maanantai 26. marraskuuta 2018

Maailman helpoin pizzataikina

Taidan kyllä inhota näitä maailman paras tms -otsikoita, mutta sorruin nyt itsekin siihen :D Perustelen sitä kuitenkin sillä, että olen maailman surkein pizzantekijä ja tämä ohje on oikeasti todella helppo myös sellaiselle, joka ei osaa tehdä pizzataikinaa. Mulle pizzataikina on aina ollut jotenkin vaikea tehdä. Milloin siitä tulee liian paksu, milloin liian ohut, milloin taikina ei nouse... ja mitä vielä ja sitten se vaan eskaloitui siihen, etten tehnyt pizzaa koskaan. Niin hyvää kun pizza onkin, mutta taikinanteko oli mun mielestä ihan kamalaa. Kunnes löysin tämän todella helpon ohjeen. Mistäs muualtakaan kuin Pinterestistä :D Monien mielestä tämä ei varmaan ole edes pizzataikina, ja onhan se nimessäkin jauhelihapiirakka -nimellä. Mutta modifion tätä sen verran että meille tämä menee pizzana! :D Alkuperäinen ohje siis löytyy täältä: mustikkasuuleipoo -blogista.


Suosittelen varaamaan tilaa pellille paljon, jotta näistä saa isompia ja käsillä vielä isonnettua taikinaa. En muista tarkasti, kuinka monta palluraista itsellä oli pellillä, mutta varmaan joku 7 on hyvä. Alkuperäisessä taidetaan puhua yhdeksästä, mutta itse jättäisin seitsemään. Näin niitä sitten saa käsillä vielä ohuemmaksi ja pizzoista tulee suurempia ja pohjasta ei niin paksu. Meille tämä menee kyllä ehdottomasti arkiruokalistaan. Onhan taikinan teossa aina vähän enemmän, mutta sen verran helppo tämä kuitenkin oli, että suosittelen muillekin! Pizzoissa on muuten sekin hyvä puoli, että täytteet saa valita itse oman maun mukaan ja tähän päälle voi heittää mitä mieli tekee :D Meillä oli nyt tällä kertaa yksinkertaisemmasta päästä ja jauhelihaa ja herkkusieniä. Unohtamatta tietenkään juustoraastetta ja tomaattikastiketta. Vielä jämäruokavinkkibonuksena, laitoin muutamaan kebabsuikaleita, jotka olivat jääneet jääkaappiin pyörimään. Eli näihin voi myös hyödyntää jämäruokia.
Ja nämä muuten sopii aika täydellisesti myös kahvin kanssa ja pieneksi iltapalaksi / suolaisen nälkään. Sopivan pieniä, mutta niin ihanan täyttäviä. Ja sormiruokailijoillekin maistuu, tekee vaan taikinan sopivaksi alle 1-vuotiaalle ja täytteet valitsee ns. lapsille sopiviksi. Mä oon kyllä ihan koukussa näihin. Lisäbonuksena vinkki; jos jää ylimääräisiä, niin pistää pakkaseen. Sopivat myös oikein hyvin pakastettaviksi! Mukavaa viikon alkua ja tästä vinkki vaikka tulevaan pizzaperjantaihin ;) Jospa tällä viikolla saataisiin vielä jotain käsityöjuttuakin tänne! Katsotaan!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti