perjantai 29. maaliskuuta 2019

Maaliskuun luetut kirjat

Sophie Kinsella: Finding Audrey

Aloitin tämän kirjan, sillä halusin taas pitkästä aikaa kuunnella englanniksi ja parantaa näin ollen kielitaitoani tai oikeastaan ylläpitää sitä. Olen ennenkin sanonut, että tykkään Kinsellan kirjoista ja siksi tämäkin päätyi lukulistalleni. Kinsellat ovat helppoa, kevyttä, ja kaikin puolin viihdyttävää lukemista. Mutta nyt on pakko heti alkuun todeta, että en tiedä, olinko se minä, oliko se tämä kirja vai mikä, mutta tässä meni kyllä juoni hieman ohi enkä oikeastaan pitänyt tästä. Moneen kertaan piti tarkistaa, että hei, onhan tää Kinsella. Voi olla, että suurin syy on minussa, sillä tässä kuussa kuuntelin montaa kirjaa yhtä aikaa ja se jotenkin sekoittaa pienesti pakkaa. Voi olla että myös muilla tämän kuun tapahtuneilla asioilla on vaikutusta tähänkin. Mutta kyllä tämä siis asiansa ajoi eli sen kielitaidon ylläpitämisen, mutta ei tuonut juurikaan muuta. Mulla meni monesti juonestakin hieman ohi ja piti oikein miettiä, että mitä tässä tapahtui. Voi olla, että tässä oli juoni hieman erilainen kuin esim. shopaholic -kirjoissa ja sitä kautta en oikein päässyt kirjaan sisälle. Mutta en tätäkään kadu että aloin kuunnella tätä, sillä kyllä tämä varmaan ylläpiti kielitaitoani jonkin verran eikä mikään kirja koskaan mene hukkaan. Ehkä tästä opin, että kirjan kuunteleminen vaatii oikeasti keskittymistä. On turha aloittaa kirjaa, jos ajatukset ovat muualla. On turha myös kuunnella, jos haluatkin kuunnella musiikkia, niin kuuntele silloin musiikkia. Annan kuitenkin kirjalle arvosanan 2/5.


Anni Erkko: Uraäidin selviytysmisopas


Jos edellinen kirja ei oikein iskenyt tällä hetkellä itselleni, niin tämä kirja iski sitten sitäkin enemmän. Jo kirjan ensisanoista lähtien tiesin, että haluan kuunnella tämän kirjan heti loppuun! Mikä kirjoista tekee sitten itselleni hyvän tai parhaan? Äänikirjoissa toki se ääni vaikuttaa myös kuunteluelämykseen, ja heti alkuun sanon että tämän kirjan lukijan ääni sopi kuin nenä päähän. Mutta ei se tietenkään tehnyt tästä täydellistä. Se on suurimmaksi osaksi varmaan se samanhenkisyys, se, mihin voi samaistua. Tässä se kohtasi heti kirjan alussa ja en melkeinpä malttanut odottaa, että pääsisin kuulemaan kirjaa lisää. Ja välillä sitä kirjaa oli kuunnelta työtehtävien lomassakin ;) Kirja oli myös sopivan lyhyt itselleni; reilut 6 h. Tykkään tällä hetkellä sopivan lyhyistä ja ytimekkäistä kirjoista. Koska aika on rajattua, niin lyhyistä kirjoista saan enemmän  ja pystyn kuuntelemaan enemmän kirjoja ja samaistua useimpiin tarinoihin. Kirjassa on haastateltu todellisia arjen supersankareita, nimittäin useampilapsisen perheiden äitejä ja kirjasta saa kyllä todellisia kultakimpalevinkkejä lähes kaikkeen. Myös muita alan asiantuntijoita on haastateltu kirjaa varten. Vaikka ei tietenkään itse voi samaistua ihan jokaisen perheen arkeen, mutta niistä saa todella hyviä vinkkejä ja niitä voi sitten miettiä, kuinka soveltaa omaan arkeen. Kaikki perheet ovat erilaisia ja kaikille ei käy samat vinkit mutta itselle ainakin kirjassa tuli todella hyviä arjen vinkkejä. Kirjalla on ehkä hieman hassu nimi, mutta voin sanoa, vaikket nyt ole mikään ura-äiti / toimitusjohtaja tms niin saa sieltä hyviä vinkkejä ihan muutkin. Isätkin jopa! Eli ei tarvitse olla mikään megaison konsernin toimitusjohtaja, vaan riittää että olet juuri sinä, teetpä sitten ihan mitä tahansa työksesi, niin vinkkejä voit soveltaa omaan arkeen! Itselle ainakin tuli heti tunne, että jos nelilapsisen perheen äiti selviää niin miksen minäkin?! :D Kirjassa oli vielä lopussa annettu lisää lukuvinkkejä ja itsellä ainakin Aki Hintsan voittamisen anatomia on ollut jo pitkään lukulistalla! Annan siis kirjalle arvosanan 5/5.


Jostain syystä sain myös maaliskuussa luetuksi vain nämä kaksi kirjaa. Aloitin kyllä useampia, mutta ehkä se johtuu siitä, että monet kirjat, jotka aloitin, niin olikin aika pitkiä. En vain saa luetuksi kovin nopeasti yli kahdeksan tunnin kirjaa ja siksi varmaan tykkäänkin tällaisista lyhyistä kuuden tunnin kestoisista kirjoista. Palataan taas luettuihin kirjoihin huhtikuun lopussa, jännä nähä mitä on siihen mennessä saanut aikaiseksi!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti