keskiviikko 10. lokakuuta 2018

Todella helppo tuubihuivi taaperolle

Käsityöblogin pitäminen on kyllä aikansa vievää, siis siinä suhteessa että niitä päivityksiä ei vain saa nopealla tahdilla. Ensin pitää suunnitella mitä tekee, sitten neuloa se, sitten kuvata se ja kaikki tämä oikeasti vie varmaan sen useamman kuukauden. Kaikkihan tietenkin riippuu siitä, että kuinka paljon aikaa on neuloa ja tehdä näitä asioita. Melkeinpä siksi perustin tämän blogin myös muille asioille, enkä halua tänne pelkästään käsityöjuttuja. Mutta hyvä alku tämä, I would say :D

Enkä suinkaan tullut tänne jaarittelemaan, vaan ihan oikeasti sain valmiiksi jotain pientä ja helppoa eilen. Tämän inspiraationa toimi Gugguun kaulahuivi. Kuvat eivät kyllä anna oikeutta huiville, ja yritän saada käytössäkin kuvia. Mutta olen kyllä tyytyväinen tähän huiviin. Sopivan helppo, valmistui nopeasti ja saadaan heti käyttöön. Ja mikä parasta ei pääteltävää sen suuresti. Itsellä ainakin tuppaa aina työt jäädä odottamaan päättelyä. Ohje on ihan omasta päästä ja sanoisin että kuka tahansa tähän pystyy.
Aamulla erittäin huonossa eteisen valossa kuvasin ennen tarhaanlähtöä tämän. Mutta halusin saada edes yhden kuvan haalarin kanssa. Lankana käytin Adlibrikseltä Baby Merinoa.  Linkki vie harmaan väriseen, sillä en löytänyt enää sitä, jota itse käytin. Värinä mulla oli siis sellainen vihreän ja harmaan sekoitus. Hyvin neutraali ja käy molemmille sukupuolille. Nyt kun tuossa kuvassa katsoo, niin harmaan haalarin kanssa jokin muukin väri voisi tulla kyseeseen. Itse olin tilannut näitä keriä joskus ehkä vuosi sitten jo. Herranjumala, kun aika menee. Nyt vasta keksin sitten käyttötarkoitusta.


Ohje:

Luo 25 silmukkaa. Neulo ensimmäinen kerros 1 o, 1 n. Sen jälkeen neuloin patenttineulosta tämän Novitan ohjeen mukaan: patenttineule. Neuloin kaksinkertaisella langalla, koska mielestäni yksinkertainen on aika ohut ja mikään kovin paksu tuosta ei tullut nytkään. Eli mielestäni oikein simppeli kaksinkertaiselle langalle. Tätä neuloin niin pitkään kunnes kaulahuivi oli sopivan pituinen. Välillä piti vähän mallailla taaperon kaulaan ja miettiä että milloin on sopivan pituinen. En tainnut muuten mitata tätä vielä, mutta luulen että pituutta kaulahuiviin on yli metri. Näin sen pituus on sopiva kaksinkertaiseksi. Tämä on kyllä oikeasti maailman helpoin ohje. Koska ohje on lapselle, niin sen neuloo varmasti päivässä, innokkaimmat jopa muutamassa tunnissa.

Mun mielestä huivi jopa näyttää oikeasti Gugguun vastaavalta. Kurkatkaapa täältä linkki: Gugguu huivi. Ja tulee muuten oikeasti halvemmaksi kuin tuo Gugguun vastaava. Lankakerän hinta on adlibriksellä 1,90 ja niitä tähän kului kaksi (koska kaksinkertainen lanka) niin alle viidellä eurolla saa huivin lapselle. Todellinen säästövinkki! Aikuiselle huivista tulee toki vähän hintavampi, sillä huivin pitäisi olla leveämpi ja pidempi, mutta luulisin että alle kympillä saa aikuisellekin tämän. Lanka on mielestäni pehmeää ja pitää lämpöä, koska on merinovillaa.Tämä kuva ehkä antaa oikeaa sävyä väristä. Todella ihanan neutraali ja sopisi juurikin värikkäämälle haalarillekin kaveriksi. No niin, sitten vaan puikot ja koukut uutta lankakerää kohti. Ideoitahan on vaikka muille jakaa, mutta aikaa ei sitten niinkään. Katsotaan koska näemme seuraavan kerran ;)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti