maanantai 27. lokakuuta 2025

Jäätelö, jota et Suomesta saa

 ... paitsi jos teet sen itse. Kesällä Ruotsissa ollessa löysin sieltä Kanelbulle jäätelön, jota oli maistettava. Se oli siis ihan kaupoissa myytävä puikko. Sanoisin, että se oli 4/5, enkä siitä mitään vikaa löytänytkään. Vaikka Suomi on jäätelöiden supervalmistaja ja suomalaiset jäätelöhullua kansaa, niin silti meiltä minusta puuttuu sellaiset erikoisemmat maut kuten esimerkiksi kanelijäätelö tai pullajäätelö (Yksi tämän syksyn uutuuksista on muuten pullajäätelö mutta siitä lisää myöhemmin). Tai sitten jos tulee joku superhyvä jäätelömaku, niin se lopetetaan kuten kävi sille Valion mokkapalajäätelölle. Varsinkin viime aikoina jäätelöuutuudet eivät ole oikein säväyttäneet yhtään. (Onko niitä uutuusjäätelöitä enää edes? Tuntuu että uudistetaan pakkaus -> uusi jäätelö vaikka totuus on, että se jäätelö on ihan sitä samaa :D )

Siitä lähtien, kun keksin itsetehdyt jäätelöt ja jaoin täällä blogissakin jonkin itsetehdyn jäätelöreseptin, niin ollaan tehty silleen sopivasti itsetehtyjä jäätelöitä. Vaikka itsetehdytkään jäätelöt (näillä ainesosilla) eivät ole mitään terveystuotteita, niitä kuitenkin saa tehtyä todella helposti ja väitän, että niissä on muutama, haitallinen ainesosa vähemmän. 

Oma jäätelösuosikki on edelleen kahvijäätelö. Toisena on tuplajäätelö. Mutta kolmantena voisi olla tämä kanelijäätelö tai voit kutsua sitä myös Kanelbulle jäätelöksi. Ellen väärin muista niin ensimmäisen kerran tein tätä ennen viime jouluna mutta sitten tuo kanelikreemi katosi kaupoista, enkä voinut julkaista sitä reseptiä, enkä tainnut ottaa sitä edes talteen silloin. Mutta nyt kanelikreemi on taas kaupoissa ja on muuten sesonkituote eli tätä pitää siis tehdä vain syksyisin. 

Kanelijäätelö

2,5 kermaa (käytä Maitokolmion karrageeniton ja lisäaineeton kerma)

1 purkki kondensoitu maito

1 purkki Valion kanelikreemi

Tämä on aivan älyttömän hyvä kanelijäätelö, menee myös pullajäätelönä ja voittaa muuten Aino Churros jäätelön, jota on sanottu kanelijäätelöksi. Tässä ainesosat ovat paremmat ja vähemmän lisäaineita kuin Ainossa. Eikä ole mitään ylimääräisiä paloja mukana.

Itsetehtyjen jäätelöiden resepti on niinkin helppo kuin että vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kermaan kanelikreemi ja lopuksi kondensoitu maito. Sekoita hyvin ja laita pakastuksen kestävään astiaan ja laita pakastimeen. Anna olla vähintään yön yli mutta ainakin 5 h olisi hyvä olla pakastimessa. 

Tällä reseptillä saat myös sitruunajäätelöä, kun vaihdat kanelikreemin sitruunakreemiin. Kreemejä on myös kinuskikreemi niin voit hyvin kokeilla myös sitä kanelikreemin tilalle. Mutta tadaa näin helppoa on itsetehdyt jäätelöt ja pienen asteen verran parempia kuin kaupan Ainot ym. Nyt ei ollut aikaa kuvailla hienoja jäätelöasetelmia niin mennään rehellisellä kuvalla, joka ei ehkä houkuta kokeilemaan. Mutta maku ratkaisee ja varsinkin jos tykkäät kanelista niin tämä jäätelö on pakko kokeilla!

Ootko maistanut kanelijäätelöä? Jos et, niin kokeile tämä!

Jäätelöistä kirjoneulesukkiin, edellisvuotiset neuleohjekokoelmat ovat vielä tämän viikon alennuksessa:

Löytyypi Lankajengistä ja verkkokaupasta. 6 kirjoneulesukan ohjetta erittäin edullisesti. Mansikkasukat puuttuvat kuvasta mutta kurkkaapa niiden kuva linkkien takaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti