perjantai 18. lokakuuta 2024

Neulo vauvan peitto uudella tavalla!

Tällä viikolla on ollut blogissa vähän vauvamaisia juttuja ja vielä yksi sellainen.

Tämän idean bongasin Neulomuksia sydämestä FB-ryhmästä. En tiedä, onko tämä uusi tapa muille, mutta itselle se oli. Edelleen löytyi sellaisia vanhempia merinolankoja, joista ei oikein voi neuloa sukkia eikä suunnitella neuleita, niin ne on hyvä neuloa vauvan peitoksi. Projekti, joka ei lopu ihan heti kesken. Taisin myös purkaa jotain huivin alkua (tuo keltainen lanka) ja siitähän sitten tuli lisää sitä lankaa neulottavaksi. 

Helppo ohje:

Luo esimerkiksi 5 silmukkaa tai muu itsellesi sopiva määrä. Lisäykset tapahtuu aina joka toinen kerros esimerkiksi aina oikean puolen kerroksella ja molemmissa reunoissa. Sitten vain neulotaan aina oikein ja muistetaan lisätä joka toinen kerros molemmissa reunoissa. Neulotaan niin pitkälle, kun lankaa riittää tai peiton leveys on muu sopiva leveys. Itse neuloin siihen asti, kun ensimmäinen lanka (väri) loppui. Sen jälkeen kavennetaan molemmissa reunoissa joka toinen kerros ja jatketaan aina oikean neulomista. Raidoitin neljän kerroksen välein.

Voiko olla helpompaa tapaa neuloa pieni peitto, joka soveltuu esimerkiksi vauvan peitoksi? Tämä varmaan kävisi myös niihin polvipeitoiksi, joita aina välillä kerätään keräyksissä ja ohjeen peräänkin kysellään.

Kuvassa näkyvien sukkien ohjeet löytyy mm. Ravelrystä.

Tämän peiton koko on noin 60 cm x 60 cm eli sopii hyvin vastasyntyneen vauvan peitoksi. Peiton kokoa saa tehtyä isommaksi, kunhan vain neuloo enemmän lisäyksiä. En laskenut silmukoita, kuinka paljon oli keskikohdassa, kun aloin kaventaa. Neuloin 3,5 mm puikoilla ja lankana oli Adlibriksen jo poistunut merinolanka. Peitto painaa 195 g. Näitähän voi neuloa myös yksivärisenä, kaksivärisenä tai raidallisena näin. Kaksivärisenäkin tulisi kiva, kun valitsisi yhden värin puoliväliin ja toisen värin puolivälistä loppuun. 

Tein reunoihin icordit ja se vähän ehkä veti peiton reunoja kasaan neulomisen aikana. Mutta todella hyvin peitto myös suoristui kastelussa. Kastelin peiton aika hyvin ja pingotin, niin reunat suoristui. Jos peiton neuloo esimerkiksi sileällä neuleella, niin reunoihin voi tehdä aina oikein reunukset.

Oletko sinä neulonut peittoa tällä tavalla?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti