tiistai 27. kesäkuuta 2023

Neulekirja: Cinthia Vallet - Mouche & Friends

Tänä keväänä on ilmestynyt edelleen neulekirjoja todella paljon ja eihän niissä pysy perässä enkä edes yritä hankkia kaikkia. Ilmeisesti tahti ei myöskään hiljene, sillä syksylle on odotettavissa paljon myös neulekirjoja. Tämän seuraavan neulekirjan halusin, sillä nämä pienet pehmoeläimet ovat aivan hurmaavia. Ja jos ne neulotaan saumattomasti, niin aivan parasta (=ei yhdistämistä). Viime keväänä hullaannuin apupupuista niin paljon, että eivät ne viimeisiksi pehmoeläimiksi jää. 

Kirja on saatu arvostelukappaleena Laine Publishingilta.

Kirjaa on kehuttu todella kattavaksi ja ohjeita selkeiksi. Kirjassa neuvotaan todella hyvin kaikkien eläimien teko ja lisäksi ensimmäiset yli 50 sivua on ohjesivuja, lyhenteitä, ym eläimiin. Kirjassa on 12 eläinmallia ja löytyy aina oravaa, karhua, sutta, kissaa, pesukarhua ja vaikka mitä. Pupua ei kuitenkaan ole, se, kun tuntuu olevan aika monen lapsen suosikkieläin. Näillä eläimillä on myös aika hurmaavia neulevaatteita. Näen kirjan hyvänä jämälankojen hyödyntämismahdollisuutena, ja ajattelin neuloa eläimiä ohjetta paksummasta langasta. Ohjeet ovat fingering-vahvuiselle langalle. Ainakin Kässäpuodin Anna on neulonut eläimiä DK-vahvuisesta langasta, uskon, että paksumpikin lanka käy näihin. Lapset sitä paitsi eivät pistä pahakseen, vaikka olisikin isoja eläimiä ja monesti tykkäävät isommista eläimistä kuin pienemmistä.

Kirja on englanniksi, eikä sitä saa tällä hetkellä suomeksi. Olen nyt lueskellut kirjaa ja en usko, että kirjan kieli tuottaa ongelmia, vaikken ole englanniksi neulonut paljon. Ennemminkin se, että ohjetta on katsottava aika paljon, on "ongelmallista" itselleni :D Ohjeet ovat pitkiä ja vaikka ne ovat selkeitä, niin sitä ohjetta on luettava aika paljon neuloessa. Näin olen ainakin ymmärtänyt. Vielä en ole aloittanut mitään, mutta aion kyllä tehdä edes yhden eläimen tästä kirjasta. Ehkä otan sen kesäprojektiksi ja sellaiseksi pitkän ajan projektiksi.

Omat suosikkieläimet, joista yksi todennäköisesti päätyy puikoille:

** Mouche the bear

** Hazel the squirrel

** Giorgio the cat

Kissa tai karhu voisi olla helpoimmasta päästä, joten niistä olisi hyvä aloittaa. 

Oletko tutustunut tähän kirjaan jo? Minkä eläimen sinä neuloisit ensimmäisenä? 

4 kommenttia:

 1. En ole tutustunut kirjaan, mutta kaikki virkatut pehmot ovat tosi valloittavia 😊 Jos oikein katsoin kirjan kantta, niin lampaan varmaan tekisin ensimmäisenä ❣️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lammas on kyllä söpö, en ole ihan varma, miten se turkki tehdään, mutta hienosti saatu oikeannäköinen lammas. Pehmot on kyllä aina söpöjä. :)

   Poista
 2. Muuten Virkkuumania Youtube-kanavan viimeisimmässä jaksossa Heidi näytti kivan näköistä pehmoaan, jonka oli virkannut. Mainitsi myös lähteen, mistä ohje oli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, taisin muuten nähdä sen videon jo. Söpö eläin oli. :)

   Poista