tiistai 10. heinäkuuta 2018

Virkattu rahi

Tässähän pääsee hyvin vauhtiin näiden keskeneräisten tai uusien töiden kanssa. Sain myös valmiiksi tällaisen jämälankatyön, joka oikeastaan piti olla eri kuin mitä lopputulos on :D


Olen aina ihaillut niitä kauniita virkattuja koreja, mitä näkyy Instassa,blogeissa ja missä nyt milloinkin. Lisäksi ohje on ollut helppo, mutten koskaan ole saanut aikaiseksi tehtyä sellaista. No, juhannuksena sitten otin jämälangat mukaan ja ajattelin että virkkaan korin. Pieniä epäilyksiä tietenkin oli, että esim. miten villalanka tms pysyy korin seinänä yms. Kuitenkin yltiöoptimistina päätin että kori tulee. Kunnes sitten luovutin ettei tästä koria tule ja että teen jotain muuta. Tässä sitten lopputulos:


Olin nähnyt jossain virkatun rahin ja koska malli on aika samanlainen korin kanssa, niin päätin sitten tehdäkin rahin jämälangoista. Kaikkiaan ideana oli siis vain päästä jämistä langoista eroon ja siksi en kiinnittänyt sen koommin huomiota lankavalintoihin. Virkkasin tämän paksulla koukulla (olikohan joku 8 tai 9?) ja lankoja oli yhteensä neljä kerralla. Langat tosin vaihtuivat, sillä no, jämälangat :D Tämä on mielestäni oiva tapa päästä jämälangoista eroon, sillä aika paljon tuohon meni lankaa ja vähän väliä sai olla etsimässä jämälankavarastoja. Ideana oli kyllä, että vähintään yksi tai kaksi olisi aina puuvillalankaa mutta koska lankoja meni todella paljon, niin se ei toteutunut kyllä ihan täysin. Tätä oli kyllä helppo ja kiva virkata, sillä ohje on todellakin helppo.

Korin ohjeen löydät täältä: lankava.fi . Korkeutta vähän mallailin ja päädyin suhteellisen matalaan, sillä a) langat uhkasi loppua b) yksivuotiaan taaperon mielestä toi on kiva peuhurahi :D Yksivuotiaasta puheenollen, ajattelin ensisijaisesti tämän tehdä lastenhuoneeseen, sillä mikä parempi tuollainen pehmeä tyyny olla siellä jossa voi oleskella. Värit nyt eivät ihan ole poikamaisia värejä, mutta väliäkös tuolla. Kun korkeus oli sopiva, niin päättelin pylvään siihen ja aloin virkata "kantta" tai "hattua" tai päällisosaa, ihan miksi sitä haluaa kutsua. Nyt kun katsoo niin päällisosa on ehkä hieman epäsopiva ja hitusen pienempi olisi ollut parempi. Mutta menee se noinkin.


Rahin täyte olikin sitten hieman ongelmallinen. Tai ainakin se vaati vähän enemmän pohtimista. Vanusta ajattelin, että se on liian pehmeää. Pienet pallot (vai mitä ne rahin täytteet oikein on? :D ) oli liian suuri riski taaperoperheeseen. Jäljelle jäi oikeastaan vaahtomuovi yms. Menimme sitten Jyskiin, josta oikeastaan puolivahingossa lähti mukaan vaahtomuovisäkki jossa jämäpaloja. Hintaa muistaakseni sillä oli joku 10 euroa. Oikeaoppisestihan olisi varmaan kannattanut mitata laittaa vaahtomuovista rengas sivuille ja sisus jotain muuta. Mutta koska tässä nyt mennään fiilispohjalla kaiken suhteen, niin sisältö on pieniä vaahtomuovipalasia ja se on kyllä minusta ihan hyvä. Joustaa tarvittaessa ja muokkaantuukin matkan varrella. Vielä rahi kaipaisi pientä muokkausta, mutta eiköhän se mittoihinsa muokkaannu kun se taapero sen kanssa vähän möyhii :D

Kaiken kaikkiaan olen kyllä suhteellisen tyytyväinen rahiin. Parasta on että se on omatekemä eikä missään tule vastaan samanlaista. Toiseksi paras on se, että ne jämälangat kului tuohon todella hyvin. Mitään sisustussilmää en omista, mutta näen kyllä tuon rahin jossain mökkinurkassa <3.

Nyt on varmaan pakko kyllä siivota kaappeja edelleen ja tehdä kori tai kaksi. Tiesittekö muuten, että matonkudetta saa myös vanhoista t-paidoista? Tästä kierrätys kunniaan, t-paidat kudeiksi ja koriin! Josko tällä kertaa siitä sitten tulisi se kori enkä päätä muuttaa suunnitelmaa matkallaEi kommentteja:

Lähetä kommentti