maanantai 13. toukokuuta 2019

Taaperon villasukat Baby Merinosta

Hei blogini lukija! Kurkkaa myös uusin neuleohjeeni Josefiina ja Joanna palmikkosukat lapselle täältä: Ravelrystä tai Lankajengistä .

Myös muita neuleohjeitani löydät minun omasta verkkokaupastani

Tuossa taannoin oli jokin välivaihe kaikissa käsitöissä ja halusin jotain pientä puikoille. Siis neulojahan ei voi olla ilman puikkoja edes mainostaukoa. Suutarin lapsella ei ole kenkiä taitaa pitää myös paikkansa eli neulojan lapsella ei ole villasukkia :D sillä taannoin myös lapseni pyysi villasukkia yöksi ja siinä sitten hetkessä yritin löytää sellaisia laatikosta. Totesin että herranjumala tällä lapsella ei ole villasukkia :D ja päätin että tilanteeseen täytyy tulla muutos. Dropsin Baby Merinoa oli jäljellä vielä edellisestä työstä eli aiemmin postaamasta gugguu -piposta niin langaksi valikoitui se. Tuo Baby Merino on kyllä todella ihanaa! <3 En ole vissiin aiemmin kovin paljon neulonut siitä, mutta nyt sen viimeistään kyllä huomasin. Lanka on ihanan pehmeää ja juuri soveltuvaa vauvojen ja lasten neuleisiin. Oon niin onnellinen kun bongasin nämä Baby Merinot tosi hyvässä alessa taannoin Adlibriksellä. Tais olla alle 2 € per kerä, kun normihinta on vissiin päälle 3 € per kerä, joka ei myöskään ole kyllä paha hinta. Näihin sukkiin meni siis todella vähän lankaa, alle kerä eli soveltuun myös hyvin jämälankoihin.


Tässä tulee siis ohjekin näihin:

Tarvitset: Dropsin Baby Merinoa alle kerä sekä kolmosen puikot. En ihan tarkasti muista oliko mulla kolmen vai kolmen ja puolen puikot.

Luo 40 s ja jaa silmukat neljälle puikolle siten että jokaiselle tulee 10 s. Neulo 10 krs 2 o, 2 n -joustinneuletta. Aloita sen jälkeen sileä neule ja neulo sileää noin 7 cm. Kun olet neulonut 7 cm sileää, neulo ykköspuikon silmukat nelospuikolle ja aloita kantapää. Itse tein kantapään vahvistettuna eli vahvistetun kantapään ohjeesta saat tarkennuksia vaikkapa Novitan sivuilta. Neuloin 20 kerrosta vahvistettua kantapäätä, ja sen jälkeen aloitin kantapääkavennukset. Neulo puikon oikeasta reunasta 13 s ja tee ylivetokavennus. Käännä työ ja jatka siis edelleen vahvistettua kantapäätä. Neulo nurin ja tee seuraava kavennus 2 o yhteen kun olet neulonut nurin 7 s. Reunoilla on siis 6 s, jotka vähenevät aina kavennuksilla ja keskellä siis 8 s. Kun reunasilmukoita ei enää ole, niin poimi sivuilta 10 s. Jaa puikon, jolla on 8 s siten että 4 s ykköspuikolle ja 4 s nelospuikoille. Kummastakin reunasta siis poimitaan 10 s ja yhteensä ykkös- ja nelospuikoilla tulee olla siis 14 s. Tee kiilakavennukset aina ykköspuikon lopussa ylivetäen oikein yhteen ja nelospuikon lopussa 2 s o yhteen aina niin kauan että näillä puikoilla on 10 s. Sitten kaikilla puikoilla on 10 s ja voit jatkaa sileän neuleen neulomista. Itse neuloin jalkaosaa niin kauan että jalkapohjan pituudeksi tuli n.15 cm. Aloita kärkikavennukset. Tein kärkikavennukset siten, että kavensin joka kerroksella jokaisen puikon lopussa 2 o yhteen, kunnes joka puikolla on jäljellä 2 s. Katkaise lanka ja päättele silmukat. Päättele lopuksi kaikki langat.

Aika simppelit ja ihanat! Nämä tuli itselle neulottua kahdessa illassa eli väittäisin, että muutamassa tunnissa nämä ehtii neulomaan valmiiksi.


Tajusin, että nämä olisivat myös aika hyvä vauvalahja yhdistettynä esim. tuohon pipoon ja voisi neuloa lisäksi pienet lapaset. Sitten olisi setti valmiina! Omat sukat tein noin reilu 2-vuotiaalle mutta kokoahan voi säädellä neulomalla jalkapohjaa enemmän tai vähemmän riippuen oman lapsesi / lahjansaajan koosta.

Tässäpä pieni neuleohje näin toukokuulle! Enpä muuten usko, että villasukat ovat kesällä liian kuumat,sillä tuo Baby Merino on kuitenkin aika ohutta ja Suomen kesä (ainakin juhannus) kylmä ;) Ja lapset tarvitsevat kumisaappaissakin aina villasukkia että sikäli keskellä kesää villasukkien neulominenkin on ihan ookoo :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti