perjantai 10. elokuuta 2018

Lapsillekin sopiva helppo banaanileipä

Mulla on ollut viime aikoina koko ajan kamala leipomiskuume. Tykkään leipoa ihan hirveästi, mutta sanotaanko nyt näin, että taaperoarjessa ei se leipominen ole ihan helppoa tai heti mielessä. Vielä kun tuollainen puolitoistavuotias ei kovin paljon auta siinä leipomisessa. Mutta ehdottomasti myöhemmin haluan kyllä alkaa leipoa lapsen kanssa. Ei siihen varmaan enää mene kuin vuosi tai reilu.

Olen sinänsä aika rutiininomainen ja tykkään niistä vanhoista tutuista resepteistä. Vaikka ei sillä, uusiakin reseptejä on aina niin kiva kokeilla. Se vaan vaatii vähän enemmän aikaa ja tutustumista niihin. Seuraavaa reseptiä on pitänyt kokeilla jo aiemmin, mutta nyt vasta sain sen aikaiseksi. Nimittäin banaanileipä. Ajatus on ehkä vähän puistattava, nimittäin en ole mikään makean ja suolaisen ystävä yhdessä. Nyt vaan tuli tunne, että tämä on tehtävä. Tein vielä siitä sellaisen, jota puolitoistavuotiaskin voi syödä eli lähinnä siis sokeri pois tai minimiin. Alkuperäinen resepti on täältä: Alexan blogista. Muokkasin tosiaan sitä niin että jätin sokerin pois ja laitoin pikkasen kookoshiutaleita ja kanelia. Ja tuli muuten todella hyvää!


Siinä se nyt komeilee kokonaisuudessaan! Ihan ehdottomasti täytyy kyllä kokeilla Alexan terveellisempi versiokin tästä banaanileivästä. Ja tämä maistui muuten puolitoistavuotiaallekin todella hyvin eli tästä vinkki kyllä kaikille lapsiperheille. Leipä valmistuu myös nopeasti, varsinkin kun vaikka valmistelee ainekset aiemmin.


Pitäisi kyllä kokeilla näitä uusia reseptejä enemmänkin, mutta tämä oli hyvä alku. Luulenpa, että tää leipä jää ihan vakkarireseptiksi meille.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti