sunnuntai 5. heinäkuuta 2020

DIY: Helpot lapsen villasukat pienellä twistillä

Nämä villasukat tulivat tehtyä myös keväällä jossain vaiheessa, kun kaipasin jotain erilaista, mutta silti vähän sellaista aivot narikkaan -käsityötä. Ja mikäs sen parempi käsityö kun lapsen villasukat. Lapsien villasukissa on se hyvä puoli, että ne tulevat valmiiksi nopeasti ja lankaa ei mene paljon. Nämäkin langat on valittu aika pitkälti langan lopuista ja jämälangoista. Tällä kertaa tein vähän isommat kuin lapsen tämän hetkinen kengänkoko. Ne ovat sitten valmiina ensi syksyä tai talvea tai jopa myöhempää aikaa. Lapsen jalan koosta kun ei ikinä oikeasti tiedä. Ja aiemmin puhuin lapsen villasukkien tarkistamisesta: no eipä tartte kun nämä tulivat tehtyä. Nyt on blogin puolella ollut aika paljon esittelyssä lapsen villasukkia, mutta ei niitä enää tule kovin paljon.



Jotain pientä twistiä halusin näihin sukkiin, ja se pieni twist on resori. En muista enää keneltä tämän vinkin bongasin, mutta se oli joltain Instagramista. Resori on siis 3 o, 1 n, joka jatkuu aina kärkeen asti ja näistäpä tuli todella kivat sukat. Voipi olla, että tällä samalla tyylillä teen enemmänkin lapsen sukkia. Raitalanka on Novitan multiraitaa ja tummanharmaa on Novitan Välke -lankaa. Raitalankaa on edelleen ja sen haluaisin kuluttaa pois. Olen jotenkin äärimmäisen huono näissä monivärisissä langoissa, enkä oikein osaa yhdistää niitä mihinkään. Mutta näiden sukkien tavalla voisin kyllä neuloa enemmänkin vastaavanlaisia. Tässä resorissa on muuten sekin hyvä puoli, että villasukka pysyy jalassa hyvin.Vaikka meillä on kyllä lapsen jalassa pysyneet muutkin villasukat, mutta tällä resorilla ne pysyvät vielä paremmin.

Nyt näiden sukkien neulomisesta on mennyt jo tovi, niin en oikein muista enää ohjetta, mutta todennäköisesti alkusilmukkamäärä oli 40 s ja puikkojen koko 3.5. Minun pitäisi enemmän tehdä muistiinpanoja neuloessa niin tulisi ohjeetkin ylös. Olen ostanut vaikka kuinka monta muistikirjaakin ohjeilla, mutta se on vaan niin vaikea sitten kirjoittaa se ohje ylös. :D
Mitä sinä neuloisit monivärisistä langoista? Oletko kokeillut yllämainittua vinkkiä villasukkiin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti