tiistai 22. tammikuuta 2019

Go with the flow - ajatuksia ja pieni kirjoneulekokeilu

Viime viikko oli niin kiireinen, etten pahemmin edes ehtinyt suunnittelemaan tulevia postauksia. Mutta nyt tuntuu taas että oon niin fiiliksissä kaikesta neulomisesta ja muustakin ja oikein palan halusta suunnitella tulevia postauksia. En malta odottaa! Kieltämättä tämä blogi on keskittynyt viime aikoina aika paljon neulomiseen ja käsityöjuttuihin, mutta kun tuntuu että ne ovat se yksi tärkeä rentoutumiskeino itselle niin se sitten näkyy myös täälläkin. Tykkään niin paljon neuloa ja virkata ja ideoitakin tulee ovista ja ikkunoista. Mutta koska itse tykkään lukea sellaisia sekalaisia lifestyleblogeja, joissa on monia eri aiheita niin ehkä itsekin haluaisin tehdä tästä sellaisen ettei painottuisi liikaa yhteen teemaan? Vaikka eipä sillä nyt niin väliä ole, tykkään jakaa kutomishommia täällä ja jos ne tuottavat ihmisille eniten hyvää mieltä niin sitten mennään niillä. Mene ja tiedä mihin tämä muotoutuu. Go with the flow.

En ole tainnut koskaan neuloa kirjoneuletta ja en nyt tiedä voiko tätä vielä ihan kirjoneuleeksi kutsua. Ainakin pieneksi sellaiseksi. Nimittäin mielessäni oli jo pidempään että aion suunnitella valentine's day socks. Sydämiä, punaista ja sen sellaista :D Pitkään mietin erilaisia väriyhdistelmiä, enkä oikein osannut valita parasta kunnes päätin vaan mennä go with the flow. Tällaiset niistä sitten tuli:


Ehkä nämä menisivät myös joulun ajan piparisukista? :D Sen verran ruskealta nämä vaikuttaa. Eivät ehkä perinteisessä mielessä ihan vaaleanpunaiset rakkaudentäyteiset ystävänpäiväsukat, mutta tykkään silti. Ja nämä muuten tuli tehtyä päivässä. Aloitin la-aamuna ja sunnuntaina jo päättelin lankoja. Mielessä toki olin suunnitellut sydänkuviota jo aiemmin niin sen neulominen meni helpolla. Lankana käytin Novitan Nordic Woolia.  Lanka on siis 100 % villaa ja lämmittää varmasti näillä pakkasilla pieniä jalkoja. Näitä lankoja tilasin aiemmin Novitalta aika reilusti kun mielessä oli kyllä jotain muuta, mutta tähän meni vain yksi kerä niin ehkä pääsen vielä suunnittelemaan lopuista langoista sitä jotakin muuta :D Vauvan / lapsen sukat ovat kyllä oiva keino päästä eroon myös jämälangoista, sillä niihin kuluu niin vähän lankaa. Punainen lanka tässä oli muuten seiskaveikkaa, jos oikein muistan ja sitäkin meni ihan todella vähän. Sydämiä tähän tuli siis yksi jokaisella puikoilla eli yhteensä neljä. Sukan toisella puolella on siis kaksi sydäntä.

Olen aiemminkin maininnut Novitan ohjeesta, johon tykästyin ja nämäkin ovat siitä, tosin hieman muokattuna. Alkuperäinen ohje löytyy siis täältä: Lapsen pitkävartiset sukat. Erona on siis kärkikavennus ja varren pituus. Suunnittelin varren pituuden siis niin että ruskealla värillä tuli ennen sydäntä ja jälkeen sydämen rivi tai pari oikeaa. Muutenkin taisin mennä go with the flow -tyylillä :D Arvioisin, että sukat sopisivat noin 2-3 -vuotiaalle lapselle.Tämä oli kiva pieni välipalatyö kaiken muun keskellä. Nämä sukat tulevat todennäköisesti sukkalaatikko numero kakkoseen, jonka siis lahjoitan vuoden lopussa lastensairaalalle tms. En ole tainnut aiemmin neuloa kirjoneuletta, joten sinänsä tämä oli kivaa vaihtelua ja aina on kivaa opetella uutta. Näin lyhyen kokeilun jälkeen pakko kyllä todeta ja antaa kaikki kunnia todellisille kirjoneuleneulojille, sillä se on aika haastavaa. Itsellä vielä on opeteltavaa sen suhteen, mutta kivaa vaihtelua se oli. Ja saa niin paljon sukkiin erilaista vaihtelua kirjoneuleella!  Voisin julkaista tämän ohjeen ravelryssä, jonne liityin taannoin. Mutta ihan huomiseksi en kyllä lupaa sitä sinne - enkä edes tälle viikolle.

Olen neulonut nyt tammikuussa jo aika monta paria sukkia, joten nyt tuntuu, että haluaisin jo jonkin suurempitöisen työn. Noh, tuumasta toimeen siis. Näin perjantai-iltana Pinterestissä ihanan neulotun hameen, jonka tallensin heti. Aloin sen myötä myös hakemaan inspiraatiota muista neulotuista hameista, noh, loppujen lopuksi päädyin sitten tähän jonka näin ensimmäisenä. Lauantaina oli jo langatkin ostettu :D Nopeata toimintaa sanoisin! Eihän minun pitänyt ostaa lankoja mutta koska oli jo ohjekin valittu niin pitihän siihen langat saada. Cittarissa oli vielä sopivasti joku 4 kpl kymmenellä eurolla lankatarjous niin siitä lähti 8 kpl keriä kotiin. Olen aina ennen ollut mekkotyttö, enkä ollut edes suunnitellut neulovani hametta mutta tässä sitä nyt ollaan. Hame on hyvässä vauhdissa, mutta kyllähän sen valmistuminen kestää hetkisen jos toisenkin sillä onhan se melko suuritöinen. Varsinkin näin taaperon äidille joka käy myös kokopäivätyössä :D Mutta ihanaa saada jotain pidempikestoista puikoille! Saas nähä mitä siitä tulee ja osuiko lankavalinta ja mallivalinta nappiin ja milloin valmistuu. Tälle talvelle tuskin ehdin saamaan sitä käyttöön mutta tulee se syksy sieltä loppuvuodesta niin se voisi olla järkevämpi tavoite valmistumisen suhteen.

Mutta nyt täytyy palata muiden töiden pariin ja oikein ihanaa alkanutta viikkoa ja tiistaita! Palataan taas piakkoin! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti