perjantai 6. syyskuuta 2019

Rakastan palmikoita!

Tiedättekö, osa neulojista rakastaa kirjoneuletta, osa vauvan neuleita, osa sukkia jne.? No itse kuulun siihen ryhmään, joka rakastaa palmikoita! Mun sukkalaatikkoprojektissa oli varmaan yli puolet palmikkosukkia ja vieläpä samasta mallista niin silloin on vaan pakko todeta, että rakastan palmikoita! Mikäs siinä; jos on jotain mistä tykkää niin silloin täytyy tehdä niitä. Tämä sukkalaatikkoprojekti opetti myös oikeasti näkemään sitä, että mistä tykkää neulomisessa ja minä tykkään tehdä palmikoita! Kaikki muut sukat taisikin olla raitoja, niin toiseksi tulee sitten raidat! Palmikot ja raidat ovat mun juttu! 

Mun suosikkimalli oli pitkään Novitan olisko vuoden 2008 -lehdestä eräs palmikkomalli. Se kuva taitaa olla instagramini tykätyin kuva ja ei ihme, toi malli on vaan niin nätti ja helppo tehdä! No, nyt olen sitten löytänyt myös toisen palmikkomallin, jota rakastan! Sekin on myös Novitalta ja tämä malli löytyi vähän niinkuin sattumalta. Mulla oli jo pitkään pyörinyt yksi Isoveli -kerä ja päätin että sille täytyy tehdä jotain! Selaisin Novitan neulehakua ja sieltä löysin tämän mallin. Ilman tuunausta en tietenkään voinut tehdä sukkaa joten sitä piti vähän tuunata. 


Minusta jotenkin niin kauniit syksysukat ja mikä parasta tällainen paksulanka sopii just syksylle ja värikin sopii pihlajanmarjoihin! Olin varmaan joskus tilatessani ajatellut, että teen tästä kettuhuivin, tai -sukat tai jotain kettuaiheista, sillä väri olisi just sopiva kettutöihin. Mutta toisin kävi! Tämä kerä päätyi nyt näihin sukkiin ja rakastan mallia! Kuva ei varmaankaan nyt anna oikeutta, mutta malli on tosi helppo! En yleensä tykkää neuloa tai oikeastaan ole neulonut näin paksusta langasta mutta tämähän on täydellistä, sillä sukat valmistuvat nopeasti ja ovat ihanan lämpimät talvella! 

Malli on siis tämä. Suunnittelija on Riikka Hytösen ja enpä ole tainnut ennen tehdä hänen malleja. Sen verran toki muokkasin mallia, että tein näistä lyhytvartiset. Koska oli vain yksi kerä enkä halunnut ostaa enempää lankaa niin ajattelin että yksi kerä riittää lyhytvartisiin. Ja riittihän se! Juuri ja juuri, taisi jäädä vain sellainen pieni nöttönen. Alkuun tein myös 2 o 2 n -joustimen, oikeastaan vain siksi, että ajattelin että sukat pysyvät paremmin kun on vähän joustinneuletta. Nyt vaan tekisi mieli tilata lisää isoveljeä ja neuloa enemmänkin näitä sukkia! :D

Seuraavalla kerralla teen mahdollisesta kärjen eri tavalla kuin näissä. En tiedä, ymmärsinkö oikein ohjeen, mutta tekisin sen hieman eri tavalla. Tämä siis vahvistaa, että seuraavakin kerta tulee :D Palmikot ovat vaan niin ihanaa neulottavaa, etten ikinä kyllästy niihin. Ja se mun edellinen palmikko-ohje sai kyllä tämän myötä haastajan :D

Syksyhän on myös piposesongin aikaa ja itsellekin on kyllä hieman tullut tunne, että pitäisi neuloa pipo. Novitan sivuilla oli myös aivan ihania pipo-ohjeita isovelilangalle. Ensin varmaan täytyy tehdä se mun palmikkopipo ennen kuin edes haaveilen muista pipoista :D Se on nimittäin odottanut työjonossa jo aivan liian kauan. 
Mutta nyt toivotan ihania hetkiä neulomisen parissa ja nähdään taas pian! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti