Jäätelö on kesän herkku numero yksi. Olen joskus aiemmin neulonut lasten jäätelösukat mutta nyt oli kiva päästä haastamaan itseäni ja suunnitella aikuisten jäätelösukat. Nämä Jäätelökesäsukat julkaistiin Neuleherkut lehdessä, mutta jos lehti meni sinulta ohi, niin näiden ohje löytyy nyt yksittäisenä.
Näiden ohjeessa on minusta kivaa se, että voit itse päättää, minkä jäätelön neulot näihin. Näihin voit hyödyntää jämälankoja ja valitsemalla eri värejä jäätelöpalloihin, niin saat eri jäätelöitä. Valitse vaaleanvihreä -> päärynäjäätelö, keltainen -> mangomeloni. Tai vaikka ihan valkoinen niin tulee vaniljajäätelöä. Tällöin pohjaksi kannattaa valita joku muu kuin valkoinen. Eli luovuus ja mielikuvitus valloilleen, niin tulee ihania jäätelökesäsukkia.
Ohje löytyy
Ohjeessa on kaksi kokoa varren leveyteen ja jalkaosa on helppo neuloa oman jalan koon mukaan.
Koska jäätelö, niin jaan tähän postaukseen muutamat ihanat itsetehdyt jäätelöt. Itsetehty jäätelö ei nyt sinänsä ole välttämättä yhtään sen terveellisempää, mutta väitän, että sieltä jää kuitenkin muutamat haitalliset lisäaineet pois verrattuna kaupan jäätelöihin. Lisäksi itsetehdyllä jäätelöllä saat juuri ne omat suosikkimaut ikuistettua. Itsetehdyissä jäätelöissä on myös paremmat maut verrattuna esimerkiksi näihin Fazer jäätelöihin. Joskus maistoin kaupan Domino, Suffeli jäätelöitä yms ja ne eivät minusta maistuneet edes kovin paljon ko. mauilta. Instassa oli ohje Tupla-jäätelöön ja se on aivan liian herkullista! Kokeilimme sen reseptin ja tuli ihan älyttömän hyvää!
Kahvijäätelö on ihan ehdottomasti meidän suosikki numero yksi. Sen tekeminen on helppoa: tarvitset vain kerman, kondensoidun maidon, ja pikakahvia. Resepti täällä.
Kinder-jäätelö olisi ihanaa mutta en vain yleensä raaski uhrata kindersuklaata niin paljon että tekisin sitä. Mutta se olisi kyllä paras jäätelö ja varmaan sitäkin on tehtävä taas piakkoin. Helpon itsetehdyn jäätelön resepti on siis:
Kermaa noin 3 dl vaahdotettuna, 1 prk kondensoitu maito ja se maku, jota haluat tehdä. Eli jos haluat Fazerina jäätelöä, sulata fazerina suklaata. Kinderjäätelössä -> sulata kindersuklaata. Geishajäätelössä -> sulata geishasuklaata. En laita glukoosisiirappia näihin itsetehtyihin jäätelöihin, sillä minusta ne eivät tarvitse sitä. Omissa jäätelöissäni jäätelö ei ole koskaan hileytynyt eikä ole superkovaa. Tuossa tuplajäätelön reseptissäkin oli mainittu se glukoosisiirappi ja emme laittaneet ja tuli todella hyvää eikä yhtään hileytymistä. Eli suosittelen vaan jättämään sen rohkeasti pois!
(Älä laita myöskään kermaa liikaa niin jäätelöstä ei tule liian kovaa, noin 3 dl on hyvä määrä.) Jäätelön hileytymisen voi myös estää siten, ettei laita mitään nestettä, jossa on vettä, jäätelöön. Olen ymmärtänyt, että se on se vesi, joka mahdollisesti hileytyisi. Kahvijäätelössä pikakahvi siis liotetaan puristettuun appelsiiniin niin sekään ei hileytä jäätelöä. Suklaa kannattaa sulattaa vesihauteessa niin siihen ei tarvita muuta nestettä. Tuossa tuplajäätelössä tuplat sulatettiin miedolla lämmöllä kermassa, koska tupla ei taida ihan sulaa vesihauteessa. Mutta hyvin sekin toimi kun piti lämmön mietona ja antoi jäähtyä kunnolla.
Itsetehdyn jäätelön tekeminen ei voi olla tämän helpompaa eikä tarvita niitä jäätelökoneita, jotka oli muodissa jossain vaiheessa. Kannattaa kokeilla, niin pääsee tekemään juuri niitä makuja, joista itse tykkää!
Millä värillä neuloisit jäätelöpallon näihin jäätelökesä sukkiin?
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti