maanantai 29. lokakuuta 2018

Raidalliset helpot villasukat

Olen aina tykännyt kutoa myös jotain jonnekin hyväntekeväisyyteen. Jokin aika sitten omat keskeneräiset työt tökki hitusen ja jämälankoja riitti, niin sain idean että haluan ilahduttaa kutomalla jotain hyödyllistä jonnekin hyväntekeväisyyteen. Viime vuonna kudoin vastasyntyneille sinivalkoisia sukkia, mutta sen jälkeen en ollut kutonut edes vauvansukkia minnekään. Googlettelin todella pitkään että missä olisi nyt sopivia hyväntekeväisyyskohteita, mutta en oikeastaan löytänyt mitään kivaa mistään. Viimein Lankavan instagramissa tuli vastaan pelastakaa lapset -järjestön kanssa pieni hyväntekeväisyyskohde. Lisätietoja löytää täältä: Lankava Instagram. Sinne voi siis neuloa sukkia, pipoja, huiveja, ja lapasia. Tarpeeksi paljon vaihtoehtoja, niin jokainen löytää varmasti omat suosikkinsa. Marraskuun loppuun mennessä neulomukset täytyy postittaa Lankavaan ja siinä se. Tekemällä voit ilahduttaa jouluna jotain ihanaa perhettä / lasta.

Tykkään kutoa lapsille ja vauvoille, kun niiden neulomukset tulevat niin nopeasti aina valmiiksi. Jos yhteen menoon kutoisi, niin valmiiksi tulisi varmaan noin 2-3 tunnissa. Kutominen on niin ihanan rentouttavaa muutenkin ja itselle ainakin tuli hyvä mieli, kun sain kudottua myös hyväntekeväisyyteen. Myös omat jämälankavarastot pienenivät edes vähäsen.







Tykkään raidoista, niin tein kaikki samalla omalla väriohjeella, eli siis neuloin 5 kerrosta aina samalla värillä ja sitten vaihdoin väriä. Muuten sukat tein tällä Novita ohjeella: vauvan neulotut villasukat. Tämä oli myös ihana tekosyy neuloa pinkistä ja punaisesta ;) En ole kyllä koommin edes neulonut omalle lapselle (koska mummo <3 ) mutta jostain syystä oma lankavarasto pursuilee tyttövauvalle sopivia värejä kuten pinkkiä. Sopivasti eri lankoja vaihdelle sain neulottua vähän eri kokoiselle lapselle sukkia. Punainen, pinkki ja valkoinen väri on Novitan seiskaveikkaa, ja harmaa on Novita Keto-lankaa. Turkoosin vyöte olikin jo hävinnyt, niin en tiedä mitä merkkiä se oli.


Toivottavasti nämä ilahduttavat jotain ihanaa lasta <3. Voisin neuloa kyllä lisääkin, nämä kolme tuntuu vähän turhan pieneltä määrältä :D Miten niin nälkä kasvaa syödessä ja haluaisi kutoa lisää :D Mutta pitää nyt vähän himmailla näidenkin kanssa, kun inspiraatiota riittää taas vaikka muille jakaa. Todennäköisesti kaivan tähän keräykseen myös viime vuonna kutomani vauvan tossut.

Kieltämättä tuntuu vähän hassulta esitellä näin pientä määrää sukkia, kun monet varmaan kutoo tähän keräykseen todella paljon enemmän. Mutta määrä se on pienikin, mikä ilahduttaa. Ja jos vaan aika antaa myöden niin kudon kyllä lisääkin. Jämälankoja nimittäin jäi vielä ;)

Koska itsellä meni aikaa siihen, että etsin erilaisia neulekeräyksiä, niin ajattelin listailla erilaisia keräyksiä, mitä tällä hetkellä on menossa erilliseen postaukseen. Koska on ihana inspiroida muita ja vielä ihanampi ilahduttaa jouluna (miksei muulloinkin) ventovieraita <3





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti