tiistai 28. heinäkuuta 2020

Helppo jäätelö vain 2-3 raaka-aineesta

Kesä ja jäätelö! Rakastan jäätelöä ja mielessä on ollut jo pidempään, että sitä pitäisi tehdä itse. En ole vain saanut ikinä aikaiseksi itse tehdä sitä, sillä olen kuvitellut kotitekoisen jäätelön olevan jotenkin hankalaa. Mutta ei se ole! Ja tästä blogista ei ole kyllä tulossa reseptien päiväkirjaa, vaikka nyt pari reseptiä onkin peräkkäin. Ajattelin kuitenkin tästä kotitekoisesta jäätelöstä kirjoitella nyt, koska kesä on kuitenkin jäätelösesongin aikaa.Kaikki lähti oikeastaan siitä, että toukokuun (?) Yhteishyvä-lehdessä oli helppo jäätelöresepti. Tämä kevät ja kesä nyt on muutenkin ollut uusien reseptien ja leipomisen aikakautta, ja resepti vaikutti sen verran helpolta, niin sitä oli kokeiltava. Resepti oli siis tämä helppo mansikkajäätelö, jota kokeilin ensimmäistä kertaa. Hieman taisin tuunata em. reseptiä muuttamalla mansikat vadelmiksi ja vadelmia ei tainnut olla niin paljon kuin ohjeessa. Mutta tuli ihan superhyvää ja herkullista!

Tästäpä sainkin sitten idean seuraavaan jäätelökokeiluun. Nimittäin suklaajäätelöä olisi kiva kokeilla ja mikäs sen parempaa, jos se tulee helposti. Valio nimittäin lanseerasi tänä keväällä uutuuskermat; suklaakerman ja kinuskikerman. Kaiken makean ystävänä kermoja oli tietenkin kokeiltava jäätelössä ja keksin helpon suklaajäätelön.Tarvitset vain:

* purkki kondensoitua maitoa
* suklaakerma
(* halutessasi suklaalevy tai suklaarouhe)

Vatkaa suklaakerma vaahdoksi. Yhdistä kondensoitu maito vatkattuun kermaan. Lisää suklaarouheet halutessasi. Laita seos kippoihin ja pakastimeen yöksi / vuorokaudeksi. Nam ja jäätelö on valmiina herkutteluun seuraavana päivänä. Voisiko tämä olla siis helpompaa!

Kuvassa näkyy kinuskikerma, koska se oli kokeilussa ensimmäisenä ja vasta sen jälkeen tajusin valmistaa suklaajäätelöä. Kinuskijäätelöä saa helposti, kun vaihtaa siis suklaakerman kinuskiin ja sekaan voi laittaa vaikkapa puolukoita. Tai suklaan ystävänä suklaahippuja.

Tästä ei kesän herkku parane! Lähteekö kokeiluun? Kerro ihmeessä, mitä sinä laittaisit kinuskijäätelön sekaan!

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa kokeilemisen arvoiselta ohjeelta! Meillä tytär on tehnyt kondensoidusta maidosta, kuohukermasta sekä turkinpippurirouheesta jäätelöä. Sekin on todella hyvää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla ihmeessä! Nam, tuokin kuulostaa herkulliselta :)

      Poista