maanantai 3. joulukuuta 2018

Helppo ja nopea ohje lapsen kauluriin

Koska on ihan liian yliarvostettua alkaa tehdä keskeneräiset työt loppuun ja koska on aina niin kiva aloittaa uusi työ ;) niin tein tässä parissa päivässä tai oikeastaan illassa lapsen kaulurin. Lapsemme käyttää nyt mummon tekemää kauluria, mutta jostain syystä sain päähäni että pitäähän sitä nyt olla toinenkin kauluri. Tämä on siis todella helppo ja nopea ohje. Ehtii vielä vaikka joululahjaksi kummilapselle tai vaikka hyväntekeväisyyteen tms.



Lankana käytin Novitan Alpaca Woolia, ja nuo eriväriset siniset raidat ovat Novitan Niitty -lankaa. Keksin ne muuten kauluriin ihan ex tempore, ja tuo oli vielä jotain todella jämälankaa ja eihän sitä kulunutkaan siihen kuin todella vähän. Minusta tuo lanka tekee kuitenkin kivat värit muuten niin yksiväriseen kauluriin. Vielä puuttuu kuva käyttäjän päällä, mutta sitä en nyt tähän hätään saa. :D

No se ohje sitten! Ohjehan on tietenkin ystävämme googlesta. Googlen kautta löytyi siis Ulla-neuleen sivuilta vastaavanlainen ohje. Muokkasin toki ohjetta, enkä laittanut luonut noin paljon silmukoita. Loin ehkä noin vajaa 80. Tuon linkin takaa on kerrottu hieman enemmän, jos tekee kaulurista eri kokoja. Silmukkamäärä pitää siis olla jaollinen kuudella, jos muokkaa ohjetta. Puikot olivat kokoa 4 tai 5 tai siltä väliltä :D Ai miten niin, en koskaan muista puikkojen kokoa :D Tähän liittyy myös koettu ensihetki pyöröpuikoilla. Minä en ole koskaan neulonut pyöröpuikoilla, koska no, en vaan ole osannut ja ei ole kärsivällisyyteni tai aika riittänyt opettelemaan. Yritin kyllä nyt tähänkin luoda silmukoita niillä, mutta se oli rentoutumisesta kaukana ;) niin loin sitten lopuksi sukkapuikoilla, ja niillä neuloinkin resorin asti. Kunnes alkoi sitten silmukoiden lisäykset niin meinasi silmukat tippua puikoilta. Annoin vielä pyöröpuikoille mahdollisuuden ja siirsin työn niille. Ja tadaa, hyvinhän se onnistui loppuun asti niillä! Oon niin ylpeä, haha :D Olihan se kieltämättä helpompaa neuloa pyöröillä kuin sukkapuikoilla. Vitsit, miten ihana ja helppo ohje tämä oli. Näitä tekisi mieli tehdä vielä vaikka kuinka paljon, mutta yksi lapsi ei kuitenkaan tarvitse näitä montaa niin en varmaankaan tee tämän enempää. Mutta tästä siis helppo ohje neuloosista kärsivälle, vielä ehtii vaikka pukinkonttiin!

Huh, nyt näkyy Black Fridayn tulokset, kun lankapakettejakin saapuu tänne asti, hupsista! Eihän mun pitänyt mutta kun oli tosi hyvä tarjous :D Onneksi sentään käytiin viime viikonloppuna Ikeassa hankkimassa langoille ja käsitöille tarjoiluvaunu niin saa siihen keskeneräiset työt ja kaikki ovat tästä lähtien siinä eikä ympäriinsä asuntoa!
Mutta nyt toivotan mukavaa maanantaita ja alkavaa joulukuuta! Ja toivotaan että vielä kuullaan tällä viikolla ja saan aikaiseksi jotain neuloosissa :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti