perjantai 1. kesäkuuta 2018

Tällä hetkellä luen...

Tai siis kuuntelen. Olen jäänyt totaalisen koukkuun äänikirjoihin. Vaikka joskus ennenmuinoin olin ennemminkin oikeiden kirjojen ystävä, niin mielipiteeni on muuttunut. Aivan parasta laittaa vain luurit korville ja aloittaa kuuntelu. Jäin myös koukkuun maksuttoman kuuntelujakson jälkeen ja tapahan tästä tuli. Kuuntelen siis näitä äänikirjoja Bookbeatin kautta. Tästä myös inspiroituneena ajattelin julkaista tällaisen postauksen, jossa vähän kerron näitä omia suosikkeja Bookbeatista. Kuvituksena toimii tietenkin meneillään oleva neuletyö.

Veera Vaahtera: Kevyesti kipsissä

Tykkään lukea ja kuunnella chick lit -kirjoja. Tämä lukeutuu kyllä ehdottomasti tähän kategoriaan. Tykkään sen takia, koska chick litit ovat niin helppoja lukea tai kuunnella. Ei tarvitse muuta kuin rentoutua eikä ajatella sen syvimpiä. Tässä kirjassa on myös kappaleet tosi lyhyitä, mikä helpottaa myös kuuntelua.



Thomas Eriksson: Idiootit ympärilläni

Luin aika moneltakin eri taholta suosituksia tästä kirjasta. En tietenkään nyt ensimmäiseen suositukseen langennut, vaan aika monesti sain lukea että kannattaa lukea. Tämä on siis ehdottomasti vastapainoa chick litille ja siksi mulla on muutama kirja kesken tällä hetkellä. Vähän niinkuin eri kirjat eri tilanteisiin. Tästä ei oo vielä sen koommin sen suurempaa sanottavaa, koska oon aika alkutekijöissä, mutta katsotaan sitten lopuksi, mitä mieltä olin. Vaikuttaa ainakin lupaavalta. Ja mikä parasta niin, katsotaan muuttuuko oma tapa toimia kirjan myötä :D


Maria Veitola: Veitola

Tätä oli verrattu jossakin (hyvät lähteet :D ) Suomen Sinkkuelämää -oppaaseen. Tätä en ole siis vielä aloittanut, mutta pakkohan tämäkin on ladata, sillä niin monelta eri taholta tuli suosituksia. Ja tämä viimeinen vertaus oli paras :D En voi ikinä jättää kirjoja kesken vaan ne ovat luettava/kuunnelta aina loppuun ja siksi myös pyrin etten aloita liian montaa kirjaa kerralla. Tämäkin menee chick litin ja elämäkertojen väliin ja todennäköisesti kuuntelen tätä kun haluan rentoutua ajattelematta sen syvempiä.



Lisäksi loppuun omia vinkkejä kuunteluun. Itse valitsen (suositusten lisäksi) lyhyitä kirjoja, eli mitä lyhyempi sen parempi. Näin sen myös saa loppuun nopeammin. 6-12 h kuunteluajalla on varmasti olleet kaikki kirjat joita olen kuunnellut. Ja kuusi tuntia on kyllä ihan lyhyt kirja, tulee kuunneltua todella nopsaan. Ja Bookbeatissa on vielä hyvänä se, että nopeutta saa muutettua. Yleensä kuuntelen 1,25 -kertaisella nopeudella tai joskus jopa 1,5. Riippuu aina vähän kuka on kirjan lukija. Lisäksi ehdoton suositus englanninkielisille kirjoille. Itse olen kuunnellut vasta yhden englanninkielisen ja ihan mahtavaa! Samalla tulee parannettua omaa kielitaitoa ja yleensä englanninkieliset kirjat ovat lyhyempiä kuin suomenkieliset eli esim. joku kuusi tuntia kestävä. Kun saan yhden näistä kuunneltua loppuun, niin pakko aloittaa taas jokin englanninkielinen. 3-4 on yleensä maksimi, joka mulla on kesken. Äänikirjat ovat kyllä parasta herkkua esim. vaunulenkeille, työmatkoille, iltapuuhiin sängyssä kun ei vielä nukuta.

Käsityörintamalla on kivaa tällä hetkellä. Odotan aina iltaa, että pääsen neulomaan. Menossa on tällä hetkellä kuvassa näkyvä kesämekko ja paksu villapaita. Varmaan ensi viikolla tulee myös langatäydennystä, niin pääsen jatkamaan paksua villapaitaa. Mielessä toki myös paaaaaljon ideoita what's next -tyyppisesti. Niistä lisää myöhemmin. Palataan taasen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti