keskiviikko 21. kesäkuuta 2023

Neuleohje: Neuletoppi palmikoilla, Johanna-toppi

Tämä postaus jännittää kaikista eniten, sillä on luvassa jotain sellaista, jota en ole aikaisemmin julkaissut. Nimittäin kesätoppi! Viime kesänä taisin puhua koko kesän että pitäisi aloittaa kesätoppi - koskaan sitä aloittamatta ja tänä vuonna sitten päätin, että tänä vuonna neulon sen kesätopin. Eihän se voi olla niin vaikeaa :D Vaikeaa tai ei, mutta Johanna-topin ohje on julki. Kaikki lähti oikeastaan siitä liikkeelle, etten löytänyt sellaista ohjetta, minkälaisen halusin neuloa. Eli ei kun sitten suunnittelemaan mielikuvat todeksi. 

Johanna-toppi neulotaan lähes yhtenä kappaleena ja se on mielestäni aika helppokin (ja sopii aloittelijoillekin) muutamilla pienillä yksityiskohdilla. Ohjeessa on kaksi kokoa ja kuvissa on se suurempi koko (L). Toppia voi neuloa halutessaan pidemmäksi, tällöin kannattaa varata yksi kerä enemmän lankaa kuin mitä ohjeessa mainittu. Toppi on ns. crop top -mallinen ja sopii hyvin esimerkiksi korkeavyötäröisten hameiden ja housujen kanssa ja tosiaan pituutta voi neuloa enemmän, jos haluaa pidemmän. 

Ohje löytyy

Ravelrystä

Mun verkkokaupasta

Lankajengistä


Ohje on alennuksessa tämän viikon sunnuntaihin asti ja alennus tulee automaattisesti mm. Ravelryssä. Neulesuunnittelu on siitä kivaa ja mielenkiintoista, että on niin paljon asioita, joita voi oppia ja opiskella enemmän. En ehkä olisi ikinä uskonut, että suunnittelisin topin, mutta niinpä sitä on muuten toinenkin toppi puikoilla ja siitäkin ohje tulossa. ;) Kun sitä innostuu, niin sitä innostuu paljon! 

Oletko sinä neulonut kesätoppia vielä tänä vuonna? Neulottujen toppien valikoima on kyllä suuri ja tuntuu, että esimerkiksi Sari Nordlundilta on tullut todella monta kivaa kesätopin ohjetta. Tekisi mieli laittaa puikoille jokin sellainen helppo toppi, josta ei tee ohjetta ja voisi vaan neuloa. :D Jotenkin tämä neulesuunnittelu aina eskaloituu vähän siihen, että on ohjetta kirjoittamassa :D Mutta ehkäpä juhannukseksi otan jonkin helpon topin puikolle ja lupaan itselleni, etten tee siitä ohjetta :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti