torstai 20. joulukuuta 2018

3 x loistavaa kirjavinkkiä hyvinvoinnista, oman jutun löytämisestä, paremmasta arjesta

Nyt on kyllä todellinen hyvinvointibuumi menossa, koska tuntuu, että joka puolella on hyvinvoinnista vauhkomista, vinkkejä paremmasta arjesta, näin toteutat unelmasi - ja vaikka mitä muuta aiheen tiimoilta. Eikä siinä mitään, hyvinvointi on tärkeä asia jokaiselle meistä ja kukapa nyt ei haluaisi tehdä sellaista työkseen, mitä rakastaa. On enemmänkin sääntö kuin poikkeus, että äitiysvapaan jälkeen kaikki me naiset alamme miettiä elämän peruskysymyksiä ja silloin tulee jonkinlainen suunnanmuutos elämällemme. Äitiys - tuo asia, joka muuttaa kyllä elämämme kerta heitolla, yhdessä yössä. Ei riitä, että silloin saamme maailman ihanimman pienokaisen syliimme, mutta tunnepuolella alamme käydä mitä mielenkiintoisempia keskusteluja itsemme kanssa. Tarkoitukseni ei ollut suinkaan alkaa kertoa nyt äitiydestä, vaan tämä on oikeastaan ajatustenvirtaa. Katsotaan mitä tuleman pitää siis ;)


Olen ollut koukussa Bookbeatiin jo aika lailla vuoden ja kirjoja sieltä on tullut kuunneltua aika hyvin - mitä nyt tälleen arjessa työssäkäyvänä ehtii kuuntelemaan. Yleensä saan kuunneltua 1-3 kirjaa kuukaudessa. Pyrin kuuntelemaan kirjoja laajasti eri kategorioista - joskus on saatava kuunnella hömppää, joskus hyvinvointikirjoja, joskus kirjoja ajankohtaisista aiheista. Viimeisimpänä olen alkanut myös kuuntelemaan kirjoja englanniksi. Töissä saa kirjoittaa englantia ihan tarpeeksi, mutta suullinen puoli englannin kielen taidostani on heikommalla kantilla. Eihän se kuuntelu tietenkään ole täysin suullista, kun eihän siinä itse puhuta. Mutta olen kyllä kokenut, että kielitaitoni on parantunut jollain tasolla ainakin.

Vaikka ympärillä toitotetaan koko ajan vinkkejä paremmasta arjesta, hyvinvoinnista ja hyvästä olosta, niin ei se suinkaan huono asia ole, kuten jo totesinkin. Saatan itsekin käydä läpi jonkinlaista itsensäetsimispolkua, sillä olen sortunut itsekin kuuntelemaan näitä hyvinvointikirjoja. Nyt tahtoisin vinkata kolme tällaista aivan loistavaa kirjavinkkiä.
1. Lauri Järvilehto: Tee itsestäsi mestariajattelija


Kirja vaikutti ensialkuun vähän filosofiselta, varsinkin kun se alkoi jo muinaiset roomalaiset -tyylillä. Mutta onneksi kuuntelin loppuun, sillä mielestäni parani loppua kohden. Kirjassa annetaan hyvin vinkkejä mm. siitä, miten alkaa toteuttaa omaa suuntaa. Jos siis mielessäsi on löytää se oma ala, niin kirja antaa vinkit siihen. Tottakai itse täytyy sitten tehdä suurin työ, mutta ainakin tietää että miten ja mistä lähteä liikkeelle. Samoin kuin konkreettisia vinkkejä kirjassa tuli ns. parempaan ja ehtivämpään arkeen. Suosittelen siis!


2. Unelmahommissa


Tämän kuuntelin jo alkusyksystä, mutta suosittelen edelleen! Kirja on Satun Rämön ja Hanne Valtarin kirjoittama ja on kirjoitettu hyvinkin realistisesti. En ole itse edes lukenut näiden naisten blogeja, ja kirjasta tuli hyvä ja positiivinen fiilis. Ihan mielenkiinnosta aloin lukea tätä kirjaa, kun tuntui, että siitä näki instakuvia joka puolella. Mutta oikein mukava ja kirja antaa vinkkejä, kuinka alkaa tehdä sitä omaa juttua. Musta tuntui, että valaistuin tämänkin kirjan myötä toden teolla ja oli oikein ihana kyllä kuunnella näiden naisten uratarinat. Ehkä kirja ei anna niin paljon, jos on vaikkapa näiden blogien lukija, tai mistä sitäkään tietää, vaikka antaisikin? Mutta itselleni ainakin tuli uutta tietoa heistä ja he mm. antavat vinkkiä bloggaajalaskutukseenkin. Tuntuu, että blogien tulot ja raha aina puhuttaa, niin tästä kirjasta siitä löytää ihan konkreettista tietoa. Toki se on vain kirjoittajien näkemys asiasta. Jokainen bloggaajahan luo itselleen omat säännöt ja tulotasot.


3. Mark Manson: Kuinka olla välittämättä paskaakaan
Tämä oli kyllä erilainen kirja ja hyvää vaihtelua näille perinteisille hyvinvointioppaille. En muista, mistä löysin tämän vinkin tästä kirjasta, mutta suosittelen kyllä todella! Kirja on vähän nurinkurinen opas hyvinvointikirjaksi, mutta oikein viihdyttävästi kirjoitettu ja ei silleen mitenkään negatiivinen. Lukijallahan on suuri merkitys myös näihin kirjoihin, ja tykkäsin tämän lukijan äänestä. En tosin muista, että kuka se oli, mutta ääni sopi todella hyvin.
Poimi tästä vinkit kirjojen kuunteluun! Ja jos olet jo kuunnellut nämä, niin vinkkaa omat suosikit!


PS: Ajastin jouluaatolle kivan ja helpon neuleohjeen. Jos satut siis olemaan tekemistä vaille jouluaattona, niin piipahda täällä. Tai löytyy se täältä toki myöhemminkin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti