keskiviikko 14. marraskuuta 2018

One more time.... #junasukat

Mistä tietää, että on koukuttunut neulomiseen?

No siitä, että se pirun neulominen on mielessä aamusta iltaan ja koko ajan tekisi mieli neuloa. :D Tätä vissiin kutsutaan neuloosiksi. Syksy ja neulominen nyt vaan kuuluu yhteen ja itsehän olen taas neulonut junasukat. Olen vissiin vähän myöhäisherännäinen, kun nyt vasta koukutuin näihin. En yleensä tykkää edes neuloa villasukkia, mutta nyt nämä ovat jo toiset ehkä reilun viikon sisään. Se sukkien kutominen lapsille on vaan niin kivaa puuhaa. Ja varsinkin kun ajattelin laittaa nämäkin siihen Lankavan ja Pelastakaa Lapsen -keräykseen. Tulee niin hyvä mieli, kun saa lämmitettyä jonkin ihanan lapsen pienet varpaat.

Hyvä mieli tuli muuten tästäkin uutisesta, jossa siis kerrottiin, että Sauli ja Jenni luovuttivat Aaro-pojalle neulotut sukat Porin synnytyssairaalalle. Ihanaa, että kansalaiset neuloivat Aarolle noin paljon sukkia, mutta totuushan se on, ettei pieni lapsi tarvitse noin paljon sukkia. Ja hyvä kohde on minusta aina synnytyssairaalat, jossa sukat pääsevät varmasti lämmittämään vielä monia pieniä jalkoja.Tässä vielä kuva näistä viimeisimmistä junasukista. Ohjehan löytyy siis täältä: Taito-Ep:n sivuilta. Näistä on kyllä näkynyt erilaisia muunnoksiakin, ja mieleen tuli että seuraavaksi voisin tehdä vähän lyhyemmät varret näihin. Näiden pitkien varsien idea on siis se, että ne pysyy vauvan / taaperon jaloissa paremmin. Itse käytin taas Novitan Nalle -lankaa ja puikkoina olivat kolmosen puikot. En tiedä tarkasti, koska ei ole edelleenkään sitä puikkomittaa. Mutta ihan kivan pehmeät tuli ja eivät varmasti kiristä. Koukutuin myös tuohon ideaan tehdä kantapää ja kärki eri väreillä niin pitihän se niin tehdä näihinkin sukkiin. Kirjava lanka myös taitaa olla Novitan Nallea.
Käsitöiden yksi hyvä puoli on se, että näkee kun omat työt tulevat valmiiksi. Mutta miten sitä aina tuleekin hieman tyhjä olo myös valmistuvista töistä? :D Se on se aloittamisen vaikeus, kun pitäisi taas keksiä että mitä seuraavaksi? Ei ole mitään ideaa nyt. Mutta pakko varmaan alkaa viimeistellä joululahjat. Toivottavasti se Novitan paketti tulisi vaan pian :D Kyllä, luitte oikein; sorruin tilaamaan lankoja taas. Tai enhän ole edes koskaan tilannut Novitan verkkokaupasta lankoja, mutta koska lankakaupoille ei oikein nykymaailmassa ehdi, niin kätevää on tilata langat kotiin :D Lankoja pitäisi päästä kyllä hypistelemään, mutta eiköhän nuo ihan hyviä ovat vaikken hypistellytkään. Nyt kun mietin, niin en edes muista milloin viimeksi olen ostanut lankoja. Lankavarastoni on kyllä aika suuri, eikä siihen ole ollut tarvetta. Nämäkin sukat ovat muuten ns. jämälangoista. Ja vielä niitäkin muuten jäi. Jämälangoista tulikin mieleen, että löysin Facebookista Jämälankaideat -ryhmän, niin siellä on mahtavia ideoita, mitä kaikkea saa aikaan jämälangoista. Täytyisikin tutkia sieltä lisää ideoita, sillä mikään ei ole parempaa kuin saa jämälankoja loppuun. Palaillaan taas, toivottavasti pian, kun saan jotain mahtavia ideoita toteutukseen ja sitä kautta valmistukseen :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti