keskiviikko 27. maaliskuuta 2019

Arjen pelastus: ruokaisat piirakat

On ollut ikäväkin tänne blogin puolella, mutta menneet viikot nyt ovat olleet hieman kiireisiä. Onpa muuten inhottavaa aloittaa blogi kiireen päivittelyllä, mutta ei sitä turhaan sanota että kokopäivätyö ja blogi tekevät kyllä elämän kiireiseksi. Mutta nyt ajattelin jakaa aika helpon arjen pelastuksen. Jokaiselle, varsinkin lapsiperheelliselle, tuottaa päänvaivaa ja miettimistä aina sama kysymys: mitä tänään syötäisiin. Minusta ainakin tuntuu että joka sunnuntai mietin että mitäs sitä taas keksisi ensi viikolla ruoaksi. Olen kyllä aiemminkin lukenut jostain, kuinka helppoja ruokaisat piirakat onkaan, mutta totean vaan että nämä ovat kyllä todella helppoja ja puolet tarvikkeistakin saattaa löytyä jääkaapista kun niihin voi upottaa ylijäämät. Tätä voisi kutsua myös yhden kulhon piirakaksi, sillä kaikki ainekset tein yhdessä kulhossa. Ensin taikina, sitten kermaseos. Helppoa eikä tule edes tiskiä!


Yhteishyvän sivuilla on muuten useita erilaisia kinkkupiirakkareseptejä ja sieltä otin muuten tämänkin reseptin. Ohje on siis tämä: kinkkupiirakka. Mutta koskaan tykkään aina muokata reseptiä niin seos ja sisältö olikin minulla erilaisia. Pohja on siis suoraan tuo, joka on linkin takana.
Eli ensin tehdään pohja, ja sen jälkeen laitoin päälle kinkkusuikaleet ja paprikan. Lopuksi vielä ruokakerma, juustoraaste ja kananmunat seoksena päälle. Uuni 200 astetta ja noin 30 minuuttia. Nam, miten herkullista! Ja tulee muuten aika nopeasti, eikä tule tiskiä kuin se yksi kulho! Näitä ruokaisia piirakoita pitäisi kyllä enemmänkin tehdä. Yhdessä vaiheessa teinkin varmaan joka viikko jonkin piirakan mutta sitten se jäi. Nyt olisi varmaan aika palata taas piirakoiden pariin, sillä ne ovat niiiiiin herkullisia!
Ei muuta kuin herkuttelemaan! Nyt kun pääsin blogin makuun, niin taidanpa kirjoitella kuulumisia vähän käsitöistäkin! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti