tiistai 28. toukokuuta 2019

Love is neulotut vauvan peitot

Viime aikoina ja oikeastaan koko tänä vuonna itsellä on korostunut neulomisen merkitys ja sen tuoma rentous. Neulominen on mulle kuin jooga tai ihan mikä tahansa rentoutumiskeino ja musta on hauskoja nämä neulojien erilaiset hashtagit mitä instagramissa vilahtelee aina välillä. Kuten siis #knittingismyyoga tms. Siis se rentoutuminen mikä neuloessa tulee on jotain aivan ihanaa ja mä en ole varmaan ikinä neulonut niin paljon kuin mitä tänä vuonna. Kertookohan tämä siitä että kuinka hektistä elämä on ollut vai mistä, mutta rakastan neulomista yli kaiken! <3

Yksi neulontatyö, jota rakastan, on vauvanpeitot. <3 Vauvan vaatteet nyt ovat muutenkin jotenkin niin ihania kaikessa ihanuudessaan, mutta vauvan peitot ovat aina olleet mun sydäntä lähellä. Peitot ovat niin helppoja tehdä ja niitä voi tehdä vaikka miten erilaisia ja vain mielikuvitus on rajana suunnittelussa. Jos mulla olisi unelma-ammatti, niin se olisi varmaan vauvan peittojen suunnittelija :D

Välillä sitä kaipaa sellaista aivot narikkaan -neulomista, ja silloin yleensä aloitan vauvan peiton. Viime aikoina sain myös valmiiksi erään vauvan peiton.

Kuvassa näkyvä peitto on siis tehty Novitan Niitty -langasta, mikä on mun mielestä aivan ihanaa vauvan neulontatöihin. Lanka taitaa olla suurimmaksi osaksi akryyliä, mutta se on ihanan pehmeää, mikä on tietenkin vauvalle vaan hyvä asia. Meillä ei ole ainakaan nämä akryyliset peitot menneet juuri miksikään vaikka niitä on kuitenkin käytetty enemmän tai vähemmän. On ihana heittää vaunujen päälle pieni peitto suojaamaan vauvaa.

Tämän peiton suunnittelin niin, että silmukoita oli muistaakseni 110 ja puikot olivat 3,5. Tein reunoihin viiden silmukan helmineulereunat, mikä tarkoittaa siis sitä että oikealla puolen 1o 1n ja nurjalla puolella toisin päin eli 1n 1o. Neliöt puolestaan suunnittelin niin että neliössä on 10 silmukkaa ja neliön korkeus on 12 kerrosta tai kun neliö miellyttää silmääsi. Tällä tyylillä on varmaan joku hieno neulenimikin, mutta olen itse tykännyt tästä mallista todella paljon. Joka toinen neliö neulotaan siis oikein ja joka toinen nurin ja kun neliö on haluamasi korkuinen niin aloita uusi neliö nurin jos olet neulonut edellisen oikein. Ihanan simppeliä! Silmukoiden lukumäärä on siis hyvä jaollinen kymmenellä niin saadaan kivankokoiset neliöt sekä tietenkin haluamasi määrä reunukseen jos sellaisen siis haluat tehdä.

Ohje tähän menisi siis kutakuinkin näin: Luo 110 silmukkaa. Neuloin itse alareunaan muutaman rivin aina oikein neulosta kun halusin ala- ja yläreunoihin pienet reunukset. Kun olet neulonut alareunukset, neulo ensin 5 s helmineuletta, sen jälkeen 10 oikein, 10 n, 10 o, 10 n, 10 o, 10 n, 10 o, 10 n, 10 o, 10 n. Neulo lopuksi taas helmineuletta 5 s. Jatka nurjalla puolen sileää neuletta ja neulo sopiva korkeus neliöille. Neulo sitten uudet neliöt päinvastoin. Eli jos olet neulonut neliön oikeilla silmukoilla, aloita sen päälle neliö nurin silmukoilla. Jatka näin aina niin pitkään asti kunnes peitto on sopivan kokoinen.

Tässä helppo ja ihana ohje vauvanpeittoihin! Toivottavasti joku saa inspiksen ja alkaa neuloa vauvan peittoja! Vauvan peitot ovat myös kiva lahja tulevalle äidille! Toivottavasti pääsen taas piakkoin kirjoittelemaan tänne valmiista töistä tai vaikka muustakin. Perjantaina on kuitenkin luvassa perinteinen toukokuun luetut kirjat postaus, vaikka se jäi kyllä hyvin lyhyeksi näin toukokuun osalta. Ehkä sitä taas kesällä ehtii lukemaan enemmän kirjoja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti