maanantai 16. syyskuuta 2019

Realistinen arkipostaus: koukulla just nyt

Kirjoittelin tuossa taannoin, että mitä on juuri nyt puikoilla, ja ajattelin sitten jatkaa sitä, että mitä juuri nyt virkkuukoukulla. En tiedä, olenko enemmän virkkaaja vai neuloja. Musta tuntuu, että se menee kausittain ja fiiliksen mukaan ehdottomasti. Viime aikoina olen kyllä ollut enemmän neuloja joten ehkä sitten päädyn siihen neuloja-kategoriaan. Virkkaamisessa on kyllä omat plussansa ja tykkään siitäkin. Jollain tasolla kuitenkin enemmän miellyttää neulomukset. Ja ehdottomasti tietyt jutut pitää virkata eikä neuloa esim. matot. En osaisi kuvitella että tekisin neulotun maton vaan mattohan ehdottomasti virkataan. Jokin palo on kuitenkin virkkaukseen, sillä niitäkin ideoita aina välillä tulee (ja menee). Viime vuonna tai aikana ennen lasta :D taisin saada kyllä enemmän virkkausideoita kuin viime aikoina. Nimittäin olen virkannut vanhoista t-paidoista maton ja toisenkin maton. Matot ovat kyllä ehdottomasti niitä jotka täytyy virkata. Tämän postauksen myötä koukutan varmaan itselle jonkin mattopakkomielteen ja löydän itseni ostamasta jotain matonkudetta. 

Niin ja toinen asia, jotka pitää ehdottomasti virkata niin  korit! Niihinhän mä olinkin koukussa tässä aika hiljattain, mutta sitten kun koreja alkaa olla kymmenittäin etkä enää keksi mitään tarvetta niille niin se into loppui siihen sitten. Aasinsiltana koreihin, toissa viikolla virkkasin kyllä korin, mutta siihen oli tarve, nimittäin jämälangoille. En ymmärrä miksen ollut virkannut tällaista aiemmin. Siitä korista ei kyllä tullut täydellinen, mutta kyllä se menee näille jämälangoille. Ajaa siis asiansa :D


Ainut, joka on koukulla tällä hetkellä niin lapsen päiväpeitto. Tajusin tuossa jokunen kk sitten, että hei lapsen sängyssä ei ole päiväpeittoa! Ai miten niin meillä ei pedata petiä joka aamu :D (Ei mennä siihen petaamiseen, mutta sanotaan nyt näin että eipä paljon ole ylimääräistä aikaa aamuisin taaperoperheessä :D ) No, aloitin sitten virkkaamaan sellaista. Sillä onhan nyt lapselle päiväpeite saatava! Toinen mahdollisuus oli ommella se, mutta koska en ole ompelija, niin se ei sinänsä ollut edes vaihtoehto, enkä ollut koukuttunut mihinkään päiväpeittoon :D. Jotta en hamstraisi lankaa taas päiväpeittoon, niin päätin vähän kierrättää lankoja. 

Tarina on pitkä, hae kahvia ja ota mukava asento :D Sain joskus idean että virkkaan lapsen nimikirjaimet jotka voi sitten silleen söpösti olla sängyn päällä. Noh, vaikka lapsen nimi on lyhyt, en siltikään päässyt yhtä kirjainta pidemmälle :D Olin siis toki ostanut tähän projektiin jo langat, mutta kappas kappas, koska se ei edennyt, niin päätin käyttää näitä lankoja nyt tähän päiväpeittoon. Eli siis long story short, koukulla on tällä hetkellä vain tämä päiväpeitto, johon käytän omasta lankavarastosta lankoja! Ja koska lapsi on poika niin pinkit ja muut hempeät värit ovat poissa kuviosta niin peitosta tulee sinertävä. En ole ihan vielä päättänyt lopullisia värejä, mutta mustaa ja tummansinistä siinä on. Nyt mennään kierrätysteemalla eikä hankita uusia lankoja!

Virkkaan siis kuvanmukaisia viisi- ja kuusikulmioita ja niitä sitten yhdistelemällä muodostuu peitto. Vielä mietinnässä on se, että miten yhdistäisin ne. Ottaisinko jonkin muun värin ja yhdistän? Vai yhdistänkö jollain peiton värillä? Vinkkejä saa antaa! Pinterestissä on aina niin kivannäköisiä peittoja, jotka on yhdistetty valkoisella, mutta en oikein tiedä. No vielä on aikaa miettiä, sillä vielä ei ole tarpeeksi neliöitäkään.

Viime aikoina olen myös koukuttunut virkattaviin kahvialustoihin. Niitä ei ole tällä hetkellä yhtään koukulla, mutta ai että kuinka superihana niitä oli virkata. Ja se mikä parasta, niin ne tulivat samantien valmiiksi, siis varmaan just alle tunnissa. Oli ihana nähdä heti valmiina oma työ. Tähänkin sain idean maailmanlaajuisesta ideakirjastosta eli Pinterestistä. Eli tässäpä ne, mitä on koukulla! On vain nuo neliöt ja hyvä niin! Tämän mukaan olen siis kyllä enemmän neuloja kuin virkkaaja, sillä keskeneräisiä neuletöitä on vaikka millä mitalla, mutta virkkaustöitä vain yksi.

Kivaa viikon alkua kaikille! Muistakaa neuloa <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti