perjantai 14. syyskuuta 2018

Maailman helpoin omenapiirakka

Siinä missä neulominen ja virkkaaminen on itselle terapiaa, niin on myös leipominen. Ja koska en ole viime aikoina ehtinyt leipomaan, niin on tuntunut erityisen raskaalta kaikki normaali arki. Päätin sitten tehdä asiaan muutoksen ja leipoa ihan mun ikuisen suosikkireseptin. Tämä resepti on siis yläasteen kotitalouden kirjasta ja tätä on leivottu ihan näille päiville asti vähintäänkin joka syksy ja vielä useampaan kertaan. Tosin tälle vuodelle tämä oli ihan eka omenapiirakka. Yritän muistella reseptiä ulkomuistista, sillä kirja ei nyt ole samassa paikkaa jossa itse olen.


Ainekset:

75 g sulatettua voita
1 kananmuna
1 purkki kermaviiliä
3 dl vehnäjauhoja
0,5 tl ruokasoodaa
0,5 tl leivinjauhetta
1,5 dl sokeria
Omenoita

Päälle: kanelia ja sokeria



Ensin sulatin kattilassa voin määrän ja annoin sen jäähtyä samalla kun tein muut asiat piirakasta. Pieniä kotimaisia omenoita taisin kuoria ja pilkkoa reilu 10 ja niitä jäi, joten arvioisin että 6-8 omenaa riittäisi. Jauhot (sis.leivinjauhe ja sooda)  ja sokeri sekoitetaan, sekaan lisätään kermaviili, sitten kananmuna ja lopuksi rasva. Sekoitetaan tasaiseksi taikinaksi. Sen jälkeen levitä taikina vuokaan ja laita omenalohkot päälle. Lopuksi vielä kanelia ja sokeria päälle ja uuniin 200 astetta ja 25 - 30 minuuttia.



Siinä koko komeus menossa uuniin. Kermaviilin voi muuten korvata piimällä ja muistaakseni piimää oli 1 dl tms. Itse en ole koskaan korvannut sitä.




Ja siinä omenapiirakka valmiina! Valitettavasti työvaiheista en älynnyt ottaa kuvia, ja nämäkin on otettu kun piirakka on uunissa. Tämän voisi hyvin nauttia vaniljakastikkeen kera, itsehän unohdin ostaa sen kaupasta joten tuli nautittua ilman sitä ja meni kyllä hyvin niinkin. Nam nam  ja eikun leipomaan.

Ps: Pieniä käsityöaskelia on otettu ja toivossa on hyvä elää että vihdoinkin saisin tänne myös jossain vaiheessa jotain kuulumisia käsityörintamalta. Ah, syksy on niin neulomisen ihanaa aikaa! <3



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti