tiistai 6. marraskuuta 2018

Helpot junasukat

Osallistuin tietämättäni Novitan villasukkahaasteeseen, kun sain viikonloppuna vauvan tai taaperon pienet junasukat valmiiksi. Kaipasin taas jotain uutta ja pientä kevyttä puuhasteltavaa ja on ollut mielessä jo ikuisuuden ajan junasukkien tekeminen. Saatiin meidän lapsellekin seurakunnalta junasukat ja ne olivat ihan kohtuukäytössä. Mikä siinä muuten on, että vaikka villasukkia on paljon, niin silti kaikkia tulee käytettyä?

Lapsemme on kyllä onnekas, sillä mummo kutoo suhteellisen paljonkin hänelle ja vaikka toki itsekin rakastan kutomista, niin en ole jostain syystä kuitenkaan pahemmin kutonut omalle lapselle :D Hassua kyllä. Ehkä juuri siksi, että kun niitä sukkia ja muuta tulee sieltä mummon suunnasta niin olen sitten käyttänyt kutomisajan esim. hyväntekeväisyyteen kutomalla. Junasukkien ohje on siis täältä: Taito Ep:n sivuilta. Ja miksi ihmeessä olen edes koskaan ajatellut, että ohje olisi vaikea. Ohje on tosi kiva, ja nopeasti neulottava.


Ohjeessa oli puikkojen koko 2,5, mutta mulla taisi kuitenkin olla kolmosen puikot. Pitäisi muuten hankkia sellainen puikkomitta, sillä itsellä on lukematon määrä puikkoja vailla tietoa, että mitä kokoa ne on. Valitsin kuitenkin ne noin kolmosen puikot, sillä Novitan Nalle -langalle suositus on kolmonen.Lankana käytin Novitan Nalle -lankaa ja valkoinen lanka oli jotain, minkä nimeä en tiedä. Ensin ajattelin mustaa lankaa valkoisen tilalle, mutta kieltämättä minusta nämä näyttävät paremmalle valkoisella langalla. Musta olisi ollut kyllä liian synkkä. En ole varma, että onko tätä enää myynnissä Novitalla, sillä tämä oli jotain korin pohjalta löytynyttä lankaa. Mutta kiva se mielestäni silti on, sillä nämähän käyvät sekä tytölle että pojalle. Kunnon sateenkaarivillasukat :D

Vielä en tiedä, kuka onnekas vauva/taapero nämä sukat saavat. Luulen, että päädyn nämä laittamaan lisäksi siihen Lankavan ja Pelastakaa Lapset -yhteiskeräykseen. Täytyisikin tehdä jokin postaus hyväntekeväisyyskohteista, jonne voi lahjoittaa neulomuksia. Sillä itsellä kesti kauan ennen kuin löysin tämän kohteen. Google on kiva kaveri, mutta sieltä välillä löytää huonosti ajankohtaisia juttuja. Tai sitten mulla oli vaan väärät hakusanat :D


En vaan voi hehkuttaa, kuinka paljon olisi kaikkia kivoja idiksiä kutomisiin, mutta välillä vaan ajanpuute on ongelma. Kun ei sitä kutomistakaan voi ihan kaikkialla tehdä :D Pinterest on kiva kaveri, mutta välillä kyllä todellinen aikasyöppö, kun sinne tuppaa jäämään haaveilemaan liikaa. Saisinkohan vielä yhdet villasukat tehtyä, niin sitten olisi viidet sukat lahjoitettavaksi. Hmmm, mulla on pakkomielle tehdä aina jokin tietty tasaluku. Ihanko ei voisi lahjoittaa neljää paria tai kolmia :D Viime viikonloppuna tuli muuten ostettua pitkästä aikaa Suuri Käsityö -lehti. Sielläkin oli pari juttua, joita huvittaisi kokeilla, mutta katsotaan katsotaan. Nyt lopetan nämä jaarittelut ja aloitan hommat! Kivaa tiistaita kaikille ja kutokaa, se virkistää mieltä :D !
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti