tiistai 18. joulukuuta 2018

Vinkki viime hetken joululahjoihin

Oon kaivannut kirjoittamista taas vaihteeksi ja muutenkin tuntuu että nämä joulukuun viimeiset viikot ovat aina ihan superkiireisiä (sama virsi kaikkialla :D ). Kaiken kiireen vastapainona mun on pakko virkata ja neuloa; käsitöistä on tullut sellainen oma pikku pakopaikka. Siksi varmaan tänä syksynä olen neulonut ja virkannut enemmän kuin koskaan. Sen lisäksi siis että rakastan käsitöitä, niin rakastan myös kirjoittamista.

Jostain toisesta blogista tai instasta bongasin aivan superihanan ja hauskan kissapatalapun. Nää on just näitä hetkiä, kun miljoona muuta hommaa on tekemättä ja mitä sä teet? No aloitat tietenkin tekemään sitä, minkä ohjeen just bongasit :D Onneksi on lankavarastoa ja langoista löytyi puuvillalankaa. Jostain syystä halusin tähän puuvillalankaa vaikka ohjeessa oli seiskaveikkaa. Alkuperäinen ohje on siis Kissakas.fi -sivuilta ja tämä ohje sopii muuten vaikka jämälankoihin. Kunhan siis lankaa löytyy noin yksi kerä.

Itse tein aika lailla tasan tuon yllämainitun ohjeen mukaan; pienellä muokkaustwistillä toki ;) Lankana käytin Adlibrikseltä tilattua puuvillalankaa ja sitä meni alle yksi kerä. Ihan tarkkaa määrää mulla ei kyllä ole, sillä sitä lankaa jäi edelleen. Koukku oli noin nelosen ja hännän sijasta tein silmukan, jolla patalapun voi laittaa roikkumaan.


Se on muuten totta, että silmillä yms saa ilmeen ihan erilaiseksi. Eli näitä voi virkata vaikka kuinka erilaisia tahansa. Tähän mennessä olen tehnyt vasta kaksi ja kolmas on menossa. Voi, että kun olisin keksinyt tämän ennen joulukorttien lähetyspäivää. Sillä tämä menisi joulukortin mukana kirjeenäkin ilahduttamaan vaikka yksinäistä vanhusta tai muuten vain yksinäistä. Ja patalappuja tarvitsee aina! Eli nyt jos vielä puuttuu pieni joululahja jollekin niin tämän virkkaat päivässä. Ja kissaystäville tämähän on ihan ehdoton must virkattava! 

Kuullaan taas piakkoin, nyt täytyy mennä vielä viimeistelemään lahjojen paketointia. Yritän päästä vielä esittelemään jonkin toisen joululahjan tai muun valmistuneen työn tässä ennen joulua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti