torstai 31. tammikuuta 2019

Tammikuun luetut kirjat

Päätin tässä hiljattain työmatkalla, että alan tehdä yhteenvedot luetuista kirjoista kuukausittain. Olen tykännyt kirjoista jo pienestä pitäen, ja nyt olen taas löytänyt kirjat uudelleen. Toki tässä yhteydessä kun puhun luetuista kirjoista, niin tällä hetkellä se enimmäkseen tarkoittaa kuunneltuja kirjoja. Tällä hetkellä ei ole mahdollisuutta lukea niin paljon kirjoja kuin haluaisin, niin äänikirjat ovat osoittautuneet parhaaksi. Eihän se tietenkään sama asia ole, mutta mielestäni se on parempi kuin ei mitään. Luetuille kirjoille tulee taas paikkansa jossain vaiheessa, mutta nyt on äänikirjojen aika. Tammikuu lähenee siis loppuaan ja on aika paljastaa, kuinka monta kirjaa ehdin kuunnella. Yhdessä vaiheessa ajattelin jo että lopetan koko BookBeatin tilauksen, sillä se on mielestäni aika kalliskin ja en edes halua ajatella sitä rahamäärä, minkä se on syönyt vuodessa. Mutta tässä sitä ollaan vielä, ja en ainakaan ole irtisanonut vielä tilausta eli uskon että mennään vielä hetki äänikirjoilla. Yleensä ehdin kuunnella 1-4  kirjaa kuukaudessa, joten nämä yhteenvedot eivät tule olemaan kovinkaan pitkiä.

Sophie Kinsella: Muistatko minut?

Tykkään lukea Kinsellan kirjoja. Olen aina tykännyt, ja siksipä Bookbeatissakin valitsen aina silloin tällöin niitä listalleni. Yleensä kuuntelen niitä englanniksi, sillä olen kehittänyt tavan parantaa englannin kielen taitoani. Englannin kieliset kirjat ovat myös huomattavasti lyhyempiä kuunnella, ja olen tykännyt kyllä niin paljon kuunnella kirjoja englanniksikin! Pitäisi kyllä vielä aloittaa muiden kielisten kirjojenkin kuuntelu. Kuitenkin jostain syystä tämän kirjan kuuntelin kuitenkin suomeksi. Kinsellan teokset ovat mielestäni kevyttä hömppää, joka tarkoittaa kevyttä kuunneltavaa ja saa nauraa oikein kunnollakin välillä. Tykkäsin siis tästäkin Kinsellan teoksesta! Välillä toki nämä teokset ovat ennalta-arvattavia, ja joissakin kohtaa sitä aina alkaa arvata mitä tapahtuu jossain vaiheessa. Oman hauskuuden kirjaan teki tuo päähenkilön muistamattomuus. Kirjan juonesta voi muuten lukea vaikkapa täältä: äänikirjat elisalta . Olisin kyllä ehkä kaivannut hetken, jolloin päähenkilö muistaa tuon elämänsä kahdelta viime vuodelta. Mutta ehkä se ei olisi ollut juonen kannalta liian sekavaa tms. Juonikuvio on varmaan aika sellaista tyypillistä Kinsellalle, mutta minusta oikein viihdyttävää ja hauskaa. Olen huomannut, että välillä suorastaan kaipaan lukea/kuunnella tätä viihdyttävää chick litiä. Arvosanaksi antaisin tälle 9/10. En yleensä osaa arvostella Kinsellan kirjoja, mutta minusta tämä oli kyllä ihan hyvän kepeä ja viihdyttävä kirja. Se kait kirjojen yksi tarkoitus on? Mutta olisin kyllä kuunnellut mieluummin tämän englanniksi kuten yleensä olenkin tehnyt. Lisäksi se on nopeampaa kuunnella englanniksi mutta myös hyvin helppoa jopa aloittelijoille. Teksti on niin helppoa kuunneltavaa niin sen kyllä ymmärtää. Helmikuulle onkin otettava taas kuunteluun jokin englannin kielinen teos.

Kiira: Ehjäksi särkynyt

Olen tykännyt myös lukea/kuunnella elämäkertoja, vaikka aluksi ajattelin etten saisi niistä mitään irti. Tämä oli varmaan viides (vai kuudes?) elämäkerta, jonka kuuntelin nyt vuoden sisään. Aloin ehkä kuunnella tätä vähän sillä periaatteella että kun en muutakaan nyt löytänyt. En ole sinänsä Kiiran fani, enkä tiedä mitään taitoluistelusta, mutta ehkä se olikin juuri hyvä että aikaisempi tietämys asioista oli lähes nolla. Toisaalta, se teki myös kirjasta hieman tylsähkön itselleni. Ehkä fani tms saisi siitä enemmän irti? Mutta kaikesta huolimatta tykkäsin kyllä. En voi ikinä lopettaa kirjaa kesken, ja onneksi en lopettanut, sillä loppua kohden uskon, että sain tästäkin jotain irti. Loppua kohden kirja oli parempi ja sieltä löytyi samaistuttavia kohtia ja jotain uutta ja jotain opittavaakin. Mielestäni oli mielenkiintoista kuitenkin seurata nuoren tytön ajatuksista elämästä, kilpailijanurasta ja kuinka kilpailuhenkistä taitoluistelukin on. Kirjoista kyllä oppii aina jotain uutta enkä tätäkään pitänyt siis huonona valintana. En ehkä lue/kuuntele näitä kirjoja heti kun ne ovat julkaistu, mutta tietyllä tapaa kun massahype on laantunut, niin onkin kiva kuunnella kirja niin ei edes muista kohuotsikoita kirjasta mikäli sellaisia on tullut. Seuraavaksi ajattelin myös kuunnella Cheekin elämäkertaa vaikka siitäkin vannoin etten kuuntele. On aika jotenkin mielenkiintoista päästä kurkistamaan toisen elämään. Sieltä voi löytyä vaikka mitä mielenkiintoista. Tälle kirjalle antaisin kuitenkin arvosanan 7/10.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti