maanantai 2. heinäkuuta 2018

Kirjavinkki: Veitola

En ole ennen kovin paljon tykännyt Veitolasta. En ole sen koommin katsonut Maria Mariaa tai Yökylässä -ohjelmia. Paitsi silloin kun siellä on ollut jotain mulle mielenkiintoisia vieraita eli ehkä kerran kuussa tms. Toisin sanoen, mulla on ollut aika neutraali suhtautuminen Veitolaan. En ole vihannut mutten ole ollut mikään suuri fanikaan. (Onpas outoa kirjoittaa vihata - tulee mieleen jotkut teinivuodet kun vihattiin ja rakastettiin kilpaa :D )


Usealta eri tahoilta olin lukenut tai kuullut, että suosittelivat Veitolan kirjaa. Kun niitä suosituksia tuli kaikkialta, niin vilkaisin Bookbeatissa, että mikä ihmeen Veitolan kirja. Takakannessa oli mainittu Sex and the city - tällöin kirjan on oltava hyvä :D Päätin ottaa kirjan lukulistalle. Tai oikeastaan kuuntelulistalle. Välillä ei jaksa kuunnella romaaneja vaan on kiva kuunnella jotain asiapitoista tms kirjaa. En yleensä ole kovin suuri elämäkertakirjojen fani, mutta tälle ajattelin antaa mahdollisuuden.

Ja voi jestas kuinka hyvä ja samaistuttava kirja tämä on ollut! Ei tätä turhaan ole kehuttu. Kaiken kyllä kruunaa se, että Veitola itse lukee sen kirjan. Jos äänenä olisi jokin muu, en usko, että olisi ollut näin hyvä. Se ääni tekee vaan niin paljon näihin äänikirjoihin. Kirjassa on Marian kirjoittamia kolumneja sekä muuta tekstiä. Koska mulle nämä kaikki kolumnit ja muutenkin Marian elämäkerta on ihan uutta, niin tätä kyllä kuuntelee niin innolla joka kerta.


Erityisen samaistuttava kohta oli äitiys -luku. Pystyin samaistumaan moneen Marian kertomaan kohtaan mm. ajatuksia yhdestä lapsesta ja vauva-aikaan. Siis ne olivat kuin suoraan mun suusta. Vielä en ole läheskään kirjan lopussa (oli vaan nyt pakko jo kirjoittaa näitä ajatuksia ylös!) mutta todellakin kuuntelen kirjan loppuun. Kirja ei myöskään ole minusta liian pitkä. Nämä kuuden - seitsemän tunnin kuuntelukirjat ovat (itselleni) juuri sopivia.


Mulle Veitolan kolumnit olivat kaikki uusia; en ole lukenut niitä missään lehdissä. Varmaan siksi jokainen aihe oli itselleni uusi ja kuuntelin kaikki ihan mielelläni. Joillekin, jotka ovat ne lukeneet, voi kirja olla näinollen aika tuttuakin. En voi olla edelleenkään hehkumatta äänikirjoja; mä tuskin olisin lukenut tätä kirjaa, mutta kun kuunteleminen on kerran näin helppoa, niin tämä(kin) kirja tuli hetkessä kuunneltua. Välillä on kiva kuunnella musiikkia, mutta välillä on myös kiva ajautua kirjojen maailmaan. Tämä kirja on myös saanut itseni yhä useammin ajattelemaan ns. elämäkertakirjoihin tutustumista. Mietin jo melkeinpä seuraavaa, että minkäs sitä kuuntelisi :D


Suosittelen ja annan arvosanaksi 8½ / 9.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti