

 1. Hieno, kiitos ohjeen jakamisesta. Pitkään olen suunnitellut pannan tekemistä, nyt pitää jo kokeilla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä :) Tää oli itelläkin tosi pitkään listalla tehdä kunnes jouluna sain sen vihdoin aloitettua :)

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Pääsy kielletty, ilmoittaa Nelliinan blogi/kodin Kuvalehti. Vaatiiko jotkut tunnukset? Linkki siis ei toimi. /Lzu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nelliina lopettikin bloggaamisen ja siksi ei blogi enää löydy tuolta. Uusi blogi joka ei tosin usein päivity on www.nelliina.com

   Poista
 4. Oi, olisiko tuohon pipoon ohjetta? Ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Vitsit, kun oon ollut tekemässä yhden palmikkopipon ohjetta, täytyy yrittää viimeistellä se piakkoin. Tuohon vaaleanpunaiseen olen kait julkaissut jonkinlaisen ohjeen täällä blogissa... täytyy kaivaa se!

   Poista
  2. Täällä summittainen ohje tuohon vaaleanpunaiseen pipoon:

   https://lankakerablogi.blogspot.com/2019/12/diy-vaaleanpunainen-palmikkopipo.html

   (Tuohon aikaan en kovin paljon panostanut ohjeisiin ja kirjoitin aika summittaisia, toivottavasti saa selvää! )

   Poista