maanantai 9. syyskuuta 2019

Vinkki ristiäislahjaksi: vauvan setti

Elokuun kulutuspostauksessa tuli ilmi, etten ollut vielä esitellyt vauvan pipoa. Ehkä siksi, että kun tämä tuli ristiäislahjaksi, niin hyvä ettei sitten tuleva perhe sitä täältä bongannut :D Nyt kun setti on jo annettu, niin voinen kertoakin siitä vähän. 

Rakastan neuloa monia asioita, ja yksi niistä asioista on vauvan neuleet ja ylipäätään kaikki vauvaan liittyvät. Syitä siihen on useita; vauvan pienet neuleet on niin helppoja ja nopeita tehdä, mutta myös sekin, että niitä ohjeita on pilvin pimein. Vauvan sukkalaatikossa taisin mennä lähes siitä, mistä aita oli matalin ja neuloin aika samanlaisia pikkusukkia. Alun perin meidän piti antaa vain sukat ja lapaset, mutta ihan muutamia päiviä ennen ristiäisiä sain sitten idean, että pipo täydentäisi settiä kivasti. Niin tyypillistä että viime metreillä tulee jokin idea :D Mutta onneksi näitä neuloo tosiaan nopsasti, niin tämän pipon ehdin ihan hyvin neuloa lahjaan mukaan.'

Lankana oli tuttu Novita Niitty, joka on ihanan pehmeä ja sopii minusta vauvan neuleisiin todella hyvin. Vaikka pyrinkin käyttämään yleensä villaa, merinovillaa yms ja välttelemään akryyliä, mutta pehmeyden ansiosta näitä on vaan niin ihana tehdä tästä langasta. Olen nyt viime aikoina vähän kyttäillyt Novitan alesivuja, että olisiko siellä Niittyä alessa. Viimeksi taisin nämä kerät tilata juurikin alesta ja kerän hinta taisi olla euron tai vähän yli. 

Vauvan sukkien ohje on siis oikeastaan omasta päästä. Näitä kun tuli neulottua taannoin niin sieltä nappasin ne mukaan tähän lahjaan. Voin kirjoitella ohjetta niihin, jos se kiinnostaa. Hihkaise kommenteissa jos kiinnostaa! Lapaset puolestaan on junalapaset. Niiden ohjeen taisin ihan googletella jostain, enkä enää muista että mistä. Lapaset on kuitenkin peukalottomat, sillä totesin ne kaikista sopiviksi omalle pienelle lapselle. Mikään ei ole nimittäin vaikeampaa kuin laittaa lapasen peukaloa lapsen peukaloon :D No ei, on niitä varmaan vaikeampiakin asioita maailmassa, mutta helpommalla selviää, kun tekee pienelle vauvalle peukalottomat lapaset. 

Kerroin jo, että idean piposta sain ihan viime metreillä ennen ristiäisiä. Halusin tehdä pipon jollain ohjeella enkä ihan omasta päästä. Vaikka pipoja on kuitenkin tässä jonkin verran tehty, niin kesti kuitenkin hetki ennen kuin löysin sopivan ohjeen. Ja mistäs muualtakaan se ohje olisi löytynyt kuin Novitan sivuilta. Ohje löytyy siis täältä: Vauvan setti. Pipon taisin tehdä ihan tuon ohjeen mukaan, ja vaikka lanka oli eri niin ihan kiva siitä tuli. Tykkään tuosta Novita Niitystä! Vaikka yleensä pyrinkin käyttämään villaa, merinovillaa, yms, mutta jostain syystä Niitty on kuitenkin tosi kiva. Vaikka siinä on akryyliä, niin se pehmeys on vaan niin jotain niin ihanaa ja minusta sopii juuri siksi vauvan neuleisiin hyvin. Ohjeessa oli tuollainen pitsikuvio, joka on todella helppo oppia. Paremminhan se olisi näkynyt, jos lanka olisi ollut yksivärinen, mutta minusta ihan kivasti tulee esiin tässäkin langassa. Varmaan pakko tehdä yksiväriselläkin langalla tämä pipo. Niin kiva siitä tuli ja lahjansaajakin tykkäsi! 

Olen muuten hieman kuikuillut Novitan alesivuja, josko Niittyä tulisi taas aleeseen. Kesäkuussa sitä oli tosi pitkään alessa, silloin nämäkin langat hankin, mutta sen jälkeen sitä ei ole näkynyt alessa. Tuosta Niitystä  on muuten muutama muukin väri ja se pinkki kyllä hurmaa minut aivan täysin <3 Setti meni lahjaksi tyttövauvalle ja tämänhän olisi voinut tehdä siitä pinkistä, mutta minusta aika kiva myös tästä väristä ja tämäkin värii sopii tytölle! Jos aikaa olisi ollut enemmän, niin olisi muuten ollut mahtava tehdä peittokin tähän mukaan. Silloin setti olisi kyllä ollut enemmän kuin täydellinen. <3 Tässäpä muuten oiva vinkki uusille tuoreille vanhemmille vauvalahjaksi tai ristiäislahjaksi. Kukaanhan ei voi vastustaa vauvan asusteita ja tykkää siis varmasti! Meillä oli siis tämän lisäksi kyllä yksi muu pieni paketti, mutta ilman sitä tämäkin varmasti olisi ollut riittävä.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti