perjantai 28. joulukuuta 2018

Sukkalaatikko 2019 / Box of socks 2019

En yleensä ikinä osallistu mihinkään haasteisiin. En neulomishaasteisiin enkä minkään muunkaan sortin haasteisiin. Mutta koska nyt jotenkin neuloosi jyllää päällä 110 %, niin löysin tällaisen kivan sukkalaatikko2019 -haasteen. Idea löytyi instagramista, tuosta inspiraation lähteestä, ja idean keksijä on ihana Nonnu Neuloja. Nonnun youtubekanavan / neulepodcastit löydät muuten täältä. Lisään tähän nyt FAcebookista kopsaamani tekstin: Box of Socks eli sukkalaatikko alkaa tammikuussa 2019. Haasteen ideana on neuloa 12 paria sukkia vuoden aikana itselle tai lahjaksi läheiselle. Sukat säilötään kauniissa laatikossa, jonka voi vuoden päätteeksi antaa lahjaksi itselle tai tutulle.

Mikä ihana idea! Itse ajattelin toteuttaa tätä vähän sovelletusti (onhan soveltaminen sallittua? ;) ) Ajattelin nimittäin ensinnäkin tuunata laatikon. Laatikoksi ajattelin ihan tavallista kenkälaatikkoa (hyvä syy ostaa kengät jos ei laatikkoa vielä löydy :D ) ja sen koristella jotenkin ihanasti. Tiedä sitten kehtaako sitä antaa, mutta ainakin siellä voi säilöä nämä 12 sukkaparia. Lisäksi ajattelin vähän jakaa paketin sisältöä. En siis anna yhdelle henkilölle koko laatikkoa vaan muutamalle ja osan ehkä johonkin hyväntekeväisyyteen. En ole vielä päättänyt, että kenelle ja millaisia sukkia, mutta todennäköisesti suurin osa saattaa koostua lapsen sukista. Koska niitä on niin ihana neuloa ja ne valmistuvat nopeasti. Tässähän on muuten oiva syy opetella uusia ohjeita.

Löysin aivan ihanan helmivillasukkaohjeen Äidiltä tyttärelle -blogista ja ajattelin, että yksi sukkapari saattaisi olla tämänlainen. Itseasiassa tunnustan, että tällä hetkellä on menossa kokeilu noista sukista ;) Katsotaan osaanko ja saavatko ne jatkoa. Jos onnistun, niin sitten mulle tulee 12 sukkaparia noita sukkia ;) Ei olisi muuten mikään ihme, yleensä kun innostun, niin innostun täysillä ja neulon sitä samaa ohjetta pitkään :D No ensi vaikutelma tuosta ohjeesta on vaikea. Mutta harjoitus tekee mestasin! Niin ihana ohje, että pakko onnistua ja tehdä niin kauan että onnistuu :D Pienellä muokkauksella tein muuten aivan tavalliset villasukat lahjaksi jouluna. Varsinkin tykkäsin tuosta kärjestä, kärkikavennukset olivat todella helpot. Miksi ihmeessä en ole aiemmin tajunnut tehdä noin kärkikavennuksia? Myöskin vahvistettu kantapää vaikutti kivalta, kun en sitä ole neulonut aikoihin sukkiin.
Kunnon jouluinen kuva kun punaista niin paljon ;) Lankana käytin tonttulakista jäänyttä seiskaveikkaa ja valkoinen oli jotain toista jämälankaa. Valkoinen lanka on itseasiassa kaksinkertaista, sillä se oli niin ohutta niin sopi hyvin kaveriksi tuplana seiskaveikalle. Sukat ovat sopivat ehkä noin 2-vuotiaalle. Noudatin aika tasan tuota Caritan ohjetta, resoriksi toki tein 1 n, 3 o -neuletta, mutta muuten ohje on 99 % tuolta sivustolta. Näitä ei nyt lasketa tuohon sukkahaasteeseen, mutta aika helposti saa neulottua yksinkertaiset perussukat.


Otinkohan liian kunnianhimoisen tavoitteen, sillä sain viime yönä toisenkin idean tähän sukkalaatikko -haasteeseen? En ole kyllä varma saanko aikaiseksi 24 paria sukkia :D Mutta ajattelin että toiseen laatikkoon kokoan tehtyjä sukkia, ja laatikon lahjoitan vuoden lopussa synnytyssairaalalle tai lastensairaalalle. Toisaalta, näitä sukkiahan tekee nopeasti mutta silti toisen työn ohessa idea saattaa olla aika kunnianhimoinen. No tavoite asetettu ja katsotaan kuinka käy. Mennään kuukausi kuukaudelta ja katsotaan sitten vuoden lopussa miten olen edennyt. Päivittelen varmaan tännekin tarkemmin kuulumisia, ja täytyyhän ne laatikot tulla esittelemään kun saan sopivasti aikaa niiden kuvailuun.


Mukavia neulomisentäyteisiä joulun välipäiviä ja hei, kohtahan on taas viikonloppua!2 kommenttia:

  1. Minä olen mukana tänä vuonna ja ensimmäinen pari on kohta jo valmis. Ehdin sitten hyvin suunnitella seuraavaa paria ensi kuulle. Ajattelin hemmotella ihan itseäni, kun omat sukat ovat huventuneet. Käytin koko loppuvuoden neuloen muille joululahjoja. Nyt on aika ottaa vähän myös itselle. Ihana idea sinulla, tuo sukkien lahjoittaminen.

    VastaaPoista