torstai 9. elokuuta 2018

Helpot juustokaurakeksit

Käsityöblogissa tai leivontablogissa on se huono puoli, ettei sitä pääse kauheen usein päivittämään. Kun työt eivät vaan valmistu niin kovin usein tai tietenkin riippuu siitä, että kuinka paljon on aikaa neuloa tai virkata. Tälleen lapsiperhearjessa ja kokopäivätöiden lisäksi sitä aikaa ei vain kyllä ole niin paljon kuin haluaisi neuloa tai virkata. Onhan tässä valmistunut muutama sellainen ex tempore nopea työ, mutta niistä en edes ottanut kuvia niin ei ole tullut tänne materiaaliakaan. Tein nimittäin kummitytölle pesukarhukaulahuivin ja avioliittopakkaukseen valkoiset sukat. Tuon pesukarhuhuivin meinasin kyllä tehdä vielä omalle lapselle sekä kummitytön siskolle. Täytyy sitten kuvata nekin tänne.

Mutta nyt ajattelin kertoa teille todella helposta ja nopeatekoisista juustokaurakekseistä. Ohje on alunperin täältä: Valion sivuilta.  . Pienenä muutoksena reseptiin, että leikkasin polarjuustoviipaleet pieniksi joten en käyttänyt ohjeessa mainittua juustoa. Sekä meiltä ei löytynyt seesaminsiemeneitä, niin ne jäivät pois kokonaan. Ja jihuu, nyt muistin jopa ottaa muutaman kuvankin leivonnan tohinassa.

Taikina oli minusta jotenkin jokseenkin vaikea käsitellä. Sitä juustomurua oli nimittäin ympäriinsä :D Silloin mietin, että miten nämä pysyvät koossa uunissa, mutta hyvin pysyivät. Sen todistaa alla oleva kuva :D


Tein nämä keksit nopeus ja lapsiystävällisyys mielessä. Koska meiltä puuttuu usein hyvät iltapalaideat, niin nämä ovat kyllä näihin kriteereihin oikein sopivat. Lapsiystävällisyydestä nyt en tiedä tosin, koska juustossa on suolaa ja rasvaa, mutta koska ei se lapsi näitä montaa syönyt, ehkä puolikkaan niin en usko, että siitä tuli liikaa suolaa ja rasvaa. Aikuisten kesken tähän olisi hyvin sopinut viini ja muut juusto ja näidenkin kanssa sopisi jokin hillo tms. Koska oli kuitenkin arki-ilta kyseessä, niin viini jäi meiltä ainakin pois :DParhaimpia ovat kyllä tuoreina. Ja niitä ei tainnut muistaakseni jäädäkään kuin muutama jäljelle. Ohjeessa oli mainittu että 22  kpl, niin paljon en kyllä itse näitä saanut. Mutta ehkä tekemällä pienempiä keksejä niin niitä tulisi sitten enemmän. Me tykättiin näistä just tän kokoisina.

Nyt on meneillään kyllä aika monta käsityöprojektia. Jospa vaan sais sen ajan niihin jostain, niin ne joskus tulisivat myös valmiiksi. Vielä enemmän on varmaan ideoita päässä :D Oon vaan niin liekeissä näiden neulomisten ja virkkausten kanssa että oikein janoaa aina uusia ideoita. Nyt ei ole enää niin hellekelitkään, niin on helpompi esim. neuloa ulkona. Ainakin virkattua kassia ja helppoja tossuja olisi luvassa toivottavasti piakkoin täälläkin. Eli toivottavasti kuullaan taas pian! <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti