sunnuntai 11. kesäkuuta 2023

Kirjoneulekämmekkäät

Kirjoneulemoodi on tällä hetkellä vähän poissa, eikä ihme, kun alkuvuodesta tuli kuitenkin neulottua niin paljon kirjoneulejuttuja. Mutta ei se silti täysin kadoksissa ole ollut, vaan jotain pieniä kirjoneuleneuletöitä on siltikin tullut neulottua. Äitienpäivälahjaksi halusin tehdä jotain, mutta en vain tiennyt, että mitä neuloisin. Oma äitini ei käytä paljon villasukkia, joten niitä on aika turha tehdä. Olen neulonut hänelle huiveja useamman kappaleen vuosien saatossa lahjaksi, mutta lyhyessä ajassa huivin neulominen on liian stressaavaa eikä sitä halua kiireessä neuloa. 

Valinta oli sitten kämmekkäät. Neuloin tämän mallin jo viime syksynä kertaalleen, mutta malli on kiva, että sen voi neuloa uudestaankin. Ensimmäiset olivat keltaiset ja nyt tuli neulottua sattumalta "käärijänvihreät" :D Neuloin aika lailla ohjeen mukaan, lankana tosin on seiskaveikka ja puikot 3,5. Mutta silmukkamäärä täsmäsi hyvin, niin eivätköhän nuo sopivat ole. Peukaloissa taisin tosin soveltaa ja neuloa ne pienemmällä silmukkamäärällä, mutta tällä kertaa joustinneuleella. Ensimmäisissä taisin neuloa sileällä peukalon, mutta nyt halusin eri tavalla. 

Ensimmäisten JonSukkien myötä sain vähän kirjoneuleinspistä takaisin ja näidenkin jälkeen tekisi mieli neuloa jotain Innostu uudesta -kirjasta. Näiden malli on siis Innostu uudesta -kirjasta ja sieltä löytyy kaksien kämmekkäiden ohjeet. Toiset ovat pidemmät ja ehkäpä ne päätyy seuraavaksi kirjasta puikolle. Kämmekkäitä ja lapasia on kiva neuloa, jos sukkia ei huvita neuloa. 

Mikä on sinun suosikkisi kämmekkäissä: pintaneule, kirjoneule, pitsi vai palmikot?


2 kommenttia:

  1. Kiva Jon-sukkamalli ja värit käyvät hyvin yhteen. Minulla on lyhyet sormet, niin olen kämmekkäissä pitänyt sellaisista malleista, joissa peukalolle on vain aukko, eikä neulos mene kovin pitkälle sormien puolelle, eli vain muutama kerros peukaloaukon jälkeen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Joo, onneksi voi soveltaa ohjeen kanssa ja tehdä omaan käteen sopivat. Olisikohan tuo peukalo mennyt ehkä puoleen väliin peukaloon asti, ehkä noin 10 kerrosta neuloin, en muista miten ohjeessa oli sanottu.

      Poista