keskiviikko 21. marraskuuta 2018

Hurahdin virkattuihin koreihin + viisi kivaa joululahjaideaa

Tämä on varmaan jo niin vanha juttu kaikille virkkaajille, mutta itse pääsin vasta nyt näiden korien makuun. Luin nimittäin joskus Iineksen blogista virkatuista koreista, mutta en silloin edes suunnitellut niiden tekemistä. Kunnes sitten viime viikolla hurahdin niihin. No, parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Viime viikolla tuli juuri sopivasti Novitan verkkokaupasta tilatut langat niin mikäs sen parempi ottaa heti ne työn alle. En muuten edes tiennyt, että Novitalla on tuolla verkkokaupassa myös ale-osio. Novitan verkkokauppa siis: täällä. Enkä ole muistaakseni sieltä edes tilannut mitään koskaan, mutta täytyy sanoa, että kaikki toimi oikein moitteetta. Tilaus tuli noin viikossa tai vähän alle. Kummatkin paketit saapuivat samana päivänä, vaikka tilasin ne peräkkäisinä :D Toisesta tosin vastaanottoilmoitus tuli viiveellä, mutta onneksi olin katsonut seurantakoodia, niin sain ne samalla kertaa. Ai, miten niin malttamaton pakettin suhteen :D


Tämän korin nyt täytin vain malliksi omenoilla, tarkoitus ei ole siis käyttää sitä omenoiden säilytykseen mutta miksi ei sopisi siihenkin :D Tein korit tällä Lankavan ohjeella. Sillä erotuksella tosin että käytin Novitan Eco Tubea ja jätin kahvat pois. Kerroksia virkkasin 7-8, mutta muuten menin ohjeen mukaan. Ja koukkuna oli 8 muistaakseni. Yllätyin, että kuinka jämäkät korit näistä tuli.


Toinen havainnollistava kuva on lankakeristä. Mitä sitä muuta nyt tällainen käsityöbloggaaja kuvaisi kuin lankoja. Kuvassa on 4 lankakerää korissa. Korit siis soveltuvat oikein hyvin myös lankakerien säilytykseen. Jos siis lankavarasto on suhteellisen pieni. :D Pääsin sen verran virkkauksen makuun, että tein näitä jo neljä. Eli näitä kyllä virkkaa todella nopeasti, yhteen menisi varmaan tunti, jos putkeen virkkaisi. Enemmänkin on suunnitteilla, sillä ajattelin virkata myös itselle tällaisen yöpöydän rasvapurkeille ja lapsen leluille ja ja ja... Se on kiva että näille kyllä keksisi vaikka mitä käyttötarkoitusta. Sain vissiinkin viimeiset EcoTubet tuolta Novitan sivuilta, sillä nyt se näyttää tämän joulunpunaisen värin osalta loppuunmyytyä. Tässä muuten oiva vinkki joululahjoihin; kori ja täytä se vastaanottajalle sopivilla asioilla. Hyviä ideoita voisi ainakin olla:

* No tietenkin herkut! Joulukahvia, jouluteetä, pipareita ja suklaata. You name it!
* Lankaystävälle vaikka muutama kerä lankaa joululahjaksi.
* Lapselle jokin sopiva lelu tms
* Kosmetiikkaystävälle pieniä kosmetiikkapurkkeja
* Käsitöitä arvostavalle laita sisään esim. villasukat, lapaset, kaulahuivi.

Ei siis sillä, etteikö kori itsessään jo olisi mukava lahja, mutta voihan sitä täydentää edellä mainituilla asioilla niin saa sekä itsetehtyä että käyttötavaraa lahjaksi. Itse ajattelin hyödyntää näitä vinkkejä myös, ja yhdestä teen ainakin herkkukorin.


Hieman erilaisia näistä tuli, vaikka tein samalla ohjeella kaikki. Liekö sitten käsiala muuttui myös matkalla ja ensimmäiseen tein seitsemän riviä ja loppuihin kahdeksan. Ai vitsit, miten kivaa virkkauskin oli vaihteeksi. Musta on nää helpot ja nopeat työt niin ihania, kun näkee valmista niin pian ja onpahan jo muutama joululahjakin tehtynä. Ehtii hyvin jouluksi vielä virkkaamaan muutaman korin! Ajattelin myös virkata seuraavaan koriin kahvat ja katsoa että millainen siitä tulee. Koria tuskin tulee kannettua mutta saahan sitä pienellä yksityiskohdalla vähän erilaisuutta näihin.
Kuullaan taas pian jonkin esittelyn tms muodossa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti