maanantai 24. joulukuuta 2018

Neulottu liivi taaperopojalle

Mulla on ollut jo pidempään mielessä, että haluaisin neuloa lapselle villapaidan tai liivin. Ja silleen suhtkoht paksuhkosta langasta. En ole kuitenkaan löytänyt sopivaa ohjetta sellaiseen. Olisi kiva, jos saisi sen käyttöön vielä tälle talvelle, mutta saapas nyt nähdä saanko aikaiseksi ainakaan villapaitaa. Mikään ei ole minusta kivempaa kuin neuloa lapselle. En tiedä, miksi, mutta vauvoille ja lapsille on jotenkin niin ihanaa neuloa. Varmaan siksi, kun ne työt ovat yleensä suht koht pieniä, niin valmistuvat nopeasti ja ainakaan meidän lapsella ei ole vielä selkeää mielipidettä vaatteista, niin saan vielä toistaiseksi päättää mitä puetaan :D

Löysin sitten Redheart.com -sivustolta kivan ohjeen. Tai oikeastaan löysin tämän tulostettuna kansiosta, olen näemmä joskus jemmannut tällaisenkin. (Tekeehän muutkin näin että tulostavat ohjeita talteen ja sitten sieltä valitaan? :D )


Ohje on englanninkielinen, mutta käänsin sitä sitä mukaan, kun neuloin ja aika hyvin pärjäsin. Jotain pieniä muutoksia kyllä tein, mutta se johtui varmaankin siitä, että käytin eri lankaa. Lankana mulla oli lankamaailmasta tilattua Dale garn -lankaa ja puikot oli 5 tai 6.

Kieltämättä kuvassa liivi näyttää pienemmältä kuin minusta todellisuudessa onkaan. Mutta sopii aika mainiosti 1-2 -vuotiaalle, lähempänä ehkä 2-vuotiaalle. Liivi on rento ja löysä, ja se jos mikä on tärkeää lapsen vaatteissa ettei mistää kiristä ja purista. Tämä oli suhteellisen nopea tehdä ja valmistuu varmaan muutamassa päivässä, riippuen aina tietenkin siitä kuinka paljon päivässä käyttää neulomiseen.

Nyt ymmärrän, kun bloggaajat manaavat talvella kuvaamista. Onhan tää nyt aika pimeää aikaa kuvaamiseen ja tuntuu että sekin pitää tehdä keskellä päivää ja silti kuvista tulee pimeänoloisia. Pitäisi varmaan hankkia lisävalo, niin kuvista tulisi parempia. Mutta all in all, tässä helppo ohje kielitaitoisille neulojille vaikka sinne joulunvälipäiviin. Pakko muuten tutkia tuota sivustoa tarkemminkin, tuntui että siellä oli kivoja ohjeita. Ja mikäs sen parempaa, kielitaitokin karttuu samalla kun neuloo! Lanka on muuten tämä. Kivan pehmeä ja sopivan paksu nopeaan neulomiseen.

Neulojan arki on kyllä yhtä inspiroitumista. Käykö muille ikinä niin, että ideoita ja inspiraatiota tulvii ovista ja ikkunoista, mutta toteutus jää aina jälkeen? Mulle käy. Tuntuu, että ei ehdi läheskään kaikkea toteuttaa mitä haluaisi. Sain nimittäin idean, että haluan neuloa välillä itselle jotain ja koska omistan punaisen huivin, niin punainen pipo olisi aika match made in heaven. Langat puuttuu, mutta ohje ehkä on. Katsotaan jospa sen saisi jo tälle talvelle käyttöön. Ei muuta kuin neulomaan ;)

Ihanaa jouluaattoa kaikille! <3 <3 <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti