keskiviikko 5. huhtikuuta 2023

Neuleohje: Lasten palmikkosukkapaketti Edena ja Elli -villasukat

Jossain aiemmassa postauksessa mainitsin, että mulla on sellainen neulevuosikello tai ainakin välillä siltä se tuntuu. Siinä, missä viime vuonna loin Alyssa ja Amanda ja Josefiina ja Joanna lasten villasukkaohjepaketit, niin nyt on vuorossa Edena ja Elli  lasten palmikkosukat. Kirjoneuleen jälkeen tulee myös aina palmikko- ja pitsineulekausi. Niin nytkin. Maaliskuu oli vähän liian kirjoneulepitoista, joten nyt aion neuloa kaikkea muuta kuin kirjoneuletta :D Tämä sukkaohjepaketti eroaa aiemmista ainakin sillä, että kumpikin malli on kahdessa koossa: noin 0-1 -vuotias ja 2-3 -vuotias. 

Maaliskuussa on kaivannut myös värejä ja valitsin näihin mallisukkiin keltaisen ja pinkin. Neulesuunnittelussa yleensä hyödynnän omaa lankavarastoa, enkä vartavasten osta uusia lankoja. Toki niitä lankoja tulee ostettua, mutta onnea on myös iso lankavarasto. Näissäkin löysin omista kätköistä keltaista ja pinkkiä ja ne olivat oikein sopivat värit näihin ohjeisiin. Maaliskuu meni kyllä aika paljon plussalle lankaostoissa, mutta se näkyy varmasti sitten tulevaisuuden neulesuunnittelutöissä (toivon mukaan!). Tykkään siitä, että lankavarasto on kuitenkin  sellainen, josta löytyy eri värejä, kun tulee jokin idea mieleen. Mutta nyt näihin pieniin palmikkosukkiin. 

Mielestäni ohjeet sopivat myös aloittelijoille, palmikon kiertoja on, mutta ne ovat jokseenkin säännölliset. Palmikot jatkuvat myös kärkeen asti, mikä tekee ehkä hankalaksi neuloa jalkapohjaa pidemmäksi, mutta olen yrittänyt siihenkin laittaa ohjeet. Jos haluaa neuloa jalkaosaa pidemmäksi. Yksi testineuloja oli kokeillut sukat 1- ja 3- vuotiaille lapsille ja olivat olleet aika sopivat sopivat. Ehkä 3-vuotiaalle voi neuloa jalkaosaan muutaman ylimääräisen kerroksen, riippuen nyt lapsen jalan koosta. 

Ohje löytyy tunnetusti taas:

Ravelrystä

Lankajengistä

omasta verkkokaupastani

Kumpi on sun suosikki: pinkki vai keltainen? Kivaa pääsiäisen odotusta ja pääsiäisenähän kuuluu neuloa, kun on lankalauantaikin :)


4 kommenttia: